*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Νοεμβρίου

H Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης χαιρετίζει τις μειώσεις Δημαρχόπουλου 50% στα δημοτικά τέλη!

22 Νοεμβρίου

  *Σε αντίθεση με όλη την αντιπολίτευση, εμείς στηρίξαμε αυτές τις μειώσεις των δημοτικών τελών!
Χαιρετίζει η δημοτική παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ξάνθης τις μειώσεις Δημαρχόπουλου έως και 50% στα τέλη που αφορούν τις λαικές τάξεις με ανακοίνωσή της, τονίζοντας οτι ήταν η μόνη παράταξη που στήριξε απο την αντιπολίτευση! (σ.σ. Μα οι άλλοι θέλουν απλά να ρίξουν τον Δημαρχόπουλο...Δεν δεν τους ενδιαφέρουν τα τέλη!
Η ανακοίνωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αναφέρει επί λέξη τα παρακάτω:  
Εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του Δήμου Ξάνθης για το 2018, η Λαϊκή Συσπείρωση, χαιρετίζει τις μειώσεις τελών που και η ίδια -σε αντίθεση με όλη την αντιπολίτευση- στήριξε και καλεί όλους τους συνδημότες σε συμπόρευση για αγώνα και διεκδίκηση με στόχους:
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.
-Καμία συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.
-Μόνιμη και σταθερή εργασία, με προσλήψεις προσωπικού που να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων σε προγράμματα.
-Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά τους δήμους πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
-Σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες - πυρκαγιές - σεισμούς και περιβαλλοντικές καταστροφές.
Υπενθυμίζουμε τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό απο τους δημότες και ιδίως τα νέα ζευγάρια που αντί 100 θα πληρώνουν πλέον 50 ευρώ στους πολιτικούς γάμους. 

§      Η αναπροσαρμογή των συντελεστών για την επιβολή του τέλους καθαριότητας και φωτισμού για καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες εν γένει, μείωση από το ποσό των 3,50€/τ.μ./ετησίως, στο ποσό των 3,00€/τ.μ./ετησίως.
§      Η μείωση κατά 50% του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
§      Η μείωση κατά 50% του τέλους για το πλανόδιο εμπόριο.
§      Η μείωση κατά 50% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί που προσέρχονται στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.
§      Η μείωση των τελών και δικαιωμάτων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Σωματειακό Αθλητισμό(Volley, Basket, Handball)κατά ένα ευρώ (1€) και συγκεκριμένα από το ποσό των 3€ στο ποσό των 2€ και στους συλλόγουςρυθμικής, τζούντο, πάλης, taekwondo, πολεμικώντεχνών κ.λ.π. αποφασίσθηκε η μείωση κατά ένα ευρώ (1€) και συγκεκριμένα από το ποσό των 5€ στο ποσό των 4€.
§      Η μείωση 50% του τέλους για την τέλεση πολιτικών γάμων.
§      Η αναπροσαρμογή των τελών και δικαιωμάτων των Δημοτικών Κοιμητηρίων για την 7ετή διάθεση τάφων στις κατηγορίες Β και Νέα Πτέρυγα Α-Β,που αφορά μείωση από 300€ στο ποσό των 250€, ενώ στην κατηγορία Γ από 240€ στο ποσό των 200€.
Όσον αφορά τους οικισμούς πέριξ της πόλης της Ξάνθης, μείωση από 120€ στο ποσό των 80€, ενώ για τους μη μόνιμους κατοίκους από 300€ στο ποσό των 200€.
§      Η πλήρης απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας σε άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, καθώς και στις οικογένειες που τους φιλοξενούν.
§      Η μείωση κατά 20% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας για τις κατοικίες σε όλα τα άτομα που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
§      Η μείωση κατά 20% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους.
§      Η μείωση 50% του δικαιώματος ύδρευσης ζώων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »