*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαρτίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 1η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΜΑΣ «ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ» ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

24 Μαρτίου
 


Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και απήχηση προς την τοπική κοινωνία η 1η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων στην Ελλάδα, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2018, η οποία εκτυλίχθηκε σε ένα τριήμερο γεμάτο από δράσεις προβολής και ενημέρωσης σχετικά με τη σημαντικότητα του αθλητισμού στη ζωή των μικρών αθλητών.

 Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Άρης Πετεινού» στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ συμμετείχε ως επικεφαλής εταίρος στο έργο το οποίο είναι πιο γνωστό με το ακρωνύμιο «FootApp», σε συνεργασία με το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο – Ιταλία και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι, ARDA 1924 – Βουλγαρία. Είναι μια από τις ελληνικές ελάχιστες προτάσεις που εγκρίθηκαν -μαζί με τον Ολυμπιακό και το ΚΕΘΕΑ- καθώς και 80 από την υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα η υλοποίησή του να κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχής μας.  Ο φάκελος του έργου καταρτίστηκε και κατατέθηκε από την εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων ΦΜ Επιχειρείν και ιδιαίτερα από τους Μιχάλη Πουσπουρίκα και Πέτρο Γιαρισκάνη που συμμερίστηκαν το όραμά των διοικούντων της ομάδας  και υπέβαλαν έναν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας, με αποτέλεσμα να επιτύχουν  υψηλή βαθμολογία και έγκριση τον Αύγουστο του 2017.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μικρών αθλητών και γενικότερα η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την καλύτερη προετοιμασία και προώθηση των αθλητών σε υψηλότερο επίπεδο. Το έργο περιλαμβάνει διακρατικές συναντήσεις μεταξύ των εταίρων του έργου με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξέλιξη των αθλητών στις αναπτυξιακές ηλικίες στο ποδόσφαιρο.
Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες και σύνδεση με την τεχνολογία» στο le chalet , παρουσία του ξανθιώτη αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας Βασίλη Τοροσίδη  ο οποίος αναφέρθηκε στην διαδρομή της καριέρας του από την  Ακαδημία του ΑΠΟΞ, την ομάδα του χωριού του Άρη Πετεινού και τον ΑΟΞ, έως την παρουσία του σε Ολυμπιακό, Ρόμα, Μπολόνια και φυσικά την Εθνική της οποίας φορά το περιβραχιόνιο , καθώς και του Ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας Ελπίδων της Εθνικής, Αντώνη Νικοπολίδης ο οποίος έκανε λόγο για τον τρόπο επιλογής αθλητών, τα κριτήρια αξιολόγησης και το σύστημα παρακολούθησης στην εξέλιξη των παικτών.
Την ημερίδα προλόγισε και συντόνισε ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, ενώ πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Άρη Πετεινού και συντονιστής του προγράμματος, Φίλιππος Παραστατίδης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Εκπροσώπους φορέων που έδωσαν το παρών, όπως του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, της Αντιδημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη, και του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ και διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Άγγελος Κυρανούδης, που σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία αναφέρθηκε στην επίδραση της σχετικής ηλικίας στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών καθώς και το τεχνικό στέλεχος στο τμήμα σκάουτινγκ της Εθνικής ομάδας, Σταμάτης Αντωνίου, που μίλησε για το κομμάτι του scouting, ανάλυση-τεχνολογία, βίντεο-motivation.
Το παρών στην ημερίδα έδωσαν εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος, από το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι από την Βουλγαρία., ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση πέρα από προπονητές, παίκτες και παράγοντες ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης, ο  πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου, ο Τιμ Μάνατζερ της ξανθιώτικης ΠΑΕ Κώστας Τσαλίκης και ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημίων του ΑΟΞ Περικλής Καλογιάννης
Στην δεύτερη ημέρα του προγράμματος τα μέλη της κοινής σύμπραξης του FootApp επισκέφθηκαν το 5ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης , όπου αρχικά υπήρχε ομιλία του Μιχάλη Πουσπουρίκα σχετικά με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανάπτυξη του αθλητισμού σε μικρές ηλικίες.
Aκολούθως,  οι προπονητές της Ακαδημίας του Άρη Πετεινού, τα μέλη της δράσης του FootApp οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί του εκπαιδευτικού κέντρου «Μτεαγνώση» της Νίκης Ξενοπούλου, δημιούργησαν δραστηριότητες  με σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά τα οποία το διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τα μέλη της FootApp σε συνεργασία με τον ξανθιώτικο σύλλογο έστησαν μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου , όπου είχαν την ευκαιρία μικροί αλλά και μεγάλοι να μπουν μέσα και να παίξουν με τους κανόνες του subbuteo, μόνο που αυτοί ήταν οι ποδοσφαιριστές.
Δράση εξαιρετική που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ενώ και αρκετοί περαστικοί σταματούσαν για να δουν με ενδιαφέρον τα παιχνίδια που έγιναν. Η αλήθεια είναι πως η απήχηση των μικρών παιδιών όσο και των γονιών τους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης αφενός να διασκεδάσουν οι μικροί αθλητές αλλά και να αντιληφθούν μέσα από το παιχνίδι τη σημαντικότητα της τήρησης κανόνων , καθώς και έννοιες όπως η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, ο θεμιτός ανταγωνισμός και αλτρουισμός, η ευγενής  άμιλλα και η συνεργασία,  η ήττα και η νίκη. Το παρόν σε αυτή την όμορφη και άκρως διασκεδαστική εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος του ΜΑΣ «ΑΡΗ ΠΑΤΕΙΝΟΥ» και οι προπονητές της ακαδημίας  οι οποίοι μαζί με τους γονείς είναι  τα πρόσωπα στη ζωή των παιδιών που καλούνται να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους, να επιβραβεύουν τις επιτυχίες τους και να δίνουν έμφαση στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων ΦΜ Επιχειρείν , υποστήριξαν ένθερμα την εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψαν να παίξουν και αυτοί, απολαμβάνοντας στον μέγιστο βαθμό την όλη διαδικασία.
Αρκετοί γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις δράσεις αυτές και δήλωσαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο αθλητισμός στη ζωή των παιδιών τους ,ενώ διατύπωσαν την άποψη ότι όσο πιο μικρά μαθαίνουν τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό τόσο πιο εύκολα θα εξασκούν και θα αφομοιώνουν όλες τις απαραίτητες τεχνικές , ενώ θα αναπτύσσουν και τις δεξιότητές τους.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος, από το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι από την Βουλγαρία δήλωσαν απερίφραστα τη χαρά τους για τη μεταξύ τους συνεργασία , ευχαρίστησαν θερμά τους διοργανωτές για τη θερμή φιλοξενία στην Ξάνθη προσδοκώντας να την ανταποδώσουν, ενώ όλοι οι εταίροι έκαναν λόγο για ανταλλαγή καλών πρακτικών στα πλαίσια του ποδοσφαίρου , ώστε να εξελιχθούν και να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα.
Τέλος, την Τετάρτη το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών στις εγκαταστάσεις του ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »