*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

Παραιτήθηκε απο την ΔΙΑΜΑΘ ο Δήμαρχος Αβδήρων, η αλήθεια για τα σκυλιά που όρμησαν στην 75χρονη...

25 Νοεμβρίου
Tεχνική συνάντηση εμπειρογνωμόνων Ελλαδας - Τουρκιας χθες στην Αλεξανδρούπολη, 
για την διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων.
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. 3 σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη στην περιοχή του παζαριού της Ξάνθης και συγκεκριμένα σε μάνδρα οικοδομικών υλικών.
Το περιστατικό έγινε ο απόγευμα της Πέμπτης κι όπως μας διηγείται ο Πασχάλης Λύρατζης που είναι γείτονας στην περιοχή, η ηλικιωμένη γυναίκα (περίπου 75 χρονών), έρχονταν με τα πόδια και κατά λάθος αντί να συνεχίσει στο δρόμο για το παζάρι, έστριψε στην αυλή της επιχείρησης και έχασε κυριολεκτικά το δρόμο της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει απο τον χώρο ξανά στο δρόμο...
……

*Τα χειρότερα βέβαια συνέβησαν στη συνέχεια, όταν ο επιχειρηματίες  δεν την είδε, έκλεισε τις πόρτες της μάνδρας και αναχώρησε, αφού όμως προηγουμένως έλυσε τα σκυλιά που αποτελούν τους φύλακες της επιχείρησης κι εκείνα με τη σειρά τους επετέθησαν στην 75χρονη την οποία κατασπάραξαν κυριολεκτικά, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα με τις δαγκωματιές τους!
……
*Τελικά την ηλικιωμένη έσωσαν οι γείτονες που ειδοποίησαν τόσο την αστυνομία όσο και το ΕΚΑΒ που την μετάφερε στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης σε σοβαρή κατάσταση.
Στο μεταξύ χθες το πρωί η αστυνομία συνέλαβε τον επιχειρηματία με τη διαδικασία του αυτοφώρου αφού όφειλε να είναι πιο προσεχτικός, με εντολή Εισαγγελέα ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη. Η  μάνδρα πάντως όταν πήγαμε χθες το μεσημέρι, λειτουργούσε κανονικά, ενώ στην είσοδο υπήρξε και ταμπέλα που έγραφε, "προσοχή υπάρχει σκύλος.
……
*ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Παραιτήθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων (Γ. Τσιτιρίδης) και Ορεστιάδας απο την ΔΙΑΜΑΘ. Η παραίτήσή τους δείχνει και την αντίθεσή τους με τον νυν Πρόεδρο και Δήμαρχο Δράμας.Αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να τους αντικαταστήσουν αλλά και να μας πουν και οι ίδιοι τον λόγο της παραίτησής τους.
......
*Ενδιαφέρουσα εκδήλωση:
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ώρα 10.30 το πρωί στο Άβατο Ξάνθης στο Παραδοσιακό Καφενείο Κ. Αναγνωστόπουλου o ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ διοργανώνει εκδήλωση χρέους και μνήμης για την εγκατάλειψη της Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922.
Το πρόγραμμα:
–Χαιρετισμός Προέδρου κας Ματούλας Βουλγαράκη
–Χαιρετισμός Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου
–Ομιλία κ. Θανάση Μουσόπουλου φιλόλογου – συγγραφέα
ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
–Προβολή φωτογραφικού υλικού – Τραγούδια με γκάιντα
–Απονομή Αναμνηστικών
–Μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα
……
*Σε θετικό κλίμα έγινε χθες η τεχνική συνάντηση εμπειρογνωμόνων Ελλαδας - Τουρκιας στην Αλεξανδρούπολη, για τα προβλήματα και τη καλύτερη συνεργασία στην διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Βέβαια ο χρόνος και το αποτέλεσμα θα δείξουν αν με τα φαινόμενα αυτά, δεν θα ξαναπλημυρίσουν ο Έβρος με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις που αν δεν κάνω λάθος είναι η εποχή τους…Οπότε πέρα από τους διθυράμβους και τους πανηγυρισμούς, ας περιμένουμε λιγάκι…
Συνελήφθησαν 2 Βρετανοί στο Συνοριακό Σημείο 
Διέλευσης Κήπων με 1.048 ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (23-11-2017) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εξαγωγή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες  κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία στο χώρο αποσκευών του οχήματος, 1.048 ναρκωτικά δισκία.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω ναρκωτικά δισκία και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Διεθνές Βραβείο Νέου Ερευνητή σε νεαρό γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου για πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα στην Ογκολογία»
Ο Αιματολόγος κος Σπύρος Παπαμίχος,  Επικουρικός Ιατρός στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, έλαβε υποτροφία πλήρους κάλυψης μετακίνησης (full-fee waiver Travel Grant) από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), για την πρωτοποριακή ερευνητική εργασία του, που θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαικό Συνέδριο Ανοσο - Ογκολογίας 2017, όπου περιγράφεται ένας νέος  βιολογικός μηχανισμός του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου αναθεωρώντας τα έως σήμερα ισχύοντα δεδομένα. Η μελέτη ανοίγει νέους πρωτοποριακούς δρόμους για τη αποτελεσματική ανοσοθεραπεία του καρκίνου.
Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. συγχαίρει θερμά τον κο Παπαμίχο για το βραβείο νέου ερευνητή που έλαβε και του εύχεται επιτυχία στη συνέχιση της έρευνάς του ενάντια στον καρκίνο.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Επιτυχής εμβολισμός πνευμονικών αρτηρίας σε ασθενή 
του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εμβολισμός πνευμονικής αρτηρίας σε κινδυνεύοντα ασθενή με μεγάλη πνευμονική αιμορραγία. Την επέμβαση πραγματοποίησε η επεμβατική ακτινολογική ομάδα του καθηγητή κ. Πρασόπουλου καθηγητές κ. Μαντατζής και Σουφτάς Νοσοκομείου, αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες του αντίστοιχου τμήματος του Π.Γ.Ν.Α. που συνεργάζεται αρμονικά με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του νοσοκομείου (πνευμονολόγους, χειρουργούς, νευροχειρουργούς κ.α). Ο εμβολισμός αγγείων είναι μια επεμβατική μέθοδος, χωρίς ανοικτή εγχείρηση, με την οποία με την βοήθεια αγγειογράφου μέσω περιφερικών αγγείων προωθείται καθετήρας στο πάσχον αγγείο και φράζεται, έτσι ώστε να μην προκαλείται αιμορραγία. Φυσικά όπως όλες οι ιατρικές μέθοδοι έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις.   Το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης διαθέτει αφ’ ενός μεν τον πιο σύγχρονο ψηφιακό αγγειογράφο και αφ’ ετέρου άξιους επιστήμονες που έχουν την ικανότητα να διασώζουν ασθενείς που παλαιότερα ήταν καταδικασμένοι. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! 
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

8.800 οι προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων
Σε περίπου 8.800 προσδιόρισε τις επικείμενες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός προέκυψε με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δήμων, καθώς και ότι δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δεδομένου ότι οι μισθοί τους πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα προσληφθούν κατ’ ανάγκη οι σημερινοί συμβασιούχοι, καθώς όπως είπε δεν πρόκειται για έναν φωτογραφικό διαγωνισμό αλλά για ανοιχτό, στον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του και να διεκδικήσει μια θέση με βάση τη μοριοδότηση.
Προανήγγειλε, τέλος, την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες για προσλήψεις σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους ΟΤΑ διότι, όπως εξήγησε, θα προκαλούσε οικονομικές ανισότητες μεταξύ των μεγάλων δήμων με το τεράστιο απόθεμα κτιρίων και των μικρών με πιο αραιή δόμηση.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »