*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

Η ερώτηση Πούλιου-Ξυνίδη για τον Μπένη στις 2/11/2010, ο Λαμπάκης και οι αρμοδιότητες των Μουφτήδων

15 Νοεμβρίου
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1

Αλήθεια πόσο νόμιμο είναι -γιατί ηθικό σίγουρα δεν είναι- ο εμφανής επιβλέπων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου με τον υψηλότερο προϋπολογισμό που πραγματοποίησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, να είναι και υποψήφιος με τον συνδυασμό σας σε αυτές τις εκλογές;
(Από την ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ γνωστοί και ως "Οι φιλοξενούμενοι" στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης στις 2/11/2010 για τον Δ. Μπένη)
-Κύριε Δημήτρη Μπένη; Έστω μετά από μια… 7ετία θα μας απαντήσετε… σήμερα;
……………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Κι επειδή με ρώτησαν πολλοί…σας ενημερώνω ότι τελικώς ο Φανουράκης δεν ψήφισε στις εκλογές της Κυριακής για τον νέο φορέα…
Όχι γιατί τον εμπόδισε κανείς, αλλά γιατί ο Μανώλης και στο θέμα αυτό, είναι ξεκάθαρος. Είναι πάντα με το…δυνατό!
Και με ποιο απλά λόγια, στο ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει μόνο όταν αυτό γίνει κόμμα εξουσίας και κυβέρνηση! Όχι θα κάτσει να σκάσει…
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στα παραπολιτικά του «Μ»)
-Οπότε Ανέστη κανονίστε οπωσδήποτε να μπείτε στην… επόμενη Κυβέρνηση!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές του 2019 ο Δήμαρχος Μύκης κ.Καπζά Τζεμήλ. Ήδη έχει «δέσει» η συμφωνία με το κόμμα και τον Χουσείν Ζεϊμπέκ!
-Θα είναι όμως ο τελευταίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δυο χρόνια; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα..
…..
*Ένα απλό ερώτημα στην διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης.
-Γιατί την μελέτη κυρία  Μανά να την κάνει ΙΔΙΩΤΗΣ κι όχι ο Δήμος Ξάνθης που διαθέτει τόσους μηχανικούς;
Περιμένω λοιπόν με ενδιαφέρον την απάντησή της! Γιατί για μια οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία με τόσους μηχανικούς, μια μελέτη για μια τόσο μικρή πεζογέφυρα… είναι «παιχνιδάκι», όπως μου είπε φίλος μηχανικός…
….
*Δηλαδή κυρία  Κατερίνα, διαθέτοντας σαν τεχνική υπηρεσία κορυφαίους μηχανικούς όπως ο Σάββας Παυλίδης που έδωσε τον Χυτά της Ξάνθης σε ξένη εταιρεία, ούτε αυτό το απλό πράγμα μπορείτε να κάνετε; Μια μελέτη για μια μικρή γέφυρα;
….
*Σχόλιο του υποψήφιου για τον Δήμου Ξάνθης Αναστάσιου Τσορλίδη για τις εξαγγελίες Τσίπα:
«Πανηγύριζε χθες για τα 4.1 εκατομμύρια συνανθρώπων μας που θα πάρουν μπαξίσι από την κυβέρνησή του όταν 1.9 εκατομμύρια απ αυτούς θα πάρουν μόνο... 10€ (!!!)»
-Σε κάθε Νομό από έναν Τσορλίδη να είχε η Φώφη Γεννηματά, το τοπίο της κεντροαριστεράς θα ήταν τελείως διαφορετικό!
....
*Είμαι στη διάθεση του....GADEMOS ή...GADEMI όποτε το θελήσει, για μια ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης! Και ειδικά στο θέμα της...κωλοτούμπας!  Περιμένω λοιπόν την απάντησή του...
......
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΜΘ!
Δηκτικά σχολίασε ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης τις εξαγγελίες Σπίρτζη στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΑΜΘ
Διαβάστε την ανάρτησή του στο fb:
«Τα εκατομμύρια πέφτουν σαν το χαλάζι στην ΑΜΘ ... μεταξύ άλλων πολλών, ο κος Σπίρτζης ξαν-ανακοίνωσε δημοπράτηση κάθετου άξονα, φυσικά μόνο το πρώτο τμήμα!!!
Από το Μάρτιο ο Πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, τον ‘’δημοπρατεί’’ κάθε μήνα και αντί να ζητάμε την παραίτηση του, σε λίγο θα του δώσουμε και συγχαρητήρια. Τα υπόλοιπα 40 χλμ μέχρι τη Ξάνθη, φυσικά δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα για την Εγνατία Οδό ΑΕ και ας αποτελούν έργο όχι μόνο ανάπτυξης αλλά και πρώτης ανάγκης για τις μετακινήσεις δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Με τα χρήματα που θα περισσέψουν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού -θα είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ- τι θα γίνει; Φοβάμαι ότι θα χαθούν αν από τώρα δεν διεκδικήσουμε να χρηματοδοτήσουν ακόμη ένα τμήμα του κάθετου άξονα.
Για να έχουμε μνήμη το συγκεκριμένο το προετοίμασαν οι ‘’κακοί’’ προηγούμενοι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί και αποτελεί υποχρέωση της χώρας με βάση διακρατική συμφωνία Ελλάδας Βουλγαρίας του 1998!
Έργα υποδομής αναγκαία άμεσα στα λιμάνια του Πόρτο Λάγος, Αβδήρων πουθενά, τουριστικό τραίνο στα στενά του Νέστου, αρδευτικά έργα ανάσχεσης της υφαλμύρωσης και άλλα πολλά πουθενά … Τελικά οι ιθαγενείς που χαιρόντουσαν με τα καθρεπτάκια, συνεχίζουν να υπάρχουν;»
-Ο Περιφερειάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή ο κύριος Μέτιος, δεν θα κάνει κάποια δήλωση; Πως και πως την περιμένουμε όλοι…
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κατά του Τουρκικού Προξενείου
Αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός τοποθέτηση του πρόεδρου της ΠΕΔ Αν.Μ.Θράκης κ. Ε. Λαμπάκη στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κομοτηνή, καθώς συμπεριλάμβανε αναφορά κατά του τουρκικού προξενείου, των ενεργειών του και της σύνδεσής του με την Άγκυρα. «Υπάρχουν δυνάμεις στην Άγκυρα που συνδέονται με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Έχει ξεφύγει! Πρέπει να επέμβει το ελληνικό κράτος, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να συνεχίσουν ήρεμοι, χωρίς να υφίσταται ο εκβιασμός της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως «αυτό το λέω με αγάπη προς τους μουσουλμάνους, αλλά με ένταση προς αυτές τις δυνάμεις που ζουν μέσα στη Θράκη και συνεργάζονται με την Άγκυρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να δεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές».
-Μπράβο στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και μακάρι και οι άλλοι  Δήμαρχοι της Θράκης, να τολμήσουν να πουν τα ίδια πράγματα….

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 
Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα υπηρετήσει τους ακόλουθους πέντε στόχους, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
-Πρώτον, θα καθιστά, ρητά και σαφώς, την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική και υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, η υπόθεση θα υπάγεται στα αστικά δικαστήρια.
-Δεύτερον, θα ορίζει σαφώς, για πρώτη φορά, ότι τα αστικά δικαστήρια έχουν το τεκμήριο δικαιοδοσίας.
-Τρίτον, θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα οι αναγκαίοι δικονομικοί κανόνες ώστε ο Μουφτής να ασκεί τις αρμοδιότητές του μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει απολύτως τα δικαιώματα των διαδίκων.
-Τέταρτον θα διατυπώνεται ρητά ότι οι κληρονομικές σχέσεις των μελών της μειονότητας καθορίζονται από τον αστικό κώδικα και όχι από τον ισλαμικό νόμο, εκτός αν κάποιος επιλέγει εγγράφως το αντίθετο. Βεβαίως, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, θα μπορεί να αλλάξει την δήλωσή του ή απλώς να συντάξει μια διαθήκη κατά τον αστικό κώδικα οπότε και μόνο αυτή θα ισχύει.
- Και πέμπτον, θα διασφαλίζει ότι όλες οι δημόσιες διαθήκες που έχουν συνταχθεί μέχρι σήμερα, είναι ισχυρές και εφαρμόζονται.
Η φωτογραφία της ημέρας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αλέξη, οι εργαζόμενοι στα Θερμοκήπια Θράκης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »