Ήρθε χθες στο Επιμελητήριο Ξάνθης η επίσημη
πιστοποίηση, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η επίσημη παρουσίαση
Καβουρμάς Γκίνες με εξαγωγές ήδη σε όλο τον κόσμο!
Μετά το ρεκόρ Γκίνες στη Καριόκα, η Θράκη κέρδισε ένα ακόμη
Γκίνες χάρις στις πρωτοβουλίες και ιδέες του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου
Μωραϊτη. Αυτό του περίφημου θρακιώτικου Καβουρμά!
Πιο αναλυτικά: Η επίσημη πιστοποίηση ήρθε την πρωί της
Παρασκευής 9 Νοεμβρίου και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης δεν
παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στις εταιρείες που
συμμετείχαν, στους υπαλλήλους αλλά και τον κόσμο μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή
γραμμή» του Xanthi channel.
«Πρόεδρε τις λεπτομέρειες θα μας τις πείτε την ερχόμενη Δευτέρα, να μην
σας κλέψω εγώ την αποκλειστικότητα, αλλά ποιο είναι το μεγάλο κέρδος αυτής της
υπόθεσης εκτός από την Πανελλήνια και Παγκόσμια προβολή ενός Θρακιώτικου
προϊόντος που έγινε ευρύτερα γνωστό πλέον…», του είπε ο Πάνος Παπαδόπουλος
χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
-Για να πάρει την απάντηση: «Είχαμε ήδη μεγάλη αύξηση στις
εξαγωγές του καβουρμά, την Δευτέρα θα είναι και εκπρόσωποι των εταιρειών που
βραβεύσαμε για την συμβολή τους στην παρασκευή του καβουρμά, ενώ μάθανε όλοι
τις συνταγές και πως σερβίρεται το συγκεκριμένο προϊόν».
Λεπτομέρειες λοιπόν στην ειδική εκδήλωση του Επιμελητηρίου
Ξάνθης την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 19.00.
Ιδού τι αναφέρει και η σχετική πρόσκληση:
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σας καλούν σε
συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Επιμελητήριο
Ξάνθης με αφορμή την κατάκτηση του δεύτερου Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο
καβουρμά παγκοσμίως, μήκους 15,1 μ., ο οποίος παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της
5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης στις 22 Μαρτίου 2017, από κορυφαίες
θρακιώτικες επιχειρήσεις του είδους, με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια
παραδοσιακή τεχνική με την οποία παράγεται εδώ και αιώνες στη Θράκη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ»



