*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

Άδειασμα ή σκόπιμη παράλειψη η απουσία του Θεόδωρου Μαρκόπουλου; "Παιχνίδια" Μέτιου και στην Καβάλα...!

16 Φεβρουαρίου
Επίσκεψη Μέτιου στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ χωρίς τον… αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο!
Στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Δημήτριο Μπαντέκα, παρουσία του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρου Τουλουπίδη.
Στην επίσκεψή του αυτή μάλιστα πήγε χωρίς τον χωρικό του αντιπεριφερειάρχη κάτι που δεν συνηθίζεται αν και θα έπρεπε αν είχε δηλώσει κώλυμα ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, να είχε συνοδεία του κάποιον περιφερειακό σύμβουλο, αντιπεριφερειάρχη κ.ο.κ.
Η απουσία αυτή έχει δημιουργήσει πάντως πολλά ερωτηματικά καθώς διακαής πόθoς του ΠΑΡΕΑρχη Περιφερειάρχη είναι να κατεβάσει υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη που ανήκει στο στενό του περιβάλλον.
Πάντως στο δια ταύτα, σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Μέτιου για την ενδεχόμενη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ. με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Στις συζητήσεις που έγιναν διατυπώθηκε με σαφήνεια η πρόταση να ενωθούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ για να αποτελέσουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Μέτιος και Τουλουπίδης συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ όπου ο κ. Μέτιος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στη συνένωση του Τ.Ε.Ι. με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Παρόντες στη συνάντηση του κ. Μέτιου με τους κ.κ. Μπαντέκα και Τουλουπίδη ήταν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Φώτης Μάρης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »