*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

See Through Η Αντιδήμαρχος Δώρα Γιαννώτα κέρδισε το φλουρί στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

18 Ιανουαρίου
Το φλουρί της βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, 
έπεσε χθες, στην Αντιδήμαρχο Θεοδώρα Γιαννώτα
……………………………..
Άκουσον! Άκουσον!
*Απών ήταν από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο δημοτικός σύμβουλος Λεβέντ Καραοσμάν… και ποιος ήταν λέτε ο λόγος;
-Όπως λοιπόν μου είπε δημοτικός σύμβουλος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ο Λεβέντ είναι δυσαρεστημένος, διότι δεν… κατασκεύασε αυτός (!) την εξέδρα!!!
Δηλαδή άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος που μπήκε στο Δήμο Ξάνθης, για να παίρνει… δουλειές!!! Έλεος…
……
*Δείτε λοιπόν το «πάνθεον» το μεγάλων… αγωνιστών δημοτικών συμβούλων που υποτίθεται εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον!
Άλλος βρίζει τον Δημαρχόπουλο και δεν ψηφίζει, άλλος γιατί δεν του… σβήνει τα πρόστιμα, άλλος γιατί δεν παίρνει... δουλειές, άλλος γιατί έκανε «μαλ..» επί Στυλιανίδη και θα πρέπει να τις πληρώσει ο Χαράλαμπος…
-Και δεν μιλάω βέβαια για τους 2-3 που όσο δεν γίνονται αντιδήμαρχοι, τόσο πιο πολύ εκβιάζουν…
……
*Ερώτημα κρίσεως. Μ’ αυτούς θα «σώσει» τον Δήμο Ξάνθης ο Φανουράκης; Που από όπου κι αν τους πιάσεις τους περισσότερους, λερώνεσαι;
……
*Την βασιλόπιτά του έκοψε χθες ο Κυνηγητικός σύλλογος Ξάνθης παρουσία δεκάδων φίλων του…!
-Μάλιστα είχε τόσο κόσμο, που οι περισσότεροι κάθονταν στο…διάδρομο!
……
*«Έσκισε» κατά γενική ομολογία χθες μιλώντας στο πρωϊνάδικο της ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης για το θέμα της εκλογής της βασίλισσας του Καρναβαλιού των ΘΛΕ 2018!
-Τα είπε έξω από τα δόντια κι έκανε τους… παρουσιαστές να ψάχνονται!
(σ.σ. Κρίμα πάντως να μην τον βγάλει η κουμπάρα του Γ. Σιδηρόπουλου η Δώρα η Αυγέρη… Θα είχε ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον η κουβέντα και λόγω… Ξάνθης!).
……
*Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης ανακοινώνεται ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών, κατάργησης του παλαιού δικτύου ύδρευσης σε τμήμα του Αστικού Συνοικισμού, θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ από 9:00π.μ. έως 14:μ.μ. στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Στ.Βλαχοπούλου, Μεγ. Ρεύματος, Ανδρ. Δημητρίου, Κανάρη, Πραξιτέλους, Λ.Σοφού, Ιατρού Ανανιάδη, Περικλέους, Αγ.Λαύρας και Στ.Βλαχοπούλου .
Ευχαριστούμε την κατανόηση
Προσφορά αγάπης στα Άτομα με αναπηρία από τον Δήμαρχο Ξάνθης 
και την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης - πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορ. Ελλάδος και δώρισαν παιχνίδια, είδη ζωγραφικής και άλλα είδη στα παιδιά του Παραρτήματος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης κ. Ιωάννη Καραμανλή.
Τα συγκεκριμένα είδη συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών την 29η Δεκεμβρίου 2017.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, για την πρωτοβουλία τους, καθώς και στη Διεύθυνση και στο προσωπικό του Παραρτήματος για το έργο που επιτελούν και για την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιδιά του παραρτήματος.
Ο κ. Δημαρχόπουλος σε μια λιτή του δήλωση ανέφερε: «Δίνουμε λίγα…, αλλά παίρνουμε πολλά μαθήματα ζωής!».
Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Θεοδώρα Γιαννώτα.
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων για τον Φεβρουάριο 2018. Η καταβολή θα ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη.
ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Καλούνται τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «Ο Μέγας Βασίλειος» στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03 Φεβρουάριου 2018 και ώρα 10:00 έως 16:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Υποβολή υποψηφιοτήτων έως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Σωματείου στο 2ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας, γραφεία Γηροκομείου Ξάνθης.
Παρακαλούμε τα μέλη μας να δώσουν την δέουσα προσοχή και να συμμετάσχουν.
ΘΕΜΑΤΑ
1) Ετήσιος Διοικητικός Απολογισμός πεπραγμένων 2017.
2) Οικονομικός απολογισμός 2017.
3) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
4) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 2018-2020.
5) Διάφορα θέματα – Προτάσεις.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            O Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Παπαχρόνης                        Χαλήλ Καράνταη
Ο Σάββας Καλεντερίδης αύριο Παρασκευή 
στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί τον συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη ο οποίος θα μιλήσει με θέμα, «Οι Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή- Κουρδικό Ζήτημα. Πως επηρεάζουν Ελλάδα και Κύπρο».
Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή επιδεινώνεται συνεχώς. Ο πόλεμος στην Συρία μαίνεται για 7 χρονιά, η Τουρκία έκανε στροφή προς την Ρωσία, ο Πρόεδρος Τραμπ ανεγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ παρά τις αντιδράσεις του Μουσουλμανικού κόσμου, το Ιράν έχει φθάσει μέχρι τα υψώματα του Γκολάν, ενώ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρέθηκαν σε Αίγυπτο-Ισραήλ και Κύπρο, έφεραν πιο κοντά Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο και Ισραήλ. Παράλληλα το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά και η δραστηριότητα των Κούρδων της Συρίας, έφεραν στο προσκήνιο το κουρδικό ζήτημα.
Προλογίζει ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κ. Ανδρέας Ματζάκος.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΕΟΠΥΥ: Γυαλιά χωρίς προπληρωμή – Τι αλλάζει
Τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει ο ΕΟΠΥΥ με την απόφαση να μπει τέλος στην προπληρωμή για την αγορά γυαλιών.
Μέχρι σήμερα ένας ασφαλισμένος πλήρωνε ο ίδιος για τα γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για αγορά γυαλιών κάθε τέσσερα χρόνια.
Με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία για τον ασφαλισμένο απλοποιείται, και εκσυγχρονίζεται η διοικητική διαδικασία με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού.
Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.
Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).
Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »