*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

ΑΘΩΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ στο Εφετείο Θράκης ο Πάνος Παπαδόπουλος! Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να βάλει ΤΑΞΗ στα "εγκλήματα" που έχουν διαπραχτεί στην περιοχή....

05 Δεκεμβρίου
*Αιχμές της Αντιεισαγγελέως Εφετών Αλεξάνδρας Χολέβα για την επί χρόνια αδράνεια των υπηρεσιών και της πολιτείας στις συνεχείς από το  2002 παρανομίες του Αγκόρτσα στην Αγριανή. 

*Άλλο ένα ντοκουμέντο! Από τις 29-5-2017 η Αντιεισαγγελέας ενημέρωσε τον κ.Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  για την περίπτωση Α. Αγκόρτσα. 
Στις 22 Φεβρουαρίου 2917 μετά την καταδίκη μας από το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης όπου παρά την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας Μηνά Στρουμπή  για τις δυο από τις 4 πράξεις ο εκδότης της εφημερίδας μας Πάνος Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε για τρία από τα τέσσερα δημοσιεύματα με ποινή φυλάκισης 18 μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση, είχαμε κυκλοφορήσει με το παρακάτω πρωτοσέλιδο: 
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗΣ! Λέγοντας πως τολμήσαμε και τα βάλαμε με το ΣΥΣΤΗΜΑ του Χουντικού Δημάρχου της Ξάνθης και της Μασονίας. Είμαστε ΟΡΘΙΟΙ! 

Χθες η ίδια υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή όπου μετά από μια 2.5ωρη περίπου διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον εκδότη του «Μαχητή» Πάνο Παπαδόπουλο, δεχόμενο ως απολύτως αληθή όλα τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Μ» την περίοδο του 2015! (Σ.Σ. Σημειώνεται οτι τα περισσότερα απο τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είχαν δημοσιευτεί και πολλά χρόνια πριν...αλλά η Πολιτεία δυστυχώς ποτέ δεν ευαισθητοποιήθηκε να παρέμβει για τα σκάνδαλα που και τότε είχαμε καταγγείλει!)
Αθωωτική ήταν και η πρόταση της Αντιεισαγγελέωςε Εφετών Αλεξάνδρας Χολέβα που με μια ιστορική αγόρευση-πρόταση με βάση τα παλιά και νέα στοιχεία που καταθέσαμε, άφησε σοβαρές αιχμές για την επί χρόνια αδράνεια της δημόσιας διοίκησης, των δημοσίων υπηρεσιών και τις πολιτείας στις συνεχείς από το 2002 κι εντεύθεν παρανομίες του Απόστολου Αγκόρτσα στο Άβατο της Αγριανής.(σ.σ. Απο το 2002 η Αγριανή μέχρι και το 2017 λειτουργούσε χωρίς κυκλοφοριακό κόμβο που τελικά κατασκευάστηκε μετά τα πρωτοσέλιδα του "Μαχητή"!)
 Δικηγόρος υπεράσπισης του «Μαχητή» και του Πάνου Παπαδόπουλου ήταν ο νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης που πριν ξεκινήσει μάλιστα η διαδικασία απευθυνόμενος στον μηνυτή μας Απόστολο Αγκόρτσα του είπε αυστηρά, «σήμερα σου δίνεται η τελευταία ευκαιρία να ανακαλέσεις την μήνυσή σου… διότι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου», εκείνος ωστόσο ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά η δίκη, ισχυριζόμενος ότι όλα είναι… ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του.
Το δικαστήριο  κήρυξε επίσης αθώο και τον ιδιοκτήτη του πρώην Μουσουτού Χρήστο Μιχαλακίδη (δικηγόρος υπεράσπισής η Πέπη Μιχαλακίδου - Καλαϊντζή) που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 7 μηνών.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Στην απολογία του ο εκδότης του «Μ» απευθυνόμενος στο δικαστήριο μίλησε για έναν αγώνα πολλών ετών της Τοπικής κοινωνίας για τα όσα διαπράχτηκαν με την πώληση του ωραιότερου κομματιού της Ξάνθης, δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο απ το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού το 1994 στην οικογένεια  Αγκόρτσα...αντί την συγκεκριμένη περιοχή να χαίρεται ο λαός της Ξάνθης και να γίνει ένας πρότυπο δημοτικού πάρκου δίπλα στο ποτάμι! Ελάτε κύριε Πρόεδρε να δείτε πως κατάντησε η περιοχή...οι επισκέπτες δσεν μπορούν να επισκεφθούν ούτε την δεύτερη βυζαντινή γέφυρα της περιοχής...
«Ζήτησα και ζητώ από τους Εισαγγελείς και τις υπηρεσίες εδώ και χρόνια με βάση τα στρέμματα που φέρεται να κατέχει ο κύριος Αγκόρτσας από την εκκλησία δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο. Με δωρεές του 1911 στο Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού...
Αυτά που γράφω σήμερα τα λέω από τις εκπομπές μου, τα έχω γράψει, ρωτούσα την πολιτεία και κάθε αρμόδιο πάνω από 10-15 χρόνια… Η οικογένεια Αγκόρτσα φέρεται να έχει αγοράσει 10-15 στρέμματα από την Ιερά Μονή και στην ιστοσελίδα της Αγριανής ο κύριος Αγκόρτσας  μιλούσε για 48 στρέμματα δίπλα στο ποτάμι! Σε περιοχή που είναι γεμάτο από ταμπέλες με την ένδειξη Δασαρχείο Ξάνθης. Ο αιώνιος πόθος των Ξανθιωτών ήταν και παραμένει, αυτό το τεράστιο κομμάτι γης με τις δυο Βυζαντινές γέφυρες, η μία από τις οποίες με τις περιφράξεις δεν μπορεί να επισκεφθεί πλέον ο κόσμος, να γίνει ένα πάρκο αναψυχής… Αυτή η περιοχή έπρεπε να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Ξάνθης και να δοθεί στο λαό για ψυχαγωγία και δροσια. Έχει καταστραφεί όλο το περιβάλλον κι όλη η περιοχή. Τα φώναζε και ο πρώην Δήμαρχος Μύκης κ.Μουσταφά Αγγά και στον Σκανδαλίδη και στην τότε Κυβέρνηση απο το 2002…Τίποτα δεν έγινε επί χρόνια και η μια παρανομία επάνω στην άλλη. Ο κόμβος είχε ανακληθεί από το 2002 και λειτούργησε τελικά το 2017. Πρέπει να βγει όλη η αλήθεια στο φως… Με τι ιδιοκτησίες έχουν τοποθετήσει κάποιοι κύριοι παράγκες και κοντέϊνερ στο χώρο; Για μένα, για τους πολίτες της Ξάνθης, είναι ένας αγώνας πολλών ετών… Φτάνει πια η ανοχή»
ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΓΚΟΡΤΣΑ 
ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ;
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας είναι κατηγορούμενος για δυο υποθέσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης. Στην μία μάλιστα είναι συγκατηγορούμενοι και δυο στενοί συνεργάτες του.
Αναλυτικά στη μία βασική υπόθεση σήμερα Τρίτη 5 στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης κατηγορούνται οι:
1. Απόστολος Αγκόρτζας του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, κάτοικος Ξάνθης, επί της οδού Τέρμα Λευκού Πύργου
2.  Ιωάννης Παρούσης του Δημητρίου και της Μαρίας, κάτοικος Ξάνθης, επί της οδού Σάρδεων αρ.21
3. Νικόλαος Τσαρδίδης του Γεωργίου και της Ασημένιας κάτοικος Ξάνθης επί της οδού Βόγδου αρ. 14-16, για τις παρακάτω πράξεις.
1. Απάτη κατ’εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία ιδιαίτερα μεγάλη
2. Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατ’εξακολούθηση
3. Παροχή νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία.
4. Ψευδείς υπεύθυνη δήλωση
5. Ηθική αυτουργία σε ψευδή υπεύθυνη δήλωση
....


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΓΚΟΡΤΣΑ
Ένα νέο ντοκουμέντο αποκαλύπτουμε σήμερα για τον Απόστολο Αγκόρτσα.

Την επιστολή της Αντιεισαγγελέας Ξάνθης στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης από την περασμένο Μάϊο 2017.
Ιδού τι αναφέρει:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Ξάνθη 29-5-2017
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ                                             Αριθμ.πρωτ. 44
ΞΑΝΘΗΣ
Αρ.Β.Μ.: Β2015/258



                                                         ΠΡΟΣ
                               Τον κ.Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
                                Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
                                 Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
                                                         ΞΑΝΘΗ

Σας γνωρίζουμε ότι κατά του Αγκόρτζα Απόστολου του Ιωάννη, κατοίκου Ξάνθης, Δημοτικού Συμβουλου του Δήμου Ξάνθης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για α)απάτη κατ΄εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία ιδιαίτερα μεγάλη, 2) διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατ΄εξακολούθηση, 3)παροχή νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ακατάλληλου για δημόσια υγεία και 4)ηθική αυτουργία σε ψευδή υπεύθυνη δήλωση (παρ.αρθρ. 1,12,14,16,17,18 εδ.β΄,19 εδ.α΄, 26 παρ.1 εδ.α΄, 27 παρ.1 και 2. 46 παρ.1 περ.α΄,51,53,57,61,63,64,65,72 παρ.1 και 2, 79,80,81,94 παρ.1,98,290 παρ.1 περ.α΄, 386 παρ.1 εδ.β΄-α΄και 2 ΠΚ, 1-12 παρ. 2 περ. α΄υποπερ. τελευταία και 3 και 17 της με αριθ. Υ.Δ Υ2/2600/11.07.2001 Υγειονομικής Διάταξης σε συνδυασμό με το άρθρο 281 παρ.1 ΠΚ, 8 και 22 παρ.6 εδ.α΄του Ν. 1599/1986, ως η παράγραφος 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 παρ.13 του Ν. 2479/1997) και η σχετική ποινική υπόθεση παραπέμφθηκε για να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλη/κείου Ξάνθης.
Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Εισαγγελία Πλμ/κείου Ξάνθης, αναφέροντας τον αριθμό Βιβλίου Μηνύσεως (Β2015/258).
Η Εισαγγελέας
Σοφία Χατζηκώστα
Αντιεισαγγελάς Πρωτοδικών
Κοινοποίηση:
1) κ.Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
    Λ.Κηφισίας 1-3 και Λ.Αλεξάνδρας Αθήνα.
2) Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
    Συγγρού 60 Αθήνα.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »