*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Νοεμβρίου

Δεν πέρασαν πάλι τα δημοτικά τέλη! Ζητούν…αντιδημαρχίες ή «εξυπηρετήσεις» για να ψηφίσουν! Δεν εκβιάζομαι διαμηνύει ο Δήμαρχος Ξάνθης!

13 Νοεμβρίου


 

*"Δίδυμο" έκαναν Μούρκας και Αλέκος Κυριακίδης, κατέθεσαν... κοινή επιστολή! Άντε να κάνουν και δική τους παράταξη να τελειώνουμε!
*Κατά πλειοψηφία πέρασε η νέα κρεμαστή γέφυρα των Κιμμερίων! Δεν την ψήφισε ο Ανταμπούφης!
Και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 21 δημοτικών συμβούλων –συγκέντρωσε 18 ψήφους τελικά-με αποτέλεσμα να μην περάσουν και πάλι τα δημοτικά τέλη για το 2018
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι προηγήθηκε εσωπαραταξιακή συνάντηση του συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης, όπου μάλιστα «κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να ψηφίσουν ζήτησαν από τον κ.Δημαρχόπουλο να δεσμευτεί ότι "θα τους κάνει…αντιδημάρχους!» ενώ συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε την επίλυση…προσωπικής του υπόθεσης για να ψηφίσει! Κάι δεν είναι βέβαια ο μόνος...
Μεταξύ των ευτράπελων; Συγκεκριμένος δημοτικός του ζήτησε να...πάρει πίσω τον Τσέπελη για την...ενότητα του συνδυασμού!
Η απάντηση ωστόσο του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στους δημοτικούς συμβούλους που τον «εκβίασαν» με τον τρόπο αυτό, ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρη:
«Δεν πρόκειται να ενδώσω σε εκβιασμούς και πιέσεις για να εξυπηρετήσω τα προσωπικά συμφέροντα του οποιοδήποτε…Δεν παζαρεύω τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης με κανέναν. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να με ρίξουν κάνοντας συναλλαγές με την αντιπολίτευση, ιδού ας το τολμήσουν….!»

«ΔΙΔΥΜΟ» ΟΙ ΜΟΥΡΚΑΣ-ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!
Το γελοίο του πράγματος; Αλέκος Κυριακίδης (σ.σ. διώκεται και για νέα ποινική υπόθεση ως πρώην αντιδήμαρχος) και Χρήστος Μούρκας, κατέθεσαν πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιστολή, ζητώντας…συναίνεση μεταξύ για αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης για μειώσεις δημοτικών τελών, ωστόσο αντικειμενικοί κύκλοι παρατηρούσαν ότι όλα αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις…!» και προσπάθεια αυτοπροβολής των δυο πρώην αντιδημάρχων!
Φυσικά εκτός απο μειδιάματα...δεν σχολίασε κανείς, ενώ απο την πλευρά της μείζονος ο Μανώλης Φανουράκης αρκέστηκε στο να πει, "η παράταξή μου καταψηφίζει όλες τις προτάσεις του Προεδρείου για τα δημοτικά τέλη".
Στο ίδιο επίπεδο ήταν η τοποθέτηση και των υπολοίπων εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ
Από τη χθεσινή ψηφοφορία απουσίαζαν και πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης (προαλείφεται για πολιτευτής της Ν.Δ και συνεργάζεται με την....αντιπολίτευση για προσωπικούς λόγους!!! ), Απόστολος Αγκόρτσας (έχει θέμα σε σχέση με τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί), Μπογιάρ, Λεβέντ (ήταν στο δικαστήριο υπέρ του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ), Χρήστος Μούρκας και Αλέξανδρος Κυριακίδης.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΝ ΤΟΝ…ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τα δημοτικά τέλη ζητώντας μειώσεις της τάξης του 15% -που επιμένει ωστόσο ο Δήμαρχος οτι δεν αντέχει ο Δήμος Ξάνθης- οι παρατάξεις Φανουράκη, Ανταμπούφη, Ι. Καμαρίδη αλλά και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου μετά την προσωπική επίθεση που είχε δεχτεί από τους υπόλοιπους, έκανε στροφή...180 μοιρών!
(σ.σ. Τελικά κάθε φορά που θα του επιτίθενται στο δημοτικό συμβούλιο οι Φανουράκης-Ι. Καμαρίδης, την επομένη θα ψηφίζει ότι θέλουν…αυτοί!!!)
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επέμενε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη χωρίς τις εισηγήσεις της υπηρεσίας για το αν αντέχει ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης, ενώ με τον τρόπο του έστειλε αυστηρό μήνυμα και στους «αντάρτες» ξεκαθαρίζοντας ότι προέχει το συμφέρον του Δήμου Ξάνθης κι όχι τα ατομικά τους αιτήματα και συμφέροντα. Δεν έχω σκοπό να ζημιώσω το Δήμο, τόνισε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση, αναφέροντας και χαρακτηριστικά παράδειγμα από τον προϋπολογισμό για το 2018
Τελικά τις εισηγήσεις του Προεδρείου υπερψήφισαν 18 σύμβουλοι και στα 14 θέματα ημερήσιας διάταξης ωστόσο απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 21 μελών και το πιο πιθανό τα συγκεκριμένα θέματα να επανέρθουν εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο. Απο τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Μανώλης Τσέπελης, ενώ αντίθετα ήταν παρούσα η διαγραφείσα δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Πυρνάρη που ψήφισε ωστόσο λευκό, όπως και η παράταξη του Σιαμπάν Μπαντάκ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ..."¨ΡΙΞΕΤΕ" ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!
Σημειώνεται οτι αιχμηρός στην τοποθέτησή του ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολλάρος που αναφερόμενος στο θέμα των δημοτικών τελών είπε με νόημα: «…περιμένω να ακούσω για κάθε θέμα ξεχωριστά και ανάλογα θα τοποθετηθώ... Δεν θα καταψηφίσω…» αφήνοντας ευθέως αιχμές περί υπολοίπων παρατάξεων αντιπολίτευσης οτι το μόνο που επιθυμούν είναι η...πτώση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου!!!
Μετά το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Ξάνθης αποσύρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη θέση του κάθισε ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στα Κιμμέρια από τον  Δήμο Ξάνθης που θα δώσει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων και με την ολοκλήρωση της μελέτης, σύντομα θα δημοπρατηθεί.







Share this

Related Posts

Previous
Next Post »