*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

Σκληρή δήλωση Αλέξανδρου Κοντού: ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ Οδηγεί σε «λουκέτο» το Δημοκρίτειο!

16 Μαρτίου
*Σκληρή επίθεση του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού από την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» για τις μεθοδεύσεις του Κωνσταντινουπολίτη Υπουργού Παιδείας

ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ;
*Σκληρή επιστολή των Μητροπολιτών στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Παιδείας για την «συρρίκνωση» του Δημοκριτείου και την απαξίωση στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια!  

Σκληρή επίθεση στον Υπουργό Παιδείας κ.Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός μέσα από την εκπομπή του «Ανοιχτή γραμμή» του XANTHI CHANNEL με τον Πάνο Παπαδόπουλο.
Τον χαρακτήρισε ως «εχθρό της Θράκης» και παράλληλα τον κατηγόρησε ευθέως ότι θέλει να συρρικνώσει και να οδηγήσει σε λουκέτο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ευνοώντας το κράτος των Αθηνών και κεντρικά συμφέροντα σε βάρος των Περιφερειακών Πανεπιστημίου αλλά και το δημόσιο και εθνικό συμφέρον όσο αφορά την ίδρυση του Δημοκρίτειου.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΠΘ
«Λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι μας ότι η ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πέρα από τους οικονομικούς, μορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, έγινε κυρίως για λόγους Εθνικούς, κάτι που συνειδητά αγνοεί ο σημερινός Υπουργός Παιδείας που έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και αυτό εύλογα δημιουργεί σε όλους μας πλείστα ερωτηματικά…», κατήγγειλε ο Αλέξανδρος Κοντός.
Αναλυτικότερα ο πρώην Υπουργός μιλώντας στον Πάνο Παπαδόπουλο, επεσήμανε τα παρακάτω:
«Ο κύριος Γαβρόγλου, δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Θράκης, διότι με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρχές Μαρτίου, και την Υπουργική Απόφαση που μετά από 3 μέρες εξέδωσε, την είχε έτοιμη την Υπουργική Απόφαση, είναι βέβαιο πλέον ότι οδηγείται σε πολύ μεγάλη συρρίκνωση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…Σε πολύ μεγάλη συρρίκνωση, διότι εάν εφαρμοστεί ο νόμος, έτσι όπως αναφέρει, οι περισσότεροι φοιτητές θα φύγουν από την Θράκη. Καταργείται το ποσοστό του 10%, μπαίνει το εισοδηματικό όριο 50.000€ ανά 4μελή οικογένεια, δημιουργούνται παρόμοια τμήματα στο λεκανοπέδιο, πρόκειται για καθαρά ρουσφετολογικό νόμο!
Το πανεπιστήμιο μας κινδυνεύει πλέον άμεσα και έχουμε υποχρέωση όλοι οι φορείς, τοπικές κοινωνίες, επιμελητήρια, τοπική αυτοδιοίκηση να φωνάξουμε δυνατά, πολύ δυνατά, να ξεσηκωθούμε διότι το πανεπιστήμιο ξέρετε πολύ καλά ότι δεν παίζει έναν ρόλο οικονομικό ή πολιτιστικό ή εκπαιδευτικό αλλά κυρίως έγινε για εθνικούς λόγους. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε πλέον, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ήδη πληροφορούμαι ότι έχουν αντιδράσει όλοι οι Μητροπολίτες με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Παιδείας…Είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν οι Δήμοι, οι Φορείς, οι πολίτες είναι σε επαγρύπνηση…Ο λαός της Θράκης δεν πρόκειται να επιτρέψει την συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας».
ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!
Λίγη ώρα πριν, ο πρ. Βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε για το ίδιο ακριβώς θέμα και γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε τα παρακάτω:
«Όσα προβλέπονται στο Νόμο 4521 καθώς επίσης και η σχετική Υπουργική Απόφαση 37818 που υπεγράφη μόλις τρεις μέρες μετά, επιβεβαιώνουν, για ακόμη μία φορά, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και γενικότερα αυτή η Κυβέρνηση, λειτουργεί αποκλειστικά με ψηφοθηρικές και πελατειακές σκοπιμότητες ακόμα και στον τομέα της παιδείας και κυρίως στον πολύ ευαίσθητο χώρο των Πανεπιστημίων. Με την απόφαση του κ. Γαβρόγλου να εφαρμοστούν τα πλέον ελαστικά όρια στις μετεγγραφές των φοιτητών είναι προφανές ότι ουσιαστικά οδηγούνται σε συρρίκνωση ή ακόμα και σε απαξίωση και μαρασμό σημαντικά Πανεπιστήμια της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη στην οποία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι στρατηγικός πυλώνας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού. Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν από πολλές απόψεις δραματική για την εθνικά "ευαίσθητη" περιοχή μας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας όλοι. Τοπικές Αρχές, φορείς, κοινωνίες, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να ενεργήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή του, αντί της συρρίκνωσης στην οποία το καταδικάζει η Κυβέρνηση». 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »