*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Δεκεμβρίου

See Through Kαι ο Ι. Καμαρίδης στην Ευχούπολη...που άνοιξε τις πύλες της!

08 Δεκεμβρίου
Μετά τον Φανουράκη και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης στο πλευρό του Λύρατζη (χθες) στην Ευχούπολη 2012. Α, και στο πλευρό της γοητευτικής Λιάνας..
……………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης την Τρίτη στην ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ στο πλευρό του Λύρατζη, χθες ο επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης.
-Τέτοια βλέπει και το «δίδυμο» Δημαρχόπουλος - Πέπη Στάντσιου και ποιος ξέρει τι «σκέφτεται» μέσα της…
……
*Σχολιάζει ο γνωστός καλλιτέχνης και τραγουδιστής Γιάννης Γεκτίδης ύστερα από σύσκεψη που έγινε για τα αδέσποτα σκυλιά τα παρακάτω:
«Μόλις επέστρεψα από το συνέδριο για τα αδέσποτα Τις πόλη μας…Ένα έχω να πω…χάβρα ιουδαϊκή! Πλήρης αποτυχία διάσταση απόψεων και το κυριότερο... αποτέλεσμα (Μηδέν)»
-Και σχόλιο ουδέν…τα είπε όλα με μια λέξη ο Γιάννης!
…..
*Σήμερα εκδικάζεται η μήνυση του Κώστα Κανάτα κατά του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου για την καταγγελία του σχετικά με το ιδιοκτησιακό του Κανάλι 6 και την «διπλή» και εκ διαμέτρου αντίθετη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στο ιδιοκτησιακό του καναλιού με αλληλοσυγκρούμενες αποφάσεις.
Η υπόθεση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί εκεί που η πρώτη εταιρεία οφείλει 329.049.44 ευρώ στο δημόσιο, ξαφνικά ιδιοκτήτης του καναλιού έγινε μια νέα εταιρεία και με άλλους μετόχους μάλιστα!
…..
*Σημειώνεται ότι η πρώην εταιρεία τελικά πτώχευσε κανείς δεν ξέρει όμως ακόμη ποιος θα πληρώσει εκείνες τις οφειλές στο δημόσιο; Ο….κανείς; Περίεργα πράγματα…
Είναι μια ευκαιρία να κάνουν μια βαθυστόχαστη ερώτηση στη Βουλή οι 3 γενναίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να το πληροφορηθούμε…
……
*Μου τους θύμισε ο Αναστάσιος Τσορλίδης: Στίχοι του Γιάννη Ρίτσου που ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών αποκτούν την δική τους ξεχωριστή σημασία…
«Βρες χρόνο ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι –
αυτό είναι το προνόμιο των Θεών.
Βρες χρόνο να κοιτάς ολόγυρα σου –
είναι πολύ σύντομη η μέρα για να ‘σαι εγωιστής.
Βρες χρόνο να γελάς –
αυτό είναι η μουσική της ψυχής».
Λουκμακιάς ευχαριστεί Ζαγναφέρη
Στο πλαίσιο προετοιμασίας του Δήμου μας για τις χειμερινές βροχοπτώσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και προσωπικά το Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την αμέριστη υποστήριξη που προσέφερε στο δύσκολο έργο του καθαρισμού των αποστραγγιστικών καναλιών της περιοχή μας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΜΑΚΙΑΣ

Το “έγκλημα” με τα μπλοκάκια των δημοσιογράφων 
που πρέπει να θέσει το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής
Η “Οικονομική Καθημερινή” είχε την Κυριακή μια σοκαριστική αποκάλυψη. Οι υπέρογκες εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου έκλεισαν 111.212 μπλοκάκια και εξαφανίστηκε το 30% των ελεύθερων επαγγελματιών. Όταν το δημόσιο κάνει προσπάθεια να εντάξει περισσότερους κωδικούς στο σύστημα φορολογίας, η επίπτωση του ασφαλιστικού νόμου, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το πλήγμα ήταν σοβαρό για τους εργαζόμενους στα media, που διέθεταν το ΔΠΥ ως μόνο μηχανισμό επιβίωσης, δουλεύοντας από εδώ και από εκεί. Ο νόμος Κατρούγκαλου, τους εξομοίωσε με τους επιχειρηματίες και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μυθικές εισφορές. Φυσικά πολύς κόσμος έκλεισε τα μπλοκάκια, χωρίς να βρει μόνιμη απασχόληση στο βομβαρδισμένο τοπίο των media και τώρα ζει και δουλεύει με μαύρα.
Στο διάλογο που έγινε για τη διάσωση του Τύπου στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, με αφορμή την εισφορά 2% των επιχειρήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, αυτή η πτυχή δεν αναδείχθηκε δυστυχώς. Τα ΔΠΥ μπορούν να επανέλθουν με μια λογική εισφορά στο νέο φορέα και να επιστρέψουν ξανά στη νομιμότητα οι εργαζόμενοι.
Είναι, λοιπόν, η ώρα το παράλογο αυτό καθεστώς να αλλάξει. Και η ηγεσία του υπουργείου, έχει τη δύναμη να το θέσει.
ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!
19χρονος αυνανίζονταν σε δημόσιο χώρο στην Ξάνθη
Συνελήφθη την Τετάρτη (6-12-2017) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.  
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι χθες το βράδυ, ευρισκόμενος σε δημόσιο χώρο, στην πόλη της Ξάνθης, προέβαινε σε ακόλαστη πράξη. 
H δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Έξαλλος ο Μπέος: Εισέβαλε στο Εφετείο Αθηνών και έβρισε 
τον Γ. Γκιρτζίκη που είχε να τον δει 15 χρόνια!
Χαμός έγινε το πρωί της Τρίτης 5/12 στο Εφετείο Αθηνών, όπου διεξήχθη η δίκη του “Koriopolis” και παράλληλα συζητήθηκε η υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ.
Ο Αχιλλέας Μπέος, που είναι κατηγορούμενος στη δίκη του “Koriopolis”, βρέθηκε στον πρώτο όροφο όπου ήταν συγκεντρωμένα τα κατηγορούμενα για την «κάρτα υγείας» μέλη των πρώην προηγούμενων διοικήσεων της ομοσπονδίας.
Μόλις αντίκρισε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη και παρουσία των υπόλοιπων συντελεστών της δίκης άρχισε να φωνάζει «για εργαλεία του συστήματος που δεν πρόσφεραν τίποτα στο ποδόσφαιρο» και να κατηγορεί του «Γκιρτζίκηδες» που ήταν συγκεντρωμένοι ότι πήραν λεφτά από το ποδόσφαιρο, δεν πρόσφεραν τίποτα και δεν πληρώνουν ούτε τους δικηγόρους τους.
Παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροιγια να ηρεμήσουν τον Μπέο ο οποίος αργότερα σε πηγαδάκια έλεγε ότι το εκνεύρισε η πληροφορία ότι τους δικηγόρους των κατηγορούμενων στην συγκεκριμένη υπόθεση τους πληρώνει η ΕΠΟ με απόφαση που πήρε η διοίκηση Γκιρτζίκη.
Το πιο ωραίο της υπόθεσης; Όταν ρώτησα τον Γιώργο Γκιρτζίκη μου απάντησε ότι η επίθεση του Μπέου του ήταν ακατανόητη, γιατί είχε να τον δει πάνω από 15 χρόνια!
Στο νοσοκομείο ο Στέφανος Τανιμανίδης, πατέρας 
του Σάκη -Δίπλα του η οικογένειά του
Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υπεβλήθη, πριν από λίγες ημέρες, ο πατέρας του Σάκη Τανιμανίδη, Στέφανος.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μπαμπάς του παρουσιαστή ενημέρωσε πως μετά κάποιες ενοχλήσεις που είχε το τελευταίο δίμηνο έκανε εξετάσεις και οι γιατροί τον έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Η επέμβαση πήγε καλά και πλέον θα χρειαστεί ένα τρίμηνο ανάρρωσης για να επανέλθει στην καθημερινότητά του.
Δίπλα του είχε την οικογένειά του αλλά και τη σύντροφο του γιου του Χριστίνα Μπόμπα.
Ο μπαμπάς του Σάκη Τανιμανίδη στην ανάρτησή του «ανέβασε» και φωτογραφία από επίσκεψη που είχε στο νοσοκομείο από τους αγαπημένους του ανθρώπους.
Απόφαση Σπίρτζη: Απαλλάσσονται Ξανθιώτες και
Ροδοπίτες από τα διόδια Ιάσμου και Μέστης
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με βάση την οποία οι μόνιμοι κάτοικοι της Θράκης δεν θα πληρώνουν στα διόδια της περιοχής μέχρι να εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια.
Κύρια κατοικία / Έδρα επιχείρησης
Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο για να πάρει κάποιος απαλλαγή πληρωμής από τα διόδια είναι να διαθέτει την κύρια κατοικία του ή την έδρα της επιχείρησής του σε κάποιον από τους νομούς που υπόκεινται στη ρύθμιση.
Όμοροι νομοί
Για τα διόδια Μέστης (των οποίων η λειτουργία θα ξεκινήσει στις 14/12) η απαλλαγή πληρωμής αφορά τους Νομούς Ροδόπης (στον οποίο βρίσκονται), το Νομό Έβρου και τον Νομό Ξάνθης
Για τα διόδια Ιάσμου η απαλλαγή αφορά τους Ροδοπίτες (αφού τα διόδια βρίσκονται στη Ροδόπη) και τους κατοίκους του Νομού Ξάνθης, αλλά όχι τους κατοίκους του Νομού Έβρου, αφού ο Έβρος δεν συνορεύει με την Ξάνθη. Συνεπώς, οι Εβρίτες πληρώνουν κανονικά στα διόδια του Ιάσμου.
Για τα διόδια του Αρδανίου τέλος, που θα βρίσκονται στον Νομό Έβρου, απαλλαγή πληρωμής θα έχουν μόνο οι Εβρίτες.
Το αυτοκίνητο πρέπει να ανήκει στον οδηγό
Σύμφωνα με την §2 του άρθρου 2 της απόφασης Σπίρτζη, για να κερδίσει κάποιος την απαλλαγή πληρωμής τελών στα διόδια, πρέπει να είναι ο κάτοχος του οχήματος (είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, είτε για επιχείρηση). Συγκεκριμένα, αναγράφεται: “Διατίθεται διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία οι δικαιούχοι συμπληρώνουν σχετική αίτηση απαλλαγής η οποία θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του φυσικού προσώπου που καταθέτει την αίτηση, επωνυμία επιχείρησης εφόσον πρόκειται για εταιρικό όχημα, στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική περιοχή κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων για τα οποία ζητείται η χορήγηση διέλευσης από τα διόδια και τα οποία πρέπει να ανήκουν στην ιδιοκτησία του ανωτέρω φυσικού ή νομικού προσώπου”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »