*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Δεκεμβρίου

See Through Οι δίκες στο Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης...όλες οι ειδήσεις με άλλο μάτι

09 Δεκεμβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για τις 24 Φεβρουαρίου 2018 αναβλήθηκε η δίκη του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου με τον Κώστα Κανάτα και τον Παύλο Σιδηρόπουλο του Κανάλι 6 χθες στο Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης, καθώς απαραίτητη το δικαστήριο ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής έκρινε την παρουσία του μετόχου του καναλιού Τάσου Χατζηϊωννίδη που απουσίαζε.
Αντίθετα παρών ήταν ο Στάθης Πανίδης
……
*Η συγκεκριμένη δίκη πάντως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όταν θα συζητηθεί, αφού απασχόλησε πολύ και την κοινή γνώμη σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κανάλι 6.
……
*Επίσης για τον Ιούνιο 2019 αναβλήθηκε η δίκη του Γιάννη Σιδηρόπουλου με μηνυτή τον Δήμαρχο Τοπείρου για τις αθλιότητες και συκοφαντίες του πρώτου για τον…»Χρυσαυγίτη» Θωμά Μίχογλου.
….
*Στις υπόλοιπες δίκες της χθεσινής ημέρας. Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 8 μηνων τον πρώην εκδότη του «Ακρίτα» απόντα Βαγγέλη Βασιλειάδη (βρίσκεται στον Καναδά) για συκοφαντική δυσφήμηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης. Επί της αποφάσεως ασκήθηκε έφεση. 
…..
*Τέλος με δικηγόρο τον Σπύρο Γκάνια αθωώθηκε χθες στο Μονομελές ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, ενώ αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο 2018 η δίκη της Διοίκησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης με την Ελένη Κίτσου.
…..
*Σημειώνω ότι μετά τις αναβολές που δόθηκαν, στο καφέ foret θεάθηκαν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου με τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου Ελένη Πολυχρονιάδου, τον Ανέστη Καλλιγά, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστα Χατζηελευθεριάδη, τον Μάκη Δάγκα κλπ.
Ο Εθνικός Ύμνος από τα χείλη εκατοντάδων πολιτών 
ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, κατά της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, όπου έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.
Πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς, πολιτικές παρατάξεις και πλήθος κόσμου φώναξε ένα δυναμικό «Όχι».
Με ελληνικές σημαίες, και πανό συνγκεντρώθηκαν στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη.
Μπαράζ συλλήψεων για λαθραία στον Προμαχώνα
Λαθραία είδη επιχείρησαν να περάσουν Έλληνες και Βούλγαροι επιστρέφοντας από την γειτονική χώρα μέσω Προμαχώνα, όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου Σερρών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης που έκαναν συλλήψεις.
Αρχικά, συνελήφθη ένας 34χρονος Βούλγαρος που είχε εισάγει δοχεία με 50 λίτρα πετρελαίου με το όχημά του. Έπειτα, ένας 44χρονος Έλληνας που μετέφερε 20 φιάλες αλκοολούχων ποτών. Στη συνέχεια, ένας 38χρονος Βούλγαρος που είχε 16 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού κρυμμένα στο αυτοκίνητό του. Τέλος, άλλοι τρεις Βούλγαροι ηλικίας 48, 45 και 37 χρόνων, οι οποίοι μετέφεραν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού βάρους 918 γραμμαρίων.
Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή –Άγνωστος με την απειλή μαχαιριού έκλεψε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος  την Πέμπτη 7-12-2017 το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ) στην Κομοτηνή, όπου αφού απείλησε με μαχαίρι δύο υπαλλήλους του καταστήματος, αφαίρεσε από ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι εφέτες απάλλαξαν τον Χατζηγιάννη από τις κατηγορίες 
για τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ
Τέλος στη δικαστική περιπέτεια του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη βάζει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο τον απαλλάσσει από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση των εμβασμάτων που είχε στείλει στην Κύπρο πριν από έξι χρόνια.
Μία ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του καλλιτέχνη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, με βούλευμά τους (αριθμός 2325/2017), οι εφέτες κλείνουν την υπόθεση των εμβασμάτων κρίνοντας ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος.
Απαλλακτική για τον κ. Χατζηγιάννη ήταν και η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση, που αφορά ποσά 5,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ο καλλιτέχνης είχε εμβάσει στη χώρα του τη διετία 2010-2011.
Για την υπόθεση, ο κ. Χατζηγιάννης έχει αθωωθεί και από την κατηγορία της φοροδιαφυγής, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα επίμαχα ποσά που εμβάστηκαν στην Κύπρο ήταν εισοδήματα του καλλιτέχνη από προηγούμενα έτη και όχι «αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη».
Αυτοί είναι οι 8 βουλευτές και δήμαρχοι 
που δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες -Πάνε εισαγγελέα
Στον εισαγγελέα παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης, έναν πρώην υπουργό, τέσσερις πρώην βουλευτές της ΝΔ και τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και δύο δημάρχους, για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2015.
Οι συνολικά εννέα υπόχρεοι που δεν κατέθεσαν δήλωση περιουσιακής κατάστασης είναι:
Αντώνης Μανιτάκης, πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μαρία Σταυρινούδη, πρώην βουλευτής της ΝΔ.
Ελένη Μακρή, πρώην βουλευτής ΝΔ.
Ανδρέας Ψυχάρης, πρώην βουλευτής ΝΔ.
Γιώργος Γαλέος, πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής.
Αρτέμης Ματθαιόπουλος, πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής.
Στάθης Μπούκουρας, πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής.
Ελευθέριος Βένιος, δήμαρχος Φολέγανδρου.
Κώστας Τζαφέας, δήμαρχος Μετσόβου.
ΟΓΑ. Πληρωμή τέταρτης δόσης 2017 οικογενειακού επιδόματος Α21
Πριν τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017 αναμένεται να πληρωθεί η τέταρτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών) Δ τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις Α21, οι οποίες έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις προϋποθέσεις
Οι υπηρεσίες του ΟΓΑ εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21 για την χορήγηση του Οικογενειακού Επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την πορεία της αίτησής τους, μέσω της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (oga.gr)
Υπενθυμίζεται πως, για το έτος 2017, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis), μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018.
   Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με την εγγονή του θεάθηκε στην Ευχούπολη ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταρενίδης. Τρισευτυχισμένος…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »