*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιανουαρίου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, αλλά και απαίτηση του λαού που σας πληρώνει! Απαράδεκτη η ΦΙΜΩΣΗ του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία απο τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ

23 Ιανουαρίου
*Ειλικρινά ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα αλλά κι ο Κυριάκος, νομίζουν ότι με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΜΕ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ δημοσιογράφους, μπορούν να πείσουν τους πολίτες για τις θέσεις τους;;;
ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
*Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «έθαψαν» το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μόνο και μόνο για να μην χάσουν τις θέσεις τους και τα βολέματά τους στα ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ!
Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της στις 3 Μαϊου 2017 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, μεταξύ των άλλων σημείωνε ότι, «Εφημερίδες χωρίς συντάκτες, κανάλια δίχως δελτία ειδήσεων και μυθοπλασία, που πνίγει την ενημέρωση για να παίζει το στοίχημα, είναι ο κανόνας που θέλουν να επιβάλουν τα νέα καρτέλ μαζί με την παλιά διαπλοκή»!
Και κατέληγε με την σλόγκαν σημαία…
-«Η Ενημέρωση είναι δικαίωμα…»!
Όντως είναι δικαίωμα, αλλά είναι και ΑΠΑΙΤΗΣΗ των πολιτών! Και μάλιστα των Ελλήνων πολιτών που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα κρατικά κανάλια, που πληρώνουν τα κρατικά ραδιόφωνα, που πληρώνουν τα κρατικά site και αμείβονται μάλιστα τις περισσότερες φορές και πολύ καλύτερα –και ασφαλέστερα- από συναδέλφους τους που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, δηλώνοντας στην μεγάλη τους πλειοψηφία…προοδευτικοί και αριστεροί! Εκ του ασφαλούς βέβαια….
Αυτό λοιπόν που συνέβη την Κυριακή με την ΦΙΜΩΣΗ του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία και το «κλίμα» τρομοκρατίας όλων των τελευταίων ημερών, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια την Δημοκρατία μας…
Ποτέ τουλάχιστον τα τελευταία 30-40 χρόνια δεν έπεσε τόσο «μαύρο» στην ενημέρωση του κόσμου όσο το ΜΑΥΡΟ των ιδιωτικών και κυρίως των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΜΕ με …μπροστάρηδες τους δημοσιογράφους!
Και λέω κυρίως των κρατικών ΜΜΕ, διότι αν στα ιδιωτικά κανάλια υπάρχει το άλλοθι του «αφεντικού-ιδιοκτήτη» που δεν θέλει να χάσει τα δημόσια έργα ή να γίνει αρεστός στην εξουσία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ έπρεπε το ελάχιστο να διαμαρτυρηθούν γιατί προβάλουν ακόμη και το πιο ασήμαντο γεγονός, ενώ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία εκτός του ότι ΣΙΩΠΗΣΑΝ σκανδαλωδώς, είχαν και το θράσος να υποβαθμίσουν την συγκέντρωση, αγνοώντας τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που μιλούσαν μόνες τους…!!!
Αν ζούσε τώρα η Αδάμαστη Μελίνα Μερκούρη, θα ήταν σήμερα η ΠΡΩΤΗ που θα έβγαινε στο λαό και θα έλεγε, «δεν πληρώνω…δεν πληρώνω…πλέον αυτήν την ΕΡΤ και τις φασιστικές παραφυάδες της», γιατί δεν σεβάστηκαν τον απλό πολίτη, ΦΙΜΩΣΑΝ την ενημέρωση!!!!
-Κύριοι, τους ιδιώτες δημοσιογράφους και μεγαλοδημοσιογράφους, τους πληρώνουν οι Βαρδινογιάννηδες και οι Αλαφούζοι…Ενώ εσάς ο λαουτζίκος! Κι αυτοί οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ,  ανήκουν σ’ αυτήν την τάξη….του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Για να μην κατηγορηθούμε λοιπόν για μεροληπτική στάση, διαβάστε και τα σχόλια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την απαράδεκτη ΕΡΤ των βολεμένων και της εξουσίας, αφού ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μαζί με τους Κουρήδες, έχει εξελιχθεί η αιχμή του Δόρατος και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του Μαρινάκη, λόγω…Κυριάκου Μητσοτάκη! Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ουαί κι αλίμονο αν η σημερινή Κυβέρνηση επαναπαύτηκε πιστεύοντας ότι με ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ τηλεοράσεις, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ εφημερίδες, ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ραδιόφωνα και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ site  ή δημοσιογράφος YES MEN που «φιμώνουν» την ΕΙΔΗΣΗ και την ΑΛΗΘΕΙΑ, θα κάνει…περίπατο στις επόμενες εκλογές!
Το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:
«Μετά την εξοργιστική για τα δημοσιογραφικά δεδομένα ανακοίνωση της ΕΡΤ σχετικά με την ελλιπή και ανεπαρκή κάλυψη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, δια της οποίας αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος η λανθασμένη εκτίμηση περί του αριθμού των συγκεντρωθέντων, το zougla.gr αποκαλύπτει πως λειτούργησε επακριβώς ο μηχανισμός της δημόσιας τηλεόρασης.
Η απόφαση για την απαξίωση του δημοσιογραφικού γεγονότος και της υποβάθμισης του όγκου του συλλαλητηρίου ελήφθη σε ανώτερο δυνατό επίπεδο, εντός του Μαξίμου, και διαμηνύθηκε στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος και τη μεταβίβασε στον διαχρονικό συνεργάτη του, δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη.
Η ειρωνεία της υπόθεσης: Ο συγκεκριμένος υπήρξε για πολλά έτη διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Μακεδονία». Είναι αυτός ο οποίος μεταβίβασε την εντολή στη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ, οπότε συνάγεται το λογικό συμπέρασμα, πως το «ανθρώπινο λάθος» ήταν αναπόφευκτο...
Αυτά για την ιστορία...
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...»
-Και το δικό μας σχόλιο…Ο γνωστός κύριος Ζουράρης που καθυβρίζει τους πάντες, είναι ο ίδιος Ζουράρης που του ανέθεσαν την έκδοση της ιστορικής «Μακεδονίας» και κατάφερε να την…κλείσει σε χρόνο ρεκόρ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Επιεικώς απαράδεκτη είναι λοιπόν η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης με την οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο καλύφθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Η ΕΡΤ επιχειρεί επίσης να δικαιολογήσει την εσφαλμένη εκτίμηση στην οποία προέβη για τον αριθμό των διαδηλωτών δηλώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, εννοώντας σαφώς εσφαλμένη δημοσιογραφική εκτίμηση.
Διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν αυτό να συμβεί, σε επίπεδο αρχισυνταξίας και διεύθυνσης ειδήσεων και πως συνάδει αυτό το ανθρώπινο λάθος με άλλες εκτιμήσεις επί του αριθμού διαδηλωτών, στις οποίες προβαίνει κατά καιρούς η δημόσια τηλεόραση, και οι οποίες είναι ακριβείς.
Με λίγα λόγια η διεύθυνση ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης επιχειρεί να φορτώσει την πολιτική εκτίμηση για το συλλαλητήριο στις πλάτες ενός συντάκτη. Βγάζοντας λάδι την αρχισυνταξία και τη διεύθυνση του τομέα ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Πρόκειται για απαράδεκτη νοοτροπία η οποία δεν συνάδει με τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας δημοσιογραφικών οργανισμών και που εν πάση περιπτώση, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός αυτοπροστασίας των στελεχών της ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:
«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.
Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».
Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά.
Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »