*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

Απάντηση Δημαρχόπουλου στο γραφείο Γιαννακίδη: Όντος τραγικό η Ξάνθη να έχει τέτοιο τεράστιο έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης…

25 Νοεμβρίου
*Δεν τιμάει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη να ομολογεί ότι η Ξάνθη έχει την υψηλότερη ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αντί της αυτοκριτικής, να ζητεί και τα ρέστα από πάνω.
Σκληρή ήταν η απάντηση του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη και την αποσπασμένη σε αυτό εκπαιδευτικό (δασκάλα με καταγωγή απο τη Δράμα) κ.Σάσα Κιορπέ, για την επιτυχία του Δήμου Ξάνθης σχετικά με τις 337 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ξάνθης.
Με αφορμή τις δηλώσεις της υπαλλήλου εναντίον του απο το XanthiLeft, ιδού η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου:
  «Η αποσπασμένη υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ.Γιαννακίδη, Σάσα Κιορπέ, νομίζοντας ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στον προϊστάμενό της, από την μια αναζητεί αναγνωρισιμότητα κι από την άλλη πιάνεται πολλαπλώς δυστυχώς αδιάβαστη.
Το απλό ερώτημά μου. Ποιά είναι η κυρία και ποιόν εκπροσωπεί πλην του εαυτού της.
Διότι αν εκπροσωπεί με τις ύβρεις της εναντίον μου το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ.Γιαννακίδη να δικαιολογήσω και την εμπάθεια αλλά και το θράσος της. Αν όμως όχι, τότε δεν δικαιούται κατά την άποψή μου να υποκαθιστά ρόλους και να προσβάλλει με τον τρόπο αυτό, τον εργοδότη της. Νομίζω ότι ο κ.Γιαννακίδης τα καταφέρνει και μόνος του.
Στο δια ταύτα όμως:
   1.Ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης δεν παρεμβαίνει στο Τύπο και στα Μέσα, δεν καθορίζει τι θα γράψουν ή τι δεν θα γράψουν οπότε μπορεί να απευθυνθεί σε αυτούς με τους οποίους έχει το πρόβλημα και έκαναν το ρεπορτάζ. Οι αριθμοί ωστόσο μιλούν μόνοι τους. Τις δικαιούται ο Δήμος Ξάνθης αυτές τις θέσεις και γι΄αυτό σε κάθε επαφή μας με τα στελέχη της Κυβέρνησης, διεκδικούμε και απαιτούμε όσο τον δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Με την κυρία Αντωνοπούλου άλλωστε η συνεργασία μας είναι άψογη από την πρώτη επίσκεψή της στο Δημαρχείο, οπότε και σας παραπέμπω σ’ εκείνες τις δηλώσεις μου που οφείλατε ως υπάλληλος του γραφείο του κ.Γιαννακίδη να γνωρίζετε. Τον Δήμαρχο Ξάνθης τον ενδιαφέρει να έρχονται δουλειές και μεροκάματα  για τους ανέργους του Δήμου μας. Και δικαίωμά σας να σας ενοχλούν οι συνεχείς πιέσεις μου στους αρμόδιους Υπουργούς.
 2.Δεν τιμάει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη να ομολογεί και να καυγχάται ότι η Ξάνθη έχει την υψηλότερη ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αντί της αυτοκριτικής, να ζητεί και τα ρέστα από πάνω.
 3.Ο Δήμαρχος Ξάνθης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Ξάνθης (μαζί με αυτές των συναδέλφων τους στην Αθήνα) ήταν στην πρώτη γραμμή δίπλα τους. ΕΣΕΙΣ που βρισκόσασταν δεν γνωρίζω….Ή ο κύριος Γιαννακίδης. Πάντως όχι δίπλα μας. 
   4.Οπως επίσης είναι κακόγουστο ανέκδοτο και αστείο να ομιλείτε ειδικά εσείς οι πανταχού απόντες από την Ξάνθη και τα προβλήματά της, για την παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης που δεν λείπει από καμιά εκδήλωση, που περπατάει τους δρόμους της πόλης καθημερινά και μιλάει με όλους τους πολίτες και είναι πανταχού παρών…Ωστόσο είναι όντος τραγικό κυρία Κιορπέ και θα συμφωνήσω μαζί σας, το ότι -και κατά γενική ομολογία- για πρώτη φορά στην πολιτική της ιστορία, η Ξάνθη έχει τέτοιο τεράστιο έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης! Με αποτέλεσμα  να μην προχωράει τίποτα στον τόπο, να μην λύνεται κανένα πρόβλημα. Οι Ξανθιώτες όμως κυρία Κιορπέ ποτέ δεν το έβαλαν κάτω και δεν θα το βάλουν ούτε τώρα, όσο κι αν εσείς ή ο εργοδότης σας αδιαφορείτε.. Και επομένως λάθος πόρτα χτυπήσατε.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Σάσα Κιορπέ – Δήμος Ξάνθης…Περί επιτυχιών ο λόγος
Η Κοινωφελής Εργασία :όλοι οι δήμοι έχουν καταλάβει πως τα προγράμματα αυτά είναι για να υποστηρίζουν τους ανέργους .Η κοινωφελής εργασία συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος τα οποία θα αποδίδουν το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία. Αυτό έχει γίνει κατανοητό και αντιληπτό από τους δήμους της χώρας. Σίγουρα οι οχτώ μήνες εργασίας, δεν θα λύσουν το πρόβλημα του άνεργου, του οικογενειάρχη, του ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο και ζητάει το αυτονόητο: Εργασία. Το οχτάμηνο καθεστώς εργασίας, είναι όμως σαφώς καλύτερο, από το πεντάμηνο.
Τι συμβαίνει στην Ξάνθη
Ο Δήμαρχος εδώ, παίρνει έπαινο από τον τοπικό τύπο για την Κοινωφελή Εργασία και τις πολλές θέσεις  που απαίτησε, ως Ζορό, υπερασπιστής των ανέργων και των ευπαθών ομάδων, από την κ. Αντωνοπούλου, η οποία εμπνεύστηκε, αφοσιώθηκε και έκανε πράξη την Κοινωφελή Εργασία, καθώς και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στη χώρα μας.
Στην Ξάνθη, οι θέσεις είναι τόσες, γιατί έχει προφανώς υψηλό δείκτη ανεργίας και πρέπει να μειωθεί.
Απάντησέ μας, όμως, Δήμαρχε:
Γιατί δεν πλήρωνες τους συμβασιούχους του Δήμου σου και ήθελες να τους πετάξεις στον Καιάδα της ανεργίας, εσύ που νοιάζεσαι για τους ανέργους, θα δημιουργούσες στρατιά. Προφανώς για κομματικούς λόγους.
Ποιες δομές Αλληλεγγύης έχει προσφέρει ο Δήμος Ξάνθης στους πολίτες;
Ένα Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο επί δύο συναπτά έτη κλείνει, γιατί παραιτούνται οι καθηγητές; (1,80 ευρώ/ώρα)
Τι λειτουργεί σωστά στην πόλη μας;
Ποιος θα μας προστατέψει, όταν θα μας επιτεθεί  μία από τις αγέλες αδέσποτων, πεινασμένων σκυλιών; Είναι θλιβερό, τα παιδιά μας να φοβούνται τα ζώα , ενώ γνωρίζουμε τα οφέλη της  συμβίωσης με ένα κατοικίδιο.
Πού θα παίξουν τα παιδιά μας;
Πού θα αθληθούν, χωρίς οι στέγες των Γυμναστηρίων να μπάζουν νερά, με την πρώτη σταγόνα βροχής;
Είναι τραγικό, από θέση ισχύος, με δύναμη στα χέρια σου, να κάθεσαι και να τα έχεις σταυρωμένα. Πολύ κρίμα. Πώς θα περπατήσει ένας πεζός στον δρόμο, όταν δεν τον σέβεται κανένας οδηγός, γιατί καμία διάβαση δεν είναι διαγραμμισμένη;
Πώς θα κυκλοφορήσουμε στην πόλη με τα χίλια χρώματα, όταν αυτή η πόλη, έχει μόνο χρώμα σκουπιδιών ή μαύρο σκοτάδι;
Ποιο είναι το έργο σου, το δικό σου έργο; Πες μας κι εμάς να ξέρουμε.
Κάνω σημαία μου και καρπώνομαι ένα έργο, όταν είμαι ο εμπνευστής του και δεν θριαμβολογώ, όταν σε σχέση με τις υπηρεσίες μου προς τον πολίτη, λάμπω διά της απουσίας μου.
Σάσα Κιορπέ, εκπαιδευτικός

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »