*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιανουαρίου

Το δέντρο του Μάριου Κουτσουρίδη "κουρεύτηκε" τελείως-Οι τελευταίες ειδήσεις σε άλλο στυλ...

23 Ιανουαρίου
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «Κούρεψαν» χθες το δέντρο του Επιμελητηρίου 
στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, αφήνοντας μόνο τον… κορμό!
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ότι συμβαίνει με τους συμβασιούχους στο Δήμο Ξάνθης, συμβαίνει και στο Δήμο Νέστου…
-Αλλά αυτά για την «παρέα» του Μπάμπη Ευστρατίου και του Δημήτρη Γαλανόπουλου είναι… ψιλά γράμματα, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν «συνδικαλισμό» για τον… συνδικαλισμό και να συκοφαντήσουν τον Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή που ομόφωνα πήρε την απόφαση να περιμένει την περιμένει να δει τι θα πει το Εφετείο.
*Διαβάζω για παράδειγμα σε ΜΜΕ της Καβάλας ότι «την  19 Ιανουαρίου στο δικαστήριο συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μια επίσης παρόμοια γνωστή εργοδοτική εκκρεμότητα. Των συμβασιούχων της Καθαριότητας. Η υπόθεση αφορά τους συμβασιούχους του Δήμου Νέστου που κι αυτήν την φορά θα πληρωθούν μισθούς προηγούμενων μηνών με δικαστική απόφαση!
……
*Ο Επίτροπος συνεχίζει να μην εγκρίνει τη μισθοδοσία τους. Όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις ο Δήμος, στον οποίο εργάζονται οι συμβασιούχοι, ουσιαστικά ήταν μαζί τους. Παραστάθηκε με δικηγόρο συναινώντας στην ικανοποίηση του αιτήματος τους. Μάρτυρας υπέρ των εργαζόμενων κατέθεσε ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Καβάλας. Η απόφαση που αφορά 13 συμβασιούχους του Δήμου Νέστου πρόκειται να γίνει γνωστή πολύ γρήγορα.
Το πρόβλημα λοιπόν αφορά όλους τους Δήμους, αλλά όπου κι αν ψάξεις κανείς, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες τις δέχονται μόνο ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κυριάκος Παπαδόπουλος…
Προφανώς γιατί οι άλλοι Δήμοι δεν θα διαθέτουν… «ξεφτέρια» όπως ο Μπάμπης Ευστρατίου και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος… γεγονός αληθές άλλωστε.
Ποιος άλλος έχει «βολέψει» το μισό σόι του στον Δήμο Ξάνθης και στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων; Και μάλιστα αν και… δεξιός, με Πρόεδρο στον ΣΔΑΝ… ΠΑΣΟΚ! Τον Χατζηευαγγέλλου!
*Καλός ο συνδικαλισμός, αλλά ακόμη καλύτερος όταν «βολεύει» τα συμφέροντά μας!
……
 
*Οργισμένη ομάδα διαδηλωτών αποδοκίμασε τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιχείρησε να τον λιντσάρει.
Όπως μεταδίδει το ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 150 μέτρα χρειάστηκε να τρέξει ο κ. Ζουράρις για να γλιτώσει το λιντσάρισμα.
Την τελευταία στιγμή, άνδρες της προσωπικής του φρουράς τον έβαλαν σε όχημα της αστυνομίας και έτσι φυγαδεύτηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή
Αυτοκίνητο «γκρέμισε» στάση λεωφορείου στην Καβάλα
Άγιο είχαν όσοι περίμεναν το αστικό λεωφορείο το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 στο κέντρο της Καβάλας στην οδό Βενιζέλου, καθώς είδαν τον… Χάρο με τα μάτια τους, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε και κυριολεκτικά «γκρέμισε» τη στάση του αστικού λεωφορείου η οποία βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο.
Το όχημα κινούνταν με ταχύτητα -όπως μαρτυράει και το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στη στάση, την οποία «πέταξε» στο οδόστρωμα– όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έπεσε πάνω στη σιδερένια κατασκευή.
Το ευτύχημα είναι ότι εκείνη την ώρα δε βρισκόταν κανείς στη στάση και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα.
Όσον αφορά το αυτοκίνητο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπέστη μικρές υλικές ζημιές στο μπροστινό του μέρος, ενώ ο οδηγός του έφυγε από το σημείο του ατυχήματος χωρίς να έχει τραυματιστεί.
Kavalapost
ΣΤΑ 3,14 ΔΙΣ. ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Στα 3,14 δισ. ευρώ, από 3,46 δισ. τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 320 εκατ. ευρώ.
Κατά τα ίδια στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2017 επιταχύνθηκαν και οι επιστροφές φόρων, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς επιστροφές να περιοριστούν στο ποσό των 776,2 εκατ. ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Τον Νοέμβριο ου 2017 για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης διατέθηκε από τον προϋπολογισμό το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 87,9 εκατ. ευρώ.
Γκάλοπ: Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ συμφωνα με μέτρηση της Metron Analysis για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» καθώς έχει εδραιωθεί σε διψήφια ποσοστά (10,5 ποσοστιαίες μονάδες) το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το κίνημα Αλλαγής με 9,8%.
Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται καταλληλότερος από τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει το 25% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 19%. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.
Συντριπτικό είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη λεγόμενη παράσταση νίκης σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.
Επιπλέον, το 61% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Το 61% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 34% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα στην οικονομία θα χειροτερέψουν και μόλις το 13% ότι θα βελτιωθούν.

52χρονος είχε στο σπίτι του στη Δράμα αρχαία νομίσματα, 
φυσίγγια πολεμικού όπλου και ασύρματο 
-Σε βάρος του εκκρεμούσε επίσης μία καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη την Παρασκευή (19-1-2018) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του μια καταδικαστική απόφαση για κλοπή, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-2 νομίσματα αρχαιολογικής αξίας
-104 οξειδωμένα φυσίγγια πολεμικού όπλου
-3 φυσίγγια των 9 mm
-24 αβολίδοτα φυσίγγια
-1 ασύρματος 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Λουκέτο στο σφαγείο των Σαπών
Προ μίας δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκε η δημοτική αρχή των Σαπών –και κατ’ επέκταση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής- αφού ενημερώθηκε ότι μπαίνει λουκέτο στο σφαγείο της μικρής πόλης.
Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν είχε πρότερη ενημέρωση για το επικείμενο κλείσιμο του σφαγείου, ενώ απεναντίας η δημοτική αρχή με παρεμβάσεις της είχε καταφέρει να πάρει παράταση λειτουργίας έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους: «Η απόφαση ήτανε έκπληξη για εμάς γιατί υπήρχε μια παράταση από την Διεύθυνση ως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν και έχουν ξεκινήσει να γίνονται. Εμείς ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο πήρε αυτή την απόφαση, από την μια ήταν έκπληξη για εμάς και από την άλλη μας κάνει πιο δυνατούς», είπε χαρακτηριστικά.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ Αχιλλέας Σαχπατζίδης από την πλευρά του, ως ο αρμόδιος για την εκτέλεση της απόφασης που εξέδωσε το υπουργείο είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ότι το λουκέτο ήταν επιβεβλημένο αφού το σφαγείο δεν πληροί πλέον τις προδιαγραφές λειτουργίας που ορίζονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, σημειώνοντας μάλιστα πως έχουν γίνει αρκετές συστάσεις συμμόρφωσης στη διοίκηση, οι οποίες όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Το παρήγορο στην υπόθεση είναι πως το λουκέτο δεν είναι οριστικό υπό την αίρεση όμως ότι ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών που φέρει την ευθύνη της λειτουργίας του, θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε αυτό να πληροί τις οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, λέει ο κος Σαχπατζίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »