*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Η Ντόρα Μπακογιάννη την Πέμπτη 4/1/2018 στην Ξάνθη

29 Δεκεμβρίου
Κύριε Gademos Speaking να μας απαντήσει ο κ. Γ. Σιδηρόπουλος: Γνώριζαν οι Τούρκοι που ήθελαν να αγοράσουν την ΣΕΚΑΠ το πρόστιμο των… 38.2 εκατ. ευρώ;
……………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Είναι τραγικό σήμερα, για μία υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέρει εκατομμύρια κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, ένας οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.
 (Από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την ΣΕΚΑΠ)
-Τραγικό αλλά ακόμη πιο ….τραγική ήταν χθες δυστυχώς η κυρία των 15.000 ευρώ τον μήνα! Στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αναφέρομαι…
………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική μας κοινωνία καλεί σε συστράτευση όλων των τοπικών φορέων, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας (ΣΕΚΑΠ), το οποίο σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας δίνει δουλειά σε εκατόν ογδόντα οικογένειες της ακριτικής μας περιοχής.
(Από την ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης για τη ΣΕΚΑΠ)
-Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων για μια ακόμη φορά μπροστάρης σε ένα κοινωνικό πρόβλημα
Σεμνά &Ταπεινά
*Τουλάχιστον βρίζουν που βρίζουν τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ορισμένοι, ας είναι όμως και λίγο προσεχτικοί αποφεύγοντας να γράψουν ψέματα…!
……
*Δεν ξέρω για παράδειγμα τι ενημέρωσε έκαναν στον κ.Γ. Σιδηρόπουλο (σ.σ. Το κακό είναι ότι την πάτησε και ο Φανουράκης και χρειάστηκε να κάνει επανόρθωση με ορθή επανάληψη…) «οι δύο κοινοπραξίες της Ξάνθης είχαν αποκλειστεί  από τη β’ φάση του  διαγωνισμού κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των εταιριών από την Ξάνθη και δημιούργησε σοβαρή διαμάχη τους με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο» για το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ, ωστόσο….αυτό είναι απολύτως ψευδές!
-Αφού Πρόεδρος του Συνδέσμου την περίοδο εκείνη ήταν ο…Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και όχι ο Δήμαρχος Ξάνθης!!! Και τα…face news δηλαδή έχουν τα όριά τους…!
……
*Και φυσικά δεν θα υπερασπιστώ τον Δημαρχόπουλο ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. Άλλωστε ευθύς εξ’ αρχής επικρότησα τη στάση του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου), επειδή όμως τόσο ο Φανουράκης όσο και ορισμένοι άλλοι αφήνουν διάφορα «υπονοούμενα» σε βάρος του Δημάρχου Ξάνθης, περιμένω τα…ΣΤΟΙΧΕΙΑ που διαθέτουν σε αυτά που…διαδίδουν! Τίποτα άλλο προς το παρόν…

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΣΤΙΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας καλές γιορτές γεμάτες υγεία, ελπίδα και χαμόγελο κι ευτυχισμένο το 2018.
Την Πέμπτη 04 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νομαρχιακή συνέλευση της παράταξης στην Ξάνθη, στην οποία είναι προσκεκλημένα όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια κοπή πίτας της οργάνωσης.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη.
Το ακριβές πρόγραμμα της επισκέψεως της κ. Μπακογιάννη, θα δημοσιευθεί μετά την οριστικοποίηση του.
Για τη ΝΟΔΕ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος   Πατεράκης Μιχαήλ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών»
Αναμένουμε την ανακοίνωση του λαλίστατου κατά τα άλλα Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, μετά την ακύρωση της απόφασης που έλαβε ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Απορριμμάτων, από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, σχετικά με έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ.
Τοποθετούμενος ο ίδιος, θα πρέπει να μας διευκρινίσει, ποιός θα πληρώσει το κόστος της δικής του αστοχίας, αν το έργο αυτό των 4,500,000€ τελικά απενταχθεί και χαθεί.
Στο παραπάνω ερώτημα που άμεσα του υποβάλλουμε, η απάντηση είναι μία.
Το κόστος του δικού του σφάλματος, για άλλη μία φορά θα το πληρώσουν οι πολίτες της Ξάνθης.
Άντε μήπως και του χρόνου τέτοια μέρα Κύριε Δήμαρχε, έχετε να μας υποδείξετε έστω και ένα έργο που να πραγματοποιήσατε σε αυτήν την "έρημη" πόλη.
Για την "Κοινωνία Δημοτών"
ΦΑΝΟΥΡAΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥHΛ
ΚΑΡA ΑΧΜEΤ
ΜΥΛΩΝAΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΡΕΚAΡΗΣ ΜΙΑΧHΛ
ΤΖΕΝΑΝ ΤΣΑΡΕΚΤΣΗ
ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ
10 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ 
για τη χρηματοδότηση τοπικών επιχειρήσεων
Με το ποσό των 10.000.000 ευρώ συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου κι εμείς θα του πούμε ΜΠΡΑΒΟ αυτήν τη φορά!
Στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.
Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις, αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κε τη διάθεση των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίνει για πρώτη φορά  στις τοπικές επιχειρήσεις αυτή τη δυνατότητα ενίσχυσης, τελικοί αποδέκτες της οποίας θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Έστειλαν σφαίρα και απειλητική επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ
 Απειλητική επιστολή που συνοδευόταν από σφαίρα εστάλη την Τετάρτη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένo.
Πιο συγκεκριμένα, από τη γραμματεία της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου παρελήφθη φάκελος που προοριζόταν για τον πρόεδρο της και εντός της αλληλογραφίας υπήρχε τρισέλιδη απειλητική επιστολή και μια σφαίρα.
Πηγές αναφέρουν ότι ο φάκελος -μεγέθους Α5- έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι μέσω της υπηρεσίας «Ταχυμεταφορές» των ΕΛΤΑ, ενώ η σφαίρα είναι των 9mm.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες Αρχές και δη το Τμήμα Εκβιαστών της Αστυνομίας και η Αντιτρομοκρατική Μονάδα.
Πλέον αναμένεται επίσημη τοποθέτηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επί του θέματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »