*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Οι μέρες....φωτογραφίσεων του Φανουράκη!

14 Οκτωβρίου
Τις Παρασκευές φωτογραφίζομαι με τον Ξυνίδη και τον Σάββα Μελισσόπουλο, τα Σάββατα με τον Ζαγναφέρη, τις Δευτέρες με τον Σταυρακάρα, τις Τρίτες με τον Ευθυμιόπουλο, τις Τετάρτης με τον Τσέπελη, τις Πέμπτες με τον Αχμέτ Καρά αλλά τις Κυριακές… αποκλειστικά με τον γιο μου και τον..εαυτό μου! (Τάδε έφη…)
………………….
….Εκλογές κατά την άποψή μου θα γίνουν στις αρχές του 2019, πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με βάση την κατάσταση έτσι όπως θα εξελιχθεί και τη δημοσιονομική ομαλότητα που επιτυγχάνεται, δεν είναι σίγουρο ότι θα αναδειχθεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Το πιθανότερο είναι να βγει ξανά πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»
(Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης σε συνέντευξη τύπου στη Καρδίτσα)
-Βρε μήπως ο Τσίπρας του υποσχέθηκε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο… Επικρατείας; Τέτοιες αγάπες…
…………………………
Μα είναι δυνατόν; Να πηγαίνει για ούζο ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου με τον πρώην αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Κοτόπουλο και να μην προσκαλεί σε αυτό, ούτε τον Στέλιο Μωραϊτη, ούτε τον Γιώργο Γκούρτσα; Είναι δυνατόν;
Μάλιστα πρώτοι έφτασαν οι τρεις τελευταίοι και ακολούθησε καμαρωτός καμαρωτός ο Δήμαρχος Τοπείρου!
-Τι δεν έμαθα; Ποιος πλήρωσε τον λογαριασμό!!! Και τι περιλάμβανε το μενού..
-Γλάρο και…δημοσιογράφους πάντως όχι!
(Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο»)
-Ούτε Κετίπη όμως… ούτε Καρκαλιάνη… ούτε Γιοβανόπουλο…
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έσπευσε να «μαλώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης γιατί έβγαλε το 1.600.000 ευρώ για την γέφυρα του Κομψάτου που κατέρρευσε θέλοντας να πει τι;
-Ότι αυτός πρώτος ζήτησε τα… λεφτά από τον αρμόδιο Υπουργό;
-Ε, και…
……..
*Και για να ‘μάστε πιο έντιμοι.
-Δηλαδή αν δεν ήταν ο Χαρίτσης ο υπουργός που ενέκρινε το 1.600.000 ευρώ, θέλει να μας πείσει ο Χρήστος Μέτιος ότι σε ένα μήνα (10 Σεπτεμβρίου κατέρρευσε η γέφυρα…), θα είχε εγκριθεί ήδη το κονδύλιο για να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή της γέφυρας!; Δηλαδή τι θέλει; Να πάμε στα προηγούμενα έτη με το πόσο καιρό έμενε στα αζήτητα η γέφυρα του Πετεινού; Η ζημιά της οποίας ήταν ασήμαντη σε σχέση με την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου;
……
*Πρόσεχε όμως Χρήστο μου, γιατί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εκτός από ταχύτητα, σου ζήτησε και… ΠΟΙΟΤΗΤΑ!  Όχι δηλαδή να… ξανα-καταρεύσει σε λίγους μήνες..
……
*Αλλά κι αυτή η αστειότητα των ΑΝΕΛ στη Θράκη, να επιτεθούν κατά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ επειδή καταψήφισε την τροπολογία Κοντονή για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», ενώ έκαναν την… «πάπια»  για τους μειονοτικούς βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης οι οποίοι επίσης έκαναν το ίδιο, χώρια την βουλευτή Πειραιά κ. Νίνα Κασιμάτη που έκανε και δηλώσεις περί… κερκόπορτας και τους τάπωσε στη κυριολεξία!
-Πόσο ακόμη θέλετε να μας τρελάνετε κυρία Ούτση;
.....
Μαθαίνω οτι 15 δημοτικοί σύμβουλοι με υπογραφές φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του υπόγειου Πάρκινγκ. Τώρα πως έγιναν οι 19 δεκαπέντε; Και γιατί ο Φανουράκης δεν μας κοινοποίησε την σχετική επιστολή με το αίτημά τους;
Προφανώς δεν θα πήρε ακόμη την άδεια του....Μελισσόπουλου!
.....
Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια…! Μέτιο κατασκεύασε 
με ταχύτητα και ποιότητα την γέφυρα του Κομψάτου!
«Η Περιφέρεια θα κριθεί από την ταχύτητα και την ποιότητα υλοποίησης του έργου και όχι από το πότε υπέβαλλε το αίτημα χρηματοδότησης. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και οι βουλευτές του κόμματος έκαναν αυτό που έπρεπε, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση».
-Αυτή ήταν η λιτή και σοβαρή απάντηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων στον Μέτιο για τις… διευκρινίσεις της Περιφέρειας για το ποιος έβγαλε το 1.600.000 ευρώ για την γέφυρα του Κομψάτου που κατέρρευσε κι ακόμη δεν μας μάθαμε ποια… λαμόγια οφείλονται για την… κατάρρευση!
Με απλά λόγια, τρέξτε και υλοποιείστε γρήγορα το έργο γιατί τα πολλά τα λόγια είναι… φτώχια!
-Κι όποιος δεν το κατάλαβε, καλύτερα να επιστρέψει στα…βενζινάδικά του! Είναι τόσο απλό…
(σ.σ. Φαντάζεστε να ανέθετε ο Σακελλίων στον (παρά)ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να βγάλει την…απάντηση στον Περιφερειάρχη; Τι μπενελίκια θα άκουγε ο Μέτιος;)

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!
Για ακίνητο που αγόρασαν επί Στυλιανίδη, Θεολόγος, Τσέπελης κλπ 
στη Π. Πόλη και κατάντησε… ερείπιο!
Και πριν από 1-2 βδομάδες απεύθυνα έκκληση στους Εισαγγελείς και την επαναλαμβάνω και σήμερα -μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και της δημοτικής συμβούλου Δέσποινας Παρτσαλίδου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο- για το γνωστό ακίνητο που αγόρασε επί Δημαρχίας Στυλιανίδη το 2003 η τότε ΕΑΠΑΞ του Θεολόγη και του Τσέπελη έναντι 237.000 ευρώ και στη συνέχεια εγκατέλειψε κυριολεκτικά στη…τύχη του, αφού ούτε ένα…πόμολο δεν άλλαξαν με αποτέλεσμα να καταντήσει …ερείπιο και να έχει σήμερα χάσει εντελώς την αξία του...!
Μάλιστα ζήτησα παράλληλα και την παρέμβαση της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων, διότι από την ώρα που ομολογούν οι ίδιοι οι αγοραστές και οι δικηγόροι (Λάκης Στυλιανίδης, Τσέπελης κλπ) ότι επρόκειτο για ιστορικό κτίριο ανυπολόγιστης αξίας, κάποιοι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ που το άφησαν να καταρρεύσει και να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση με αποτέλεσμα να λέει τώρα ο καθηγητής κ.Γ. Κολλάρος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι «χρειάζεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ η αποκατάστασή του και…αν αποκατασταθεί εν μέρει, διότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες» και το κτίριο υπό κατάρρευση!»
-Δεν θα πρέπει λοιπόν κάποιοι να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ γιατί με τον τρόπο αυτό ζημίωσαν τον Δήμο και τους δημότες; Για δημόσιο χρήμα μιλάμε…!
Το σχόλιο του Ανέστη Αντωνιάδη για το debate των υποψηφίων 
για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς!
Όπως είναι γνωστό, την  πρώτη τηλεοπτική μάχη έδωσαν πέντε από τους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, σε debate που διοργάνωσε ο σταθμός Action24 την Παρασκευή...
Από το debate απουσίαζε η Φώφη Γεννηματά, ενώ στο στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου έδωσαν το «παρών» ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Η απουσία της Φώφης ωστόσο δεν επηρέασε καθόλου τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη που σχολίασε το dabate ως εξής στο fb:
«Ανέστης Αντωνιάδης: Σε ένα debate, με πολιτικό πολιτισμό, υψηλού επιπέδου αντιπαράθεσης, όπου δεν απαντήθηκαν τα πάντα, αλλά απαντήθηκαν αρκετά, δεν θα μπω στην διαδικασία σύγκρισης μεταξύ των υποψηφίων. Αλλά εάν μπω σε σύγκριση σε αντίστοιχη σύγκριση με το debate της εσωκομματικής διαδικασίας που δεν υπήρχε και το τελευταίο debate αρχηγών στις εθνικές εκλογές ένα θα τονίσω. Τέλειοι δεν είμαστε και ούτε ξαφνικά έχει ο χώρος μας προσωπικότητες όπως ο Μπιλι Μπραντ ή ο Ουλοφ Πάλμε, ούτε φυσικά  Ανδρέα. Αλλά μετά το σημερινό, δεν έχουμε πλέον δικαίωμα αποτυχίας ως χώρος, ως δημοκρατική παράταξη, ως προοδευτικοί πολίτες και κυρίως ως Έλληνες.»
-Για την απουσία της Φώφης απο το dabate κουβέντα! Ούτε για τον νέο Ανδρέα που ονομάζεται κατά τον Κουρουμπλή… Αλέξης Τσίπρας!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »