*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Οκτωβρίου

Το τσίπουρο του Μίχογλου με τον Κοτόπουλο και η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για την Τουρκική Ένωση...

13 Οκτωβρίου
Πρώτα Θωμά θα τηρήσεις την συμφωνία και μετά… θα κεράσω το τσίπουρο! Προς το παρόν μόνο…νερό!
(Πριν το χθεσινό τσίπουρο του Θωμά Μίχογλου με τον Κοτόπουλο χθες στο Βίων…)
…………………….
…επειδή πολλές φορές η ίδια είπε δημόσια ότι «είναι αμαρτία για το θέμα της ΕΑΠΑΞ να την πληρώσει… μόνο ο Θεολόγος» και θα συμφωνήσω μαζί της…
-Κι εσύ δεν είναι αμαρτία κυρία Πυρνάρη να μην τολμάς να πεις ότι άπαντες γνώριζαν επί χρόνια τι συνέβαινε στην ΕΑΠΑΞ με πρώτους και καλύτερους τους Στυλιανίδη και Τσέπελη. Αλλά μόνο ο Θεολόγος έφαγε τα…δις ισόβια φυλακή!;
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Τόσα λες κυρία Πυρνάρη… γιατί δεν το λες κι αυτό; 
…………………..
…Έτσι κι αλλιώς όμως, κάποιος από τους άρχοντές μας τους «Δημοκρατικά εκλεγμένους» ο πριν ή ο επόμενος πρέπει να απολογηθεί, γιατί χάνονται δισεκατομμύρια σε εγκαταλελειμμένα έργα. Κάποιος πρέπει επιτέλους να πάει φυλακή, ώστε να πάψει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο της σπατάλης του Δημοσίου Χρήματος!
(Ο Οικονομολόγος Γιώργος Κομνηνός στο «Shampoo»)
-Σώθηκες…!
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Μα είναι δυνατόν; Να πηγαίνει για ούζο ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου με τον πρώην αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Κοτόπουλο και να μην προσκαλεί σε αυτό, ούτε τον Στέλιο Μωραϊτη, ούτε τον Γιώργο Γκούρτσα; Είναι δυνατόν;
……
*Κι επειδή πολύ σας βλέπω και απορείτε, να σας την δώσω λοιπόν την είδηση…
Ότι χθες το μεσημέρι στην ταβέρνα το «ΒΙΩΝ» έπιναν τσίπουρο σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Χρυστόστομος Κοτόπουλος, ο Γιουβαντζίκ και ο Γιάννης Ιερόπουλος…
Μάλιστα πρώτοι έφτασαν οι τρεις τελευταίοι και ακολούθησε καμαρωτός καμαρωτός ο Δήμαρχος Τοπείρου!
-Τι δεν έμαθα; Ποιος πλήρωσε τον λογαριασμό!!! Και τι περιλάμβανε το μενού..
-Γλάρο και… δημοσιογράφους πάντως όχι!
…….
*Και με ποιο απλά λόγια… Πρώτα βγήκαν λοιπόν στην «Ανοιχτή γραμμή»… αλληλο-υβρίστηκαν κατηγορώντας ο ένας τον άλλον ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες, έβγαλαν τα εσώψυχά τους στον αέρα για το πώς… πως μοιράζονταν οι αντιδήμαρχοι τις αντιμισθίες!
-Και μετά από 1-2 βδομάδες, πήγαν σαν να μην συνέβαινε τίποτα για… τσίπουρο στο ΒΙΩΝ!
-Πως δεν κάλεσαν και τον Χατζηευαγγέλου που κι αυτόν τον μήνα βρίσκεται στη… σέντρα ειλικρινά εκπλήσσομαι!

Τα «μπερδέματα» του Αναστάσιου Τσορλίδη 
με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
«Με έχετε μπερδέψει!!!», σχολιάζει έντονα προβληματισμένος ο υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης και σχολιάζει …μπερδεμένος τα «παρακάτω» στο fb:
«Από τη μία βλέπω τους φίλους μου μουσουλμάνους εκεί στην Θρακη να βρίζουν για το Νέο Νόμο για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, από την άλλη βλέπω τους χριστιανούς να βρίζουν την κυβέρνηση για τον ίδιο Νόμο.
Απ αυτά που κατάλαβα!!!
Και με τη ψήφιση του Νέου νόμου δεν αλλάζει κάτι με την ΤΕΞ. Σαφώς αρμόδιο για να λυθεί ή οποία διάφορα θα είναι και πάλι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στην ουσία ή κυβέρνηση έφερε ένα θέμα στην Βουλή για το θεαθήναι περισσότερο είτε για να κερδίσει χρόνο απέναντι στις οποίες αποφάσεις έχουν βγει υπέρ της ΤΕΞ από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, είτε για να δικαιολογήσει την πρωτιά της σε ψήφους στην μειονότητα της ΘΡΑΚΗΣ δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά για την αναγνώριση ΚΑΙ της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.
Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης».
-Κυρία Ούτση, θα αναλάβετε να τον… ξεμπερδέψετε ή να τον στείλω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη;

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017 αντιστοίχως, με θέμα: “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία - Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”. Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας & νεοφυών επιχειρήσεων και αξιωματούχοι της  περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος, την Κυριακή 15-10-2017 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα υποστηρίξει την αθλητική-πολιτιστική εκδήλωση «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» με παρουσία στελεχών του, διανομή ενημερωτικού υλικού και απονομή επάθλων στους νικητές.

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος:  Καταλονία η Θράκη 
με την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»!
Δεν είναι όμως μόνο ο Τσορλίδης που έχει μπερδευτεί με τον όρο, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με αφορμή την νομική αναγνώριση της ''Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης'' από την Βουλή των Ελλήνων.
«Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώριση της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς.
Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα Ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο.
Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής η δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης.
Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα».
Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη».
-Μη φοβάστε Σεβασμιότατε… Δεν θα συμβεί τίποτα στη Θράκη… Εδώ έχουμε  Χρύσα Ούτση, Σγουρίδη και… Διαμαντή Σκουλαρίκη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »