*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

See Through Συναυλία Φουρέϊρα και...οι ειδήσεις σε άλλο στυλ!

16 Φεβρουαρίου
Πολύς κόσμος χθες στην κεντρική πλατεία για την Φουρέϊρα παρά το «πολικό» ψύχος!!!
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πολύς κόσμος βρέθηκε χθες στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για τη συναυλία της Ελένης Φουρέϊρα, παρά το πολύ κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες!
-Και ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία δεν υπήρχε ψυχή, μόλις ξεκίνησε η συναυλία ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την πλατεία!
……
*Ο Πασχάλης Λύρατζης έφερε φέτος το καλύτερο ίσως καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελευταίας 15ετίας τουλάχιστον και ενώ χθες μέχρι την έναρξη της συναυλίας όλα έδειχναν ότι η συναυλία ή θα πήγαινε προς αναβολή ή θα γίνονταν στο Δημοτικό αμφιθέατρο, οι θαυμαστές της Φουρέϊρα είχαν… άλλη άποψη.
……
*Σημειώνω ότι σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Ξάνθης, Τοπείρου και Εχίνου, όχι όμως και στο Δήμο Μύκης αφού ο Καπζά Τζεμήλ είπε ΟΧΙ και τα σχολεία στην ορεινή περιοχή έμειναν ανοιχτά!
……
*Ένα ακόμη δικαστήριο για την Αναπτυξιακή χθες, με εργαζόμενη κατά της Διοίκησης που της χρωστάνε τα δεδουλευμένα, ωστόσο για μένα την τεράστια ευθύνη της συγκεκριμένης ιστορίας την έχουν οι Δήμαρχοι με πρώτο τον Λάκη Στυλιανίδη!
Η εταιρεία θα μπορούσε να πάρει προγράμματα και να συνεχίσει να λειτουργεί, αν ήθελαν όμως ΟΛΟΙ οι μέτοχοι Δήμοι!
Αν δηλαδή τότε κάποιοι δεν ήταν τόσο «κομπλεξικοί» και λάμβαναν σωστές αποφάσεις ή άκουγαν τον Αλέξανδρο Κοντό, τώρα η Αναπτυξιακή θα ήταν ΑΝΟΙΧΤΗ και δεν θα έχουν ούτε οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους, αλλά και θα υπήρχε ένα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης στη περιοχή!
-Δυστυχώς όμως 2-3 άνθρωποι (ονόματα να μη λέμε...), το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να την ΚΛΕΙΣΟΥΝ! Δυστυχώς!!!
……
*Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη και έβγαζε συνεχώς φωτογραφίες στο δημοτικό Αμφιθέατρο ήταν και ο φίλος του ο Μισέλ που τώρα μένει στις Σέρρες και στη δεκαετία του 1990-2000 είχε το La cite στο δρόμο του Πετεινού και το μπάρ Μποκάμπο επί της οδού Ύδρας. Και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, έβγαζε φώτο...Μάλιστα συνόδεψε τον Φλωρινιώτη και στα Φαναράκια όπου έγινε το γλέντι μετά την παράσταση!
…….
*Με τίτλο «Μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της υγείας των πολιτών είναι και ανεύθυνα και επικίνδυνα» ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κάνει επίθεση στα όσα είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζοντάς τον ουσιαστικά όμως (άθελά τους άραγε;) στο κάδρο των υποψηφίων βουλευτών της Καβάλας!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Ξάνθης, ενισχύει το δρομολόγιο 90 από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και το δρομολόγιο 601Α, από Ξάνθη προς Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.
Λόγω των εορταστικών ημερών, οι θέσεις στα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν εξαντληθεί. Για τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των εκδρομέων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σε αύξηση των θέσεων στις συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες, ώστε να δώσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο την ευκαιρία να διασκεδάσει στην «Πόλη με τα χίλια χρώματα», την Ξάνθη.
Ειδικότερα, επιπλέον 219 θέσεις σε κάθε μια από τις παραπάνω αμαξοστοιχίες θα είναι διαθέσιμες, για να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν όσοι επιθυμούν να απολαύσουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές στο Ξανθιώτικο καρναβάλι.
Η αμαξοστοιχία 90 αναχωρεί την Παρασκευή 16/2 στις 16:01 και αφικνείται στην Ξάνθη στις 20:54. Tην Δευτέρα 19/2 η αμαξοστοιχία 601 Α θα αναχωρήσει από την Ξάνθη στις 16:52 και θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22:22.

Stop σε χιλιάδες ευρώ και δολάρια έβαλαν οι ελεγκτές του Τελωνείου Κήπων
Σε χιλιάδες ευρώ και δολάρια έβαλαν STOP oι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου των Κήπων.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Διέλευσης του Τελωνείου Κήπων, με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ΤΖΙ, σε αυτοκίνητο με αριθ. κυκλοφορίας ιρακινών αρχών το οποίο πραγματοποίησε είσοδο στην χώρα μας, ανακάλυψαν κρυμμένα χιλιάδες ευρώ και δολάρια ΗΠΑ.  Πιο συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν ιδιοκτησία ιταλού υπηκόου βρέθηκαν 59.250 ευρώ και 2.300 δολάρια ΗΠΑ. Τα χρήματα δεσμεύθηκαν και εισπράχθηκε πρόστιμο 16.000 ευρώ. 
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Μακεδονία.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα στο Facebook.
Οι συγκεντρωμένοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προδότη, Μπουτάρη, σε πήρανε χαμπάρι». Κάποιοι μάλιστα εκτόξευαν ύβρεις κατά του δημάρχου, ενώ τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή».
Μάλιστα, σε ψήφισμα τους οι διαδηλωτές, το οποίο έδωσαν και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούν από τον δήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραιτηθεί καθώς οι δηλώσεις του προσέβαλαν τους Θεσσαλονικείς. Το ψήφισμα έδωσαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής στον αντιδήμαρχο Νίκο Φωτίου. Στη συνομιλία που είχαν με τον αντιδήμαρχο εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον δήμαρχο. «Θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να παραιτηθεί», δήλωσε η Κατερίνα Πατσιάνη, μέλος της οργανωτικής.
Ακόμη, έδωσαν νέο ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου, στις 26 Φεβρουαρίου, στις 14.00, έξω από το δημαρχείο.

Ξεκίνησαν έκτακτα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ξάνθης για το Καρναβάλι
Με έκτακτα δρομολόγια το ΚΤΕΛ Ξάνθης καλύπτει την αυξημένη ζήτηση για τις μέρες της αποκριάς στην Ξάνθη.
Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Ξάνθης έχουν ήδη δρομολογήσει πάνω από 10 έκτακτα δρομολόγια εδώ και λίγες μέρες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ξάνθης και αυτά συνεχίζονται. Υπολογίζεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο τα δρομολόγια, ειδικά από Θεσσαλονίκη, θα είναι σε συνεχή ροή για να εξυπηρετήσουν το κοινό ενώ αντίστροφη θα είναι η ροή επιστροφής από την Καθαρά Δευτέρα.
Έκτακτα δρομολόγια θα υπάρξουν και προς την Κομοτηνή σε συνεργασία με το γειτονικό ΚΤΕΛ Ροδόπης. Τέλος όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, τα δρομολόγια θα καλύπτουν και την επιστροφή των επιβατών αργά τη νύχτα.
Για περισσότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του ΚΤΕΛ όπου υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια που προγραμματίζονται.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές από παρεκκλήσια 
και Ιερό Ναό στο Διδυμότειχο Έβρου -2 Έλληνες οι δράστες
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από παρεκκλήσια και Ιερό Ναό στο Διδυμότειχο Έβρου, που διαπράχθηκαν την 8-2-2018 το βράδυ.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας από 28 και 19 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες,   διέρρηξαν τα παγκάρια δύο παρεκκλησίων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, καθώς επίσης επιχείρησαν να διαρρήξουν έναν Ιερό Ναό και ένα ακόμη παρεκκλήσι, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »