*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Οκτωβρίου

See Through Μήπως πρέπει να του δώσει την αρχηγία ο Φανουράκης;

13 Οκτωβρίου
Αρχηγική εμφάνιση Καρά Αχμέτ χθες στην συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης…
………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για του χρόνου τον Οκτώβρη αναβλήθηκε η συζήτηση της Αγωγής που κατέθεσε κατά της Τόλμης, των αδελφών Π. & Γ. Σιδηρόπουλου κλπ ο εκδότης του «Μαχητή» Πάνος Παπαδόπουλος.
-Όλα τα δημοσιεύματα ήταν κάτω από τη ζώνη, ψευδή και συκοφαντικά… Κάποια μάλιστα δια του τύπου.
……
*Αρχηγική η εμφάνιση του δημοτικού συμβούλου Καρά Αχμέτ χθες στην Οικονομική Επιτροπή για τα τρομερά λάθη των υπηρεσιών σε σχέση με τις ημερομηνίες και τα ποσά των προϋπολογισμών…
Σε σημείο που ήρθε σε δύσκολη θέση ακόμη και ο  Πρόεδρος Κυριάκος Παπαδόπουιλος όταν τον «στρίμωξε»…
……
*Από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης εκδόθηκε η ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στη διεθνή συνάντηση και πανελλαδική συνέλευση κατά του ρατσισμού-φασισμού που γίνεται το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου στην Αθήνα:
Αναχώρηση από Ξάνθη (με τρένο) την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 16.30 (σιδηροδρομικός σταθμός). Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6983 631407.
…….
*Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καταλήγει μάλιστα ως εξής:
«Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ με τους συμβιβασμούς του Μουζάλα έχει γυρίσει την πλάτη στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενώ με την επιμονή στα μνημόνια σπέρνει την απογοήτευση. Ενώ η αστυνομία του Τόσκα, που διατηρεί μέσα της θύλακες της Χρυσής Αυγής, κάνει ακόμη φραγμούς στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια όπως έγινε στις 16 Σεπτέμβρη, παρέχοντας προστασία στα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.
Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. σας καλεί να στηρίξουμε και να οργανώσουμε μαζί τις μάχες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, να χτίσουμε ένα κίνημα αντίστασης στη φτώχεια, τα μνημόνια, ένα κίνημα που θα τσακίσει τις πολιτικές του ρατσισμού και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».
-Ευγενές ερώτημα…Ποιος πληρώνει τα εισιτήρια; Ο καθείς τα δικά του ή η ΚΕΕΡΦΑ;
Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος που αγνοείτο στις Σέρρες
Νεκρός εντοπίστηκε 88χρονος από το Καλοχώρι Σερρών, ο οποίος αγνοούνταν εδώ και πάνω από ένα μήνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 88χρονος αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και έφυγε από το σπίτι του πεζός. Την εξαφάνιση είχε δηλώσει ο γιος του. Η σορός του εντοπίστηκε σε κατάσταση σήψης από κυνηγούς, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σπίτι του, δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

ΑΛ. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: 800 ευρώ στις οικογένειες 
όπου το κορίτσι φοράει… μαντίλα;!
Απίστευτο είναι όμως και αληθινό; Σύμφωνα λοιπόν με συνταρακτική αποκάλυψη του στενού συνεργάτη και φίλου της κυρίας Χρύσα Ούτση καθώς επίσης και του κ.Διαμαντή Σκουλαρίκη Αλέξανδρου Παυλικιάνου, η  Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα με 800 ευρώ, προκειμένου τα κορίτσια να φορούνε…μαντίλα! Ειδική προσοχή μάλιστα δίνουν οι ενταύθα άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου, στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.
Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος,  το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.
-Το ερώτημά μας στον φίλους του εν λόγω δημοσιογράφου…
-Κύριε Σκουλαρίκη, κυρία Ούτση, μπορείτε να μας δώσετε λεπτομέρειες επ’ αυτού; Αληθεύει ότι η Άγκυρα δίνει 800  ευρώ στις οικογένειες που έχουν κορίτσια και φοράνε…μαντίλα; Περιμένω με αγωνία, ειδικά μετά τον τόσο φανατισμό σας υπέρ των μαντιλοφόρων κοριτσιών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου…!
Τροχαίο στην Καβάλα - Αυτοκίνητο «κατέβασε» κολώνα φωτισμού
Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ  της Τετάρτης ΙΧ αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες κινούμενο στον δρόμο Καβάλας-Παληού με κατεύθυνση προς το Παληό, βγήκε από την πορεία του 100 περίπου μέτρα μετά τη στροφή της ΜΟΜΑ και «καρφώθηκε» επάνω σε μεταλλική κολώνα φωτισμού «κατεβάζοντάς» την!
Ως εκ… θαύματος, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός βγήκαν από το όχημα δίχως ούτε μία… γρατζουνιά! Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία Καβάλας για την απαραίτητη προανάκριση αλλά και τη σήμανση, καθώς το ατύχημα σημειώθηκε αμέσως μετά από απότομη στροφή.

Παιδοψυχιατρικό κλιμάκιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου 
στο πλευρό των παιδιών της Σαμοθράκης
Παιδοψυχιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από παιδοψυχίατρο, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια επισκέπτεται από χθες τη Σαμοθράκη. Το κλιμάκιο πραγματοποιεί κλινικό έλεγχο των παιδιών που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες και θα παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που δημιουργήθηκαν μετά τις πρόσφατες καταστροφές στο νησί και εντάσσεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής Περίθαλψης. Η Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα που οργώνει τον Έβρο από τα Δίκαια μέχρι τη Σαμοθράκη, στελεχώνεται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής και του Ψυχιατρικού Τμήματος Ε.Σ.Υ. του Π.Γ.Ν.Έβρου.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Συνελήφθη 62χρονος Έλληνας σε χωριό της Καβάλας 
για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης
Συνελήφθη την Τετάρτη (11-10-2017) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν, δεκαεννέα (19) φυτά κάνναβης, στο στάδιο της αποξήρανσης και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 565 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα κυπριακά χωρικά ύδατα
Γεωτρήσεις σε χωρικά ύδατα της Κύπρου για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες η Τουρκία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
«Θα κάνουμε την πρώτη γεώτρηση στην Μεσόγειο Θάλασσα πριν το τέλος του έτους και σχεδιάζουμε την πρώτη βαθιά γεώτρηση μέσα στο 2018», είπε ο κ. Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην πόλη της Αττάλειας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.
«Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πετρελαιοπηγάδια σε τουρκικά και κυπριακά νερά», προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς θα γίνουν οι τουρκικές ενέργειες. Ο κ. Αλμπαϊράκ είναι γαμπρός του προέδρου Ερντογάν κι ένας από τα ισχυρότερα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.
Τυχόν τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μπορούν να προκαλέσουν νέα ένταση στη Μεσόγειο, παρασύροντας και την Ελλάδα.
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε επίσης ότι τα έργα για την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού, που θα έχει ρωσική τεχνολογία, θα αρχίσουν το αργότερο στις αρχές του ερχόμενου έτους.
Βάσει του σχεδιασμού ο πρώτος αντιδραστήρας θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία έως το 2023 και η μονάδα θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική έως το 2025.
Το Ακουγιού βρίσκεται στη νότια Τουρκία, απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »