*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Οι Φορείς Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης στον Γαβρόγλου για το Δημοκρίτειο...

21 Μαρτίου

Αυθεντικό1
«Πού πάς ρε Καραμήτρο ή Μπαρμπαφώτη» αναφωνεί απευθυνόμενος στον Αν. Υπουργό Αμύνης Φ. Κουβέλη.
Τα λόγια του φεϊμπουκ-μανούς Αντιπεριφερειάρχη αποκαλύπτουν την ευγένεια και τις αντιλήψεις του ανδρός!
Χάθηκαν και οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας της αστικής του παράταξης.
Τώρα που χάσαν την ελέω …κληρονομική εξουσία βγήκε η κυράτσα από μέσα τους.
(Ο παραΣΥΡΙΖΑ Γραμματέας  Γιώργος Χατζηθεοδώρου για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τις αναρτήσεις του στο fb)
-Πάντως George τον διαβάζεις στο fb τον… φεϊμπουκ-μανή Αντιπεριφερειάρχη! Το ομολογείς....Αυτό έχει σημασία...
………………………………………….
Αυθεντικό2
«Έχουμε χρέος οι Θρακιώτες και οι Θρακιώτισσες να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την πορεία του ανώτατου ιδρύματος της περιοχής μας - σε συνεργασία με το επίσης ανώτερο σημαντικό ίδρυμα ΤΕΙ της Ανατολικής Μακεδονίας.
Μια πανστρατιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβάλλεται αυτή τη στιγμή.
(Ο φιλόλογος – συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος για την διάσωση )
-Πανστρατιά Θανάση μου, την άδεια όμως την πήρε από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ανταμπούφη;
Σεμνά &Ταπεινά
*Δεν θα μεταφερθούν τελικά τα αρχεία της Αναπτυξιακής στο Επιμελητήριο Ξάνθης που είχε και χώρο για τα τοποθετήσει…
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας και η απόφαση ήταν ομόφωνη.
……
*Το δυσάρεστο της προχθεσινής εικόνας στο ΕΒΕ Ξάνθης; Με η απουσία πολλών μελών, με τον αντιπολίτευση ωστόσο να δίνει το παρόν. Ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Μαυρίδης δείχνει ενδιαφέρον για τα θέματα, είναι παρών και συμβαίνει και με το μέλος του ΚΚΕ…
Αντίθετα κάποιοι άλλοι που «ξεσκίστηκαν» να εκλεγούν ήταν απόντες…
……
*21.200 ευρώ για ένα λεύκωμα θα δώσει ο Δήμος Ξάνθης, διότι κατά τον Δήμαρχο είναι κάτι που «λείπει» για τον τουρισμό της περιοχής!
Ποιος θα επιλέξει τις φωτογραφίες, ποιος θα γράψει τα κείμενα, ποιος θα το «εμπνευστεί»;
Κανείς προς το παρόν, είτε ξέρει και δεν λέει, είτε δεν ξέρει οπότε είναι ακόμη χειρότερο…
Την απόφαση πάντως για την εκτύπωση του Λευκώματος που εμένα μου θυμίζει σε πολλά τα ημερολόγια του Μέτιου την πήρε η Τουριστική Επιτροπή!
Ενώ όπως ομολόγησε ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης ήδη δόθηκαν 9.000 ευρώ για την έμπνευση κλπ! (Λεφτά υπάρχουν!;).
......
Απο τα καλύτερα παραπολιτικά αυτά τα χθεσινά του "Καλλισθένη":


*Κανένας δυτικός ηγέτης δεν συνεχάρη τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη νίκη του στις ρωσικές εκλογές, παρά μόνο μετά από πάρα πολλές ώρες. Ούτε κάποιος από τους δυτικούς ηγέτες έκανε κάποιο σχόλιο. Φυσικά, ούτε η ελληνική κυβέρνηση τον συγχάρηκε. Κατανοητή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Πούτιν είναι αντιπαθής στους Αμερικανούς.
….
*Άλλωστε, το λέει και το Ευαγγέλιο. Δεν μπορείς να δουλεύεις σε δύο κυρίους. Τον έναν θα αγαπήσεις, τον άλλον θα μισήσεις: «Οδες οκέτης δύναται δυσ κυρίοις δουλεύειν· γρ τν να μισήσει κα τν τερον γαπήσει». Αφού η κυβέρνηση αγαπά τους Αμερικανούς, οφείλει να μισήσει τους Ρώσους. Καλά δεν τα λέω, σύντροφε Τριαντάφυλλε;
*Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «αστεία» την ερώτηση, αν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα, προσθέτοντας «τι; πιστεύετε ότι θα μείνω σε αυτή τη θέση μέχρι τα 100 μου;». Γιατί να μη μείνει; Ο Μπουτάρης γιατί αποφάσισε να είναι δήμαρχος μέχρι τα 100;
*Όψιμη ευαισθησία των Τούρκων. Την Τετάρτη, η τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα θα εγκαινιάσει μνημείο προς τιμήν των Τούρκων διπλωματών και των μελών των οικογενειών τους που δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες στην Αθήνα. Αν και ανάλογα μνημεία υπάρχουν και στις πρεσβείες δυτικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, η επιλογή του χρόνου -μετά την πάροδο πολλών ετών- δεν θεωρείται τυχαία.
Να ζητήσουμε κι εμείς ν’ ανεγείρουμε ένα μνημείο στην Τραπεζούντα για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου, σφαγμένους από Τούρκους τρομοκράτες; 
«Απαισιόδοξα» τα μαντάτα από την συνάντηση των Φορέων της Θράκης με τον Υπουργείο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου
Δεδομένη θεωρείται η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, όπως αυτή εξαγγέλθηκε προ μηνών από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Αυτό προκύπτει ως πληροφορία από τη συνάντηση που είχαν χθες Τρίτη στις 10.00 το πρωί στην Αθήνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Σταύρος Τουλουπίδης, οι αναπληρωτές πρύτανη Φώτης Μάρης και Παντελής Μπότσαρης, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η απόφαση ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα θωρείται ειλημμένη, και μάλιστα είναι πολιτική απόφαση που ξεπερνάει ακόμα και τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας. Οι τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν από τον υπουργό ότι δε θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Νομικές Σχολές, κάτι που σημαίνει ότι η νέα Σχολή στην Πάτρα θα απορροφήσει εισακτέους από τις ήδη υπάρχουσες Νομικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και της Κομοτηνής. Παράλληλα από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι δε θα ευδοκιμήσει η συγχώνευση του ΔΠΘ με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Αντίθετα προορίζουν το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για συγχώνευση με σχολές στην Θεσσαλονίκη!
Περιοδεία του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή σε Ξάνθη και Κομοτηνή
Την Τετάρτη 21 Μάρτη,  ο Γιάννης Δελής, Βουλευτής του ΚΚΕ στη Α’ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 
Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
-Ξάνθη:
10:15πμ-10:45πμ Συνάντηση με τους εργαζόμενους της φοιτητικής λέσχης
11:15πμ-11:30πμ Παρέμβαση σε μάθημα του τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής
11:30πμ-12:00μ Συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής
-Κομοτηνή.    
7μμ Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, στο ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ»,  με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή μας και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης μπροστά στην 4η αξιολόγηση» .
Το Κοινοβουλευτικό Τμήμα
της Κομματικής Οργάνωσης                
Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ σε Αποστόλου για τις σφαγές ζώων στο Κουρμπάν Μπαϊράμ
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ, με την οποία ζητούνται απαντήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ένα θέμα που, μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά απασχολεί έντονα και ταλανίζει πολλούς μουσουλμάνους συμπολίτες μας που προβαίνουν σε θρησκευτικές σφαγές ζώων στη διάρκεια της εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ.
Όπως εξηγεί ο βουλευτής στην ερώτησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια παρέχονταν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διευκολύνσεις διαγραφής των ζώων που σφάζονταν με τον τρόπο αυτό, κάτι όμως που έπαψε να συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να απειλούνται με βαριά πρόστιμα στο πλαίσιο της πρακτικής ενός θρησκευτικού εθίμου.
Για τον λόγο αυτό ζητά απαντήσεις από τον κ. Αποστόλου.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μαυρίδης με τη συνεχή παρουσία του στις συνεδριάσεις δείχνει ότι σέβεται και θέλει να δουλέψει για τον φορέα. Κάποιοι άλλοι όμως;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »