*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Νοεμβρίου

See Through Δηλαδή ο Φανουράκης δεν θέλει μειώσεις 50% στα τέλη αλλά...15%; Ε, ας προσφύγει στην Αποκεντρωμένη...!

22 Νοεμβρίου
Ξεκινάει από σήμερα από τον Δήμο ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Ξάνθης
Ακουσον! Ακουσον!
*Καλά που κάπου κάπου δίνει και καμιά συνέντευξη ο Θανάσης Ξυνίδης για να στείλει το δικό του μήνυμα όχι μόνο στην δημοτική παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» και στον Φανουράκη, αλλά και στους υπόλοιπους… Fantastic Four, ότι μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά  ένας είναι ο… αρχηγός!
Δεν θέλω ψίθυρο…
……
*Τι γραμμή έδωσε χθες στην αντιπολίτευση ο Θανάσης Ξυνίδης, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης στο συντεχνιακό αίτημα του Φανουράκη για μείωση 15% στους κοινόχρηστους χώρους των μαγαζιών, απάντησε με μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που αφορούν την ενίσχυση και προστασία της οικογένειας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και των επαγγελματιών;
-Νομική! Τους συμβούλευσε να προσφύγουν στην… Αποκεντρωμένη!!! Διότι επί της ουσίας θεωρεί ότι η εγκύκλιος είναι λανθασμένη.!
……
*Δηλαδή ο Φανουράκης και η παρέα του ήταν ικανοποιημένοι από το 15% αλλά τους… ενόχλησε το 50%
Ε, ας… προσφύγουν!
-Διότι έτσι θα επιβεβαιώσουν ακόμη περισσότερο αυτό που τους είπε κι ο Γ. Κολλάρος! Ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα τέλη, αλλά πως θα… ρίξουν τον Δημαρχόπουλο!!!
(σ.σ. Κι έπειτα απορούν γιατί ο κόσμος δεν τους ακολουθεί σε τίποτα…
……
*Πρόσκληση. Καλούμε όλους τους φίλους της Ειρήνης στο Νομό Ξάνθης σε Σύσκεψη ενόψει του Συνέδριου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη που θα γίνει στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου στις 2 και 3 Δεκέμβρη 2017.
Θα γίνει απολογισμός των μέχρι σήμερα πεπραγμένων και θα προγραμματιστούν δράσεις για το επόμενο διάστημα.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Γεώργιος Κολλάρος
……
*Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και την Παρασκευή24 Νοεμβρίου 2017, καθώς και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και Τετάρτη 29Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία), εργασίες που αφορούν στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης μας.
Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της 28ης Οκτωβρίου.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ».
Έκρηξη σε υπόγειο πάρκινγκ, όπου βρισκόταν υποσταθμός 
της ΔΕΗ, την Κυριακή στην οδό Τσιμισκή
Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΔΕΗ, την Κυριακή θα πραγματοποιούνταν συντήρηση σε εξοπλισμό ηλεκτροδότησης , στα πλαίσια αναβάθμισης, όμως όπως πληροφορίες μας αναφέρουν, κατά την διάρκεια εργασιών σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Τσιμισκή, κάτι δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη σε μετασχηματιστές του εκεί σταθμού και να μείνουν χωρίς ρεύμα και άλλες περιοχές της Ξάνθης, οι οποίες δεν ήταν μέσα σε αυτές που ανέφερε η ανακοίνωση της Επιχείρησης. Στο υπόγειο πάρκινγκ όπου προκλήθηκαν οι δυο εκρήξεις που αναστάτωσαν κατοίκους, περαστικούς και επαγγελματίες, παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» ΣΤΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΣΤΙΣ 29/11/2017
Ο σύλλογος «οι φίλοι του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος και ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει  την  ετήσια  εκδήλωση  του  παρέα  με  τους  εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στο Εστιατόριο «Ξανθίππη», την Τετάρτη 29/11/2017, ώρα 18:00μ.μ.
Η παρουσία σας στην Απογευματινή Εκδήλωση Cafe, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος Ανδρέου Γεωργία
Η Γραμματέας Βορίδου Αναστασία

Έως τις 24 Νοεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας
Αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι θα παραμείνουν φέτος τα ποσά των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των δικύκλων. Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε. μέχρι 31/10/2010, ενώ για όσα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η/11/2010 και μετά, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία από τις αλλαγές που είχε εξαγγείλει κατά το παρελθόν, αθετώντας τις υποσχέσεις του για δικαιότερη αναδιανομή των επιβαρύνσεων υπέρ των οικονομικά αδύνατων ιδιοκτητών οχημάτων.
Η διαδικασία ανάρτησης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως τις 24 Νοεμβρίου. Η προθεσμία, γράφει η εφημερίδα, για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Tο 83,2% των φόρων πληρώνεται από το… 19,2% των φορολογουμένων!
Γνωρίζαμε πως η φορολογία στην Ελλάδα είναι υπόθεση των… λίγων, αλλά όχι κι έτσι!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, το 83,2% των φόρων μοιράζεται στο 19,2% των πολιτών! Συγκεκριμένα, σε σύνολο περίπου 8,8 εκατ. φυσικών προσώπων, τα 7,1 εκατ. – ή το 80% – πληρώνουν από… τίποτα έως και 100 ευρώ το μήνα στην εφορία.
Πιο απλά, 7.091.832 φορολογούμενοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν κατά μέσον όρο 190 ευρώ τον χρόνο στην εφορία και 1.676.485 φορολογούμενοι με τα υψηλότερα εισοδήματα καταβάλλουν κατά μέσον όρο 3.985 ευρώ, δηλαδή 21 φορές περισσότερα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο τρίτα του φόρου εισοδήματος καταβάλλονται από όσους εμφανίζουν ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως.

Συνεδριάζει σήμερα (15.00) η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 15.00 (σε περίπτωση μη απαρτίας, την ίδια ώρα της επόμενης μέρας) η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης με τα ακόλουθα επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις αστυνομικές διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 υγειονομική διάταξη (εισηγητής: Ευριπίδης Αλεξόπουλος)
2.Προέλεγχος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εισηγητής: Ευριπίδης Αλεξόπουλος)
3.Έκφραση γνώμης για θέση στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Κανάρη 35 (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου)
4.Έκφραση γνώμης για μεταφορά θέσης στάσης τουριστικού λεωφορείου έμπροσθεν του ξενοδοχείου "Ξανθίππειον" (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου)
5.Έκφραση γνώμης για θέση φορτοεκφόρτωσης στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και 28ης Οκτωβρίου (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου)
6.Έκφραση γνώμης για επέκταση υπάρχουσας θέσης στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Αγίου Ελευθερίου 24, έμπροσθεν των Κ.Ε.Π. (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου)
7. Έκφραση γνώμης για μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας επί της οδού Νέστου, μεταξύ των οδών Πλάτωνος και Δημοκρίτου (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »