*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιανουαρίου

Νίκησε η Ξάνθη, προκρίθηκε η Λάρισα! Διαιτητής και Ντουρίτσκοβιτς στέρησαν στη Ξάνθη την πρόκριση στους «8»! Παρών και ο Κούγιας

11 Ιανουαρίου



To παιχνίδι παρακολούθησε και ο Βασίλης Τοροσίδης με τον Μανώλη Φανουράκη, αφού ο Άρης Πετεινού κόβει την Παρασκευή στο Elisso την βασιλόπιτά του, αλλά και ο Κούγιας. 
Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στα Πηγάδια, η Ξάνθη νίκησε την ΑΕΛ με 2-0 αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Λάρισα.

Ήταν μια συναρπαστική αναμέτρηση με σκληρές μονομαχίες, τρεις αποβολές, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και κοκορομαχίες που κράτησε σε εγρήγορση όλους όσοι την παρακολούθησαν.
Η Ξάνθη προηγήθηκε στο 27' όταν μετά από κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς ο Μελιόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.
Στο 61' η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντέλετιτς για φάουλ πάνω στον Σβάρνα.
Οι γηπεδούχοι στο 62' έκαναν το 2-0 με καταπληκτικό σουτ του Σιλά που βρήκε πρώτα το κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 66' έμεινε με δέκα παίκτες και η Ξάνθη καθώς ο Ντουρίτσκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ πάνω στον Λαγό.
Στο 85' η ΑΕΛ έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καρατάσιος για φάουλ πάνω στον Σιλά.
Η Ξάνθη πίεσε στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία και δυσικά να σκοράρει.
To παιχνίδι παρακολούθησε και ο Βασίλης Τοροσίδης με τον Μανώλη Φανουράκη, αφού ο Άρης Πετεινού κόβει την Παρασκευή στο Elisso την βασιλόπιτά του.


ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ Ο ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ
Μπορεί ο Ράσταβατς να κατέβασε μια ομάδα με αρκετές αλλαγές αλλά αυτή η ομάδα έδειχνε πως θα το παλέψει όσο μπορεί. Από την αρχή του αγώνα η Ξάνθη κράτησε μπάλα, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει τρόπους να «σπάσει» την άμυνα της ΑΕΛ. Δεν το κατάφερνε μιας και η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν καλή. Βρήκε γκολ από στατική φάση. Στο 27' ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μελιόπουλος βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη...
ΠΡΩΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ... ΡΟΝΤΕΟ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε να κρατήσει περισσότερη ώρα τη μπάλα και τα κατάφερε και ταυτόχρονα έβρισκε περισσότερους χώρους. Ομως στο 62' ο Ντέλετιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυστηρή) και οι ισορροπίες άλλαξαν. Κι άλλαξαν και στο σκορ... Στο επόμενο λεπτό ο Σιλά μ' ένα υπέροχο αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για την Ξάνθη η οποία πλέον έψαχνε μόλις ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση...
ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΑ
Στο ματς χάθηκε κάθε έλεγχος μιας και στο 68' έμεινε και η Ξάνθη με δέκα (επίσης αυστηρή η δεύτερη κίτρινη στον Ντουρίτσκοβιτς) και η ΑΕΛ πήρε μία ανάσα.
Βεβαίως πάλι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Θεοδωρόπουλου αλλά δεν τα κατάφερναν (με εξαίρεση τις στατικές φάσεις). Ακόμα και όταν η ΑΕΛ έμεινε με 9 (αποβλήθηκε στο 85' ο Καρατάσιος με δεύτερη κίτρινη) η Ξάνθη δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη φάση με εξαίρεση το απευθείας φάουλ του Τριάδη στο 87'...
Η Ξάνθη το πάλεψε, η ΑΕΛ άντεξε και στο τέλος η Λάρισα ήταν αυτή που προκρίθηκε στην προημιτελική φάση.
Γήπεδο: "Xanthi Arena"
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς). Κάκιστος. Έσφαξε την Ξάνθη εν ψυχρώ.
Βοηθοί: Π. Πάτρας (Μακεδονίας), Γ. Κελάζογλου (Χαλκιδικής)
4ος: Κ. Κοτσάνης (Δράμας)
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς 6): Ζίβκοβιτς 7, Μπαξεβανίδης 4, Σβαρνάς 6, Μελιόπουλος 8, Σιλά 5, Καμαρά 4 (46' Ντε Λούκας 4), Μεχία 5, Φασίδης 4 (62' Τριάδης 4), Ντουρίτσκοβιτς 2, Κίκε 4 (54' Γέντρισεκ 3), Κάστρο .
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης 4): Θεοδωρόπουλος 4, Καρατάσιος 5, Ζίζιτς 4, Γιοβάνοβιτς 7, Γουάλας 6, Λαγός 6, Φατιόν 5, Κριζμάν 4 (65' Ρέντζας 5), Λεοζίνιο 5 (56' Μιλοσάβλιεφ 5), Ντέλετιτς 5, Περόνε 7 (69' Ναζλίδης 6).
Γκολ: 27' Μελιόπουλος, 62' Σιλά
Κίτρινες: 31' Μεχία, 45' Τζουρίτσκοβιτς/31' Λαγός, 41' Κριζμάν, 41' Ντέλετιτς, 70' Φατιόν, 78' Καρατάσιος, 87' Θεοδωρόπουλος.
Κόκκινες: 66' Τζουρίτσκοβιτς/61' Ντέλετιτς, 85' Καρατάσιος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »