*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Φεβρουαρίου

Με λαμαρίνες ο ημι-υπαίθριος της Μητρόπολης! "Καθάρισαν" τη Διαγουμά! Δεν υπέκυπτε...

07 Φεβρουαρίου
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ;
Αξιότιμε κύριε Πριγγιπόπουλε, η νέα αισθητική της… Π. Πόλης τώρα που αναλάβατε Προϊστάμενος της υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, θα είναι οι… λαμαρίνες του Τσέπελη στον ημιυπαίθριο της Μητρόπολης που ΠΑΡΑΝΟΜΑ είχε μετατρέψει σε… μαγαζί;
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Είναι απίστευτος ο τρόπος που λειτούργησε το Υπουργείο Πολιτισμού «υποκύπτοντας» δυστυχώς στα μεγαλοσυμφέροντα πολιτικών παραγόντων και μάλιστα της… Νέας Δημοκρατίας!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!
……
*Συγκεκριμένα ενώ από το Υπουργείο Πολιτισμού έλεγαν στην μέχρι πρότινος προϊσταμένη Ανδριανή Διαγουμά ότι θα παραμείνει στη θέση της, παρά τις «πιέσεις» μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και από τη Θάσο, εν μια νυκτί την αντικατέστησαν με τον Αρχιτέκτονα Θεόδωρο Πριγγόπουλο, του οποίου η σύζυγος είναι δικαστικός, ενώ στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπάγεται και ο Νομός Ροδόπης!
……
*Το αν αυτό είναι αποτελεί ασυμβίβαστο ή όχι το γνωρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού βέβαια, ωστόσο σε πολλά «καυτά» τοπικά ζητήματα, τονίζω ότι ήδη υπήρχε τεράστια διάσταση απόψεων, καθώς σε μαγαζιά της Π. Πόλης που έστειλε για επιθεώρηση η Διαγουμά, ο εν λόγω υπάλληλος τα έβλεπε όλα… ωραία και νόμιμα!!!
(σ.σ. Εμείς έχουμε ήδη στα χέρια μας υπόψη δυο μαγαζιά της Π. Πόλης όπου αν ο κύριος Πριγγόπουλος ζητήσει τις άδειές τους  από την Πολεοδομία και την υπηρεσία Δόμησης, έχω την εντύπωση ότι από την αρχή θα βρεθεί σε πολύ… δύσκολη θέση!!!).
….
*Σημειώνω ότι ο Αρχιτέκτων Θόδωρος Πριγγόπουλος ήρθε με μετάταξη από την Αλεξανδρούπολη στη Ξάνθη το 2016 για να είναι πιο κοντά στη σύζυγό του που υπηρετεί στο Νομό Ροδόπης, ενώ ο πρόσφατος κανονισμός του Υπουργείου στη συγκεκριμένη θέση… «φωτογραφικός» αφού αφορά μόνο την υπηρεσία Νεώτερων μνημείων στη Ξάνθη!
…..
*Μάλιστα ο νέος Προϊστάμενος από την πρώτη κιόλας μέρα, συμπλέοντας πλήρως (συνειδητά ή ασυνείδητα…) με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που πολεμούν την Διαγουμά, δεν κράτησε ούτε λεπτό τα προσχήματα, ζητώντας επιτακτικά από την πρώην προϊσταμένη του να του… αδειάσει το γραφείο!!!
*Το τι θα κάνει η κυρία  Διαγουμά από δω και πέρα δεν το γνωρίζω, εμείς όμως περιμένουμε από την μεν Εισαγγελική αρχή να ασχοληθεί σε βάθος με τις υποθέσεις που έχει καταγγείλει η ίδια, τον δε αρχιτέκτονα κύριο Πριγγόπουλο θα τον κρίνουμε από το «έργο» του…!
-Και από τον χειρισμό κάποιων υποθέσεων.

Σύλληψη 28χρονου Έλληνα στην Κομοτηνή διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Δευτέρα (5-2-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Βόλτα με το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης στο πλαίσιο των ΘΛΕ 2018
Το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης τίθεται στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών από 6 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Κατά τη διάρκεια των εορτών οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σύντομη περιήγηση σε σημεία της πόλης με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας.
Το πρόγραμμα των δρομολογίων διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00 – 21:00
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 10.00 – 14:00 και 17.00 – 21:00
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 17.00 – 21:00
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 10.00 – 14:00 και 17.00 – 21:00
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 10.00 – 14:00
Η διαδρομή προσφέρεται δωρεάν, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες

22χρονος πούλησε 8 δοχεία κλεμμένο πετρέλαιο σε 51χρονο στον Ίασμο!
Συνελήφθησαν την 5-2-2018 το μεσημέρι, σε χωριά της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 22 ετών,  διότι, όπως προέκυψε, πριν ενάμιση μήνα περίπου, ο 22χρονος αφαίρεσε από αποθήκη στο Μωσαϊκό Ροδόπης, οκτώ (8) πλαστικά δοχεία με πετρέλαιο, τα οποία την 5-2-2018, διέθεσε έναντι χρηματικής αμοιβής, στον 51χρονο.
Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν επτά από τα αφαιρεθέντα δοχεία με πετρέλαιο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ τα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα
Στα 2,567 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα χρέη του Δημοσίου τον μήνα Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο τα χρέη ανέρχονταν 3,140 δισ. ευρώ το μήνα Οκτώβριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτά, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν τον Δεκέμβριο στα 765 εκατ. ευρώ έναντι 776 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο.
Αναλυτικότερα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης περιορίστηκαν τον Δεκέμβριο στα 1,514 δισ. ευρώ έναντι 1,754 δισ. ευρώ το Νοέμβριο, ενώ οι αντίστοιχες οφειλές των νοσοκομείων μειώθηκαν στο ποσό των 326 εκατ. ευρώ έναντι 486 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο.
Πηγή: www.newsit.gr

Για όσους αμφιβάλλουν για τις προθέσεις των Σκοπίων -Δεύτερο μέτωπο στα βόρεια σύνορα στήνει ο Ερντογάν: «Τούρκοι και “Mακεδόνες” είναι αδέρφια»
Δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την υπόθεση των Σκοπίων ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος όπως είναι φυσικό πήρες το μέρος του κρατιδίου στην διένεξή του με την Ελλάδα.
«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”, επειδή η Ελλάδα είναι λάθος»δήλωσε προκλητικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους… μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από ενώσεις Βαλκάνιων μεταναστών στην Τουρκία, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σκοπιανής ραδιοτηλεόρασης «ΜΡΤ» ο Ερντογάν δήλωσε πως: «Τούρκοι και “Μακεδόνες” είναι αδέλφια» και πως «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την “Μακεδονία”».
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «άδικο» τις ελληνικές ενστάσεις για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως :
«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της “Μακεδονίας” και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. «Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους και θα είμαστε πάντα μαζί τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του απερχόμενου Διοικητή 
της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ
Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε ο απερχόμενος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ κ. Ναθαναήλ Ρήγας.
Με την επίσκεψή αυτή, η οποία πραγματοποιείται μετά την προαγωγή του από το βαθμό του Αρχιπύραρχου στο βαθμό του Υποστράτηγου και την τοποθέτησή του στη θέση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε τον κ. Μέτιο για τη συνεργασία τους.
Ο κ. Περιφερειάρχης από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Ρήγα για την προαγωγή του και του ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στην εκτέλεση των νέων του καθηκόντων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κομοτηνή: 29χρονη έχασε το χέρι της σε ατύχημα με κρεατομηχανή

Μιά 29χρονη γυναίκα έχασε το δεξί της χέρι σε ατύχημα με κρεατομηχανή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Το χέρι της ακρωτηριάστηκε περίπου δέκα εκατοστά πάνω από τον καρπό. Το ατύχημα που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό συνέβη το περασμένο Σάββατο στο κρεοπωλείο που η άτυχη γυναίκα είχε ανοίξει μόλις πριν από λίγους μήνες.
Πηγή: Inkomotini.news.
Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Αλεξανδρούπολης
Την έναρξη δύο καθημερινών απευθείας πτήσεων από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, από την 1η Μαΐου 2018, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Sky Express.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, οι νέες πτήσεις είναι αποτέλεσμα των συστηματικών και αδιάλειπτων προσπαθειών και επαφών του με τη διοίκηση των κρητικών αερογραμμών (Sky Express), που ξεκίνησε το 2014.
Εκτιμά ότι «(….) Το καθημερινό δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που αν τελικά καταστεί βιώσιμο και εδραιωθεί στην περιοχή θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους Θρακιώτες… ».
«(….) Κύριο μέλημα της παρούσης δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλεξανδρούπολης και η δημιουργία οικονομίας μέσα από συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και συνεργειών», υπογραμμίζει ο κ. Λαμπάκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »