*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Νοεμβρίου

See Through Ρακί και...κότα ο Μπάμπης στη Κρήτη

24 Νοεμβρίου
…Ρακί και…κότα περνάει αυτές τις μέρες ο γνωστός συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Ευστρατίου στο Ηράκλειο Κρήτης με τους συναδέλφους του συνδικαλιστές Niko Alexaki και Δημήτρη Βαζούρα Τι κρίμα που επιστρέφει σήμερα…
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μπα…Περίεργο! Περίπου 10 μέρες, 10 ώρες και 10 λεπτά έχουν να βγάλουν καταγγελία κατά του Δημαρχόπουλου Φανουράκης και Fantastic four! Τόσο απασχολημένος είναι ο Θανάσης Ξυνίδης τον τελευταίο καιρό; Τόσο πολλά… δικαστήρια;
……
*Δημήτρη Μπένη εγώ στις 12 Δεκεμβρίου θα είμαι στο 3μελές Πλημ/κείο Ξάνθης και θα σε περιμένω. Κοίταξε μόνο αυτήν τη φορά μην εκπροσωπηθείς στη μήνυσή σου και πάλι από τον δικηγόρο σου…
Σε θέλω απέναντί μου!
-Εκεί αναγκαστικά θα απαντήσεις και σε όλες τις…αναπάντητες (μέχρι σήμερα) ερωτήσεις μου.
-Αν και για να λάμψει όλη η αλήθεια, καλό θα ήταν παρούσα και η κυρία Nάσκου… Συνέταιρος του Μπένη στην Κατασκευαστική και διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ!
……
*Καλή είδηση. Η Λύση σε τρεις σοβαρές και επείγουσες περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών από την Σαμοθράκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δόθηκε από την Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό μας.
……
Συγκεκριμένα, την 21 Νοεμβρίου Τρίτη με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν διακομιδές, ενός 32χρονου και ενός 58χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και αφού τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο ΠΓΝΑ.
……
*Σημειώνω επίσης ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε για αεροδιακομιδή που της ζητήθηκε από την Σαμοθράκη, ένα Super Puma το οποίο μετέφερε ασθενή από το νησί στην Αλεξανδρούπολη.
64χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών, 
εντός χώρου αποθήκευσης εμπορευμάτων
Την Τετάρτη 22-11-2017 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Μάνης Έβρου, 64χρονος ημεδαπός τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια εργασιών, εντός χώρου αποθήκευσης εμπορευμάτων (σιλό).
Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ 
PROJECT ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά projects στα βόρεια της χώρας, ετοιμάζεται να μπει στην τελική του ευθεία. Ο λόγος αφορά στον σταθμό υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και μετατροπής του (και πάλι) σε αέριο.
Ήδη, στην αγορά έχει αρχίσει να κυκλοφορεί και η τελική μετοχική κατανομή της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το έργο.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η σύνθεση έχει ως εξής:
- 20% ο όμιλος Κοπελούζου
- 20% ο όμιλος Λιβανού
- 20% η ΔΕΠΑ (ελληνικό φυσικό αέριο)
- 20% η βουλγαρική «ΔΕΠΑ»
- 20% αμερικανικός όμιλος, που δραστηριοποιείται στον χώρο
Μέχρι αυτή την ώρα, φαίνεται ότι δεν έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή των Αμερικανών. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, λέγεται ότι έχει μεσολαβήσει για την εξεύρεση του σωστού παίκτη και έχει υποδείξει έναν υποψήφιο, με τον οποίο ξεκίνησαν οι συζητήσεις, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Το Plan B πάντως προβλέπει ότι αν οι συζητήσεις δεν έχουν θετική κατάληξη, τότε το ποσοστό (20%) θα μοιρασθεί αναλογικά στους άλλους τέσσερις μετόχους, οι οποίοι θα ανεβάσουν έτσι τη συμμετοχή τους στο 25%.
Βρέθηκε πτώμα μετανάστη ασιατικής καταγωγής στον Έβρο
Ανευρέθη, την Τετάρτη (22-11-2017) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη ασιατικής καταγωγής.
Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
Ευχαριστήριο της Συντονιστικής Εκλογικής Επιτροπής Ν. Ξάνθης της ΔΗ.ΣΥ.
Χαιρετίζουμε την μαζική προσέλευση των πολιτών της Ξάνθης στις κάλπες, για την ανάδειξη του  επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης, τόσο την πρώτη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, που προσήλθαν  1745, όσο και την δεύτερη 19 Νοεμβρίου, που προσήλθαν 1291.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που στελέχωσαν τα 9 εκλογικά  κέντρα στον νομό μας και βοήθησαν καθοριστικά στην άψογη διεξαγωγή των εκλογών.
Η ανταπόκριση των πολιτών τόσο στον νομό μας όσο και πανελλαδικά, έδειξε ότι η Προοδευτική  Παράταξη είναι εδώ και είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της.
Προχωράμε όλοι μαζί στο επόμενο βήμα, που είναι η διοργάνωση συνεδρίου για τον ενιαίο  φορέα, όπου θα προσέλθουν όλοι ισότιμα, με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών στην κάλπη  των εθνικών εκλογών.
Η Συντονιστική Εκλογική Επιτροπή Ν. Ξάνθης της ΔΗ.ΣΥ.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ
Business Insider: Η Ελλάδα στις 9 χειρότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο 
-Η κατάρρευση συνεχίζεται
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η άνθηση της αγοράς ακινήτων εμφανίζει σημάδια επιβάρυνσης. Την ίδια ώρα όμως, σε κάποιες χώρες ο κατήφορος των τιμών δεν έχει σταματήσει. Η Ελλάδα είναι ανάμεσά τους.
Το Business Insider έφτιαξε μία λίστα με τις 9 χώρες στις οποίες σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες πτώσεις στις τιμές των ακινήτων το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με βάση τα στοιχεία του Global Property Guide (παγκόσμιου οδηγού ακινήτων).
Σύμφωνα με αυτά, η χώρα μας είναι στην ένατη θέση ανάμεσα στις χειρότερες αγορές ακινήτων παγκοσμίως. «Η δεκαετής κατάρρευση δεν έχει τελειώσει ακόμη», αναφέρει ο σχετικός οδηγός για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι τιμές ακινήτων στην Αθήνα είναι σε πτώση από το 2008.
Στην Ελλάδα, οι τιμές ακινήτων έπεσαν κατά 2,53% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 2016 είχαν καταγράψει πτώση 1,55%.
Η πιο αδύναμη αγορά ακινήτων παγκοσμίως είναι το Πουέρτο Ρίκο σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Οι τιμές τους έπεσαν κατά 9,59% το δεύτερο τρίμηνο του 2017. μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλυση αυτή έγινε πριν από τον καταστροφικό τυφώνα Μαρία, που ισοπέδωσε το Πουέρτο Ρίκο στα τέλη του τρίτου τριμήνου. 
Στον αντίποδα, οι πέντε ισχυρότερες αγορές ακινήτων σύμφωνα με την ίδια έρευνα είναι η Ισλανδία (αύξηση 21,28%), το Χονγκ Κονγκ (+19,27%), η Ιρλανδία (+13,52%), ο Καναδάς (+13,08%) και η Ρουμανία (+8,87%).
Οι 9 χειρότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο
1. Πουέρτο Ρίκο, 2. Ρωσία, 3. Κατάρ, 4. ΠΓΔΜ, 5. Αίγυπτος, 6. Ουκρανία, 7. Σιγκαπούρη, 8. Ταϊλάνδη, 9. Ελλάδα.
Ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις Κτηνοτροφικές 
εγκαταστάσεις εντός οικισμών
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας  ΑΜΘ ενημερώνει  τους κτηνοτρόφους που διατηρούν ενεργές σταυλικές εγκαταστάσεις εντός των ορίων οικισμών ή πλησίον αυτών, ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 940/81279 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2741/Β’/04 Αυγούστου 2017), εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 109/ 122248/ 17-11-2017 διευκρινιστική εγκύκλιος για θέματα εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. 
Αιτήσεις προς ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης υποβάλλονται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων. 
Επισημαίνεται ότι, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 4-12-2017.
Ε.Π.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης κ.α.α
Νικόλαος Κολάτσος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »