*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

Η κατάσχεση των τραπεζικαθισμάτων του De NOVO και οι συνεχιζόμενες διακρίσεις...

21 Οκτωβρίου

………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Και φυσικά στηρίζουμε το ΜΑΥΡΟ του Κανάλι 6, γιατί το πρόβλημα επιβίωσης πλέον των Περιφερειακών καναλιών έγινε βραχνάς για όλους μας και σήμερα είναι  Κανάτας με μαύρο… αύριο εμείς…!
Δουλεύουμε 20 ώρες το 24ωρο γιατί; Για την Digea και τον ΟΤΕ…
-Α και για όλους αυτούς τους κυρίους που σε καθημερινή βάση προβάλλονται με δηλώσεις κλπ μέσα από τα κανάλια…
…….
*Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης χρηματοδοτεί κανονικά το Δημοτικό Ραδιόφωνο με 250.000 ευρώ κάθε χρόνο συν τα τζάμπα γραφεία, το ρεύμα κλπ
Αλλά για τα δυο τοπικά (και Περιφερειακά κανάλια…) σε αντίθεση με τους Δήμους των γειτονικών Νομών, δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ!!!
-Αυτό είναι το δίκαιο κριτήριο του κυρίου Γιώργου Κολλάρου και των υπολοίπων του δημοτικού συμβουλίου!!!
-Ζήτω ο υγιής ανταγωνισμός!
……
*Βέβαια εμείς ξέρουμε και το άλλο… Ότι αν βάλει μαύρο και το Xanthi channel που δεν το αποκλείομαι, κάποιοι θα κάνουν «πάρτι» γιατί θα μπορούν να...αλωνίζουνε!
*Πρόταση. Μια καλή λύση είναι να πάρουμε κι εμείς (Xanthi channel και Κανάλι 6) ως...μάνατζερ τον γνωστό κύριο της ΦΕΞ που εισπράττει και δυο ευρώ για κάθε επισκέπτη του Μουσείου…
Οπότε θα έχουμε και την ισχυρή στήριξη του σύντροφου George και του Υπουργείου Πολιτισμού!
……

*Με φορτηγό και την διευθύντρια πήγε χθες το πρωϊ ο Δήμος Ξάνθης και κατέσχεσε τα τραπεζάκια του De Novo στο πεζοδρόμιο…
Κάποιοι «βλέπουν» πίσω από την υπόθεση την υπηρεσία Νεότερων Μνημείων, κάποιοι τον Δήμο Ξάνθης…
-Ωστόσο χθες ο Μισέλ στο τηλέφωνο δεν έκρυβε την οργή του για τον πόλεμο που δέχεται το μαγαζί του. Κι ενώ ποτέ δεν έχει ενοχλήσει κανέναν, ποτέ μα ποτέ δεν έχει πειράξει κάποιον παρά μόνο προσφέρει!
.....
*Να σημειώσω πάντως οτι κατά την ώρα της κατάσχεσης που έγινε δεν ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Κίρατζη Ερκάν ούτε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης, παρά μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης με το φορτηγάκι.....
Φυσικά ο λαλίστατος Φανουράκης που σε άλλες περιπτώσεις ποιός ξέρει τι θα έγραφε στο fb για τον Δήμαρχο...Πρότυπο, στη προκειμένη περίπτωση έμεινε άλαλος! Θα ήταν απασχολημένος με τον φίλο του Σάββα Μελισσόπουλο και τον Τσέπελη στο Mikel ή στο Τζοκεράδικο!
 ....
ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»
Βουνό» αρχίζουν να σχηματίζουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα αιτήματα των ξένων ενδιαφερομένων για εξασφάλιση άδειας διαχείρισης «κόκκινων δανείων» στη χώρα μας. Η «πίτα» είναι πολύ μεγάλη και όλοι, Έλληνες και ξένοι σπεύδουν να πάρουν ένα κομμάτι της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα αιτήματα έφτασαν περίπου στα 20. Αν πάρουν όλοι, θα φτάσουμε στους 25 διαχειριστές. Δουλειά υπάρχει για όλους. Τα «κόκκινα δάνεια» έφτασαν στα 105 δισ.ευρώ. Και μερικά αφορούν σε πολύ γνωστά ονόματα του επιχειρείν.

Σήμερα Σάββατο (11.00) στη Θαλασσιά η κηδεία του 48χρονου 
που τον παρέσυρε η θεριζοαλωνιστική μηχανή
Τραγικό θάνατο μέσα στο χωράφι του στη Θαλασσιά βρήκε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 48χρονος αγρότης την ώρα που αλώνιζε η θεριζοαλωνιστική.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες απο συγγενείς του τραγικού ατυχήματος, ο 48χρονος κάποια στιγμή ήθελε κάτι να πει στον 61χρονο οδηγό την ώρα που αυτός οδηγούσε το μηχάνημα. Τρέχοντας ωστόσο μέσα στο χωράφι του πίσω απο το μηχάνημα, σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος. με αποτέλεσμα να τον πλακώσει η πίσω ρόδα της θεριζοαλωνιστικής μηχανής και να μείνει επί τόπου, ενώ ο οδηγός το το αντιλήφθηκε μετά αρκετή ώρα και τον βρήκε νεκρό, δεν μπορούσε να συνέρθει απο το σοκ.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της αστυνομίας το ατύχημα συνέβημα ως εξής:
Την 19-10-2017 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Θαλασσιάς Ξάνθης, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, 48χρονος ημεδαπός, παρασύρθηκε από θεριζοαλωνιστική μηχανή που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τοπείρου
Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κηδεία του 48χρονου που δεν είχε οικογένεια (σύζυγο και παιδιά) και πριν ένα χρόνο είχε χάσει τους γονείς του θα γίνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 11:00 τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Θαλασσιά, προκειμένου να μπορέσουν να έρθει απο την Γερμανία  η αδελφή του και οι λοιποί συγγενείς του.

Ιδρύεται ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λέσβο 
και κατάστημα κράτησης στη Δράμα
Εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στη Λέσβο και Καταστήματος Κράτησης στη Δράμα (πρακτικά 212/2017 και 209/2017).
Με τον τρόπο αυτό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενισχύονται οι δημόσιες δομές σε δύο ακριτικές περιοχές της χώρας, με ιδιαίτερη σημασία. Η ίδρυση Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στη Λέσβο υπήρξε αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νησιού, ιδίως μετά την προσφυγική κρίση, το οποίο ικανοποιείται.
Παράλληλα η λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης στη Δράμα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου αλλά και στην περαιτέρω αποσυμφόρηση των φυλακών της Βόρειας Ελλάδας.

ΟΑΕΔ: Μειώθηκε κατά 3,3% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 2017
Λιγότεροι κατά 27.526 ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που αναζητούν εργασία) για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ που μεταφράζεται σε ποσοστό -3,33%.
Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο οι άνεργοι ήταν 799.964 έναντι 827.490 που ήταν τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, για το Σεπτέμβριο 489.749 (61,22%) άτομα ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 310.215 (ποσοστό 38,78%) ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Οι γυναίκες κατέχουν τα πρωτεία για ακόμα μία φορά καθώς αποτελούν ποσοστό μεταξύ των ανέργων που φτάνει το 64%. Όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια σε ποσοστό που προσεγγίζει το 65% είναι μεταξύ 30-54 ετών, ενώ πάνω από 75% είναι άνθρωποι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 92% είναι Έλληνες υπήκοοι.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που δεν αναζητούν εργασία) για το μήνα Σεπτέμβριο είναι λιγότεροι κατά 8,76% σε σχέση με τον Αύγουστο και τέλος οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι για το Σεπτέμβρη περισσότεροι κατά 25,86% συνολικά 135.174.

Εικόνες ντροπής και πάλι στην παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» 
-Κατάρες από ιερείς, ξύλο με τα ΜΑΤ
Ένταση επικράτησε ξανά το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο» όπου παίζεται η παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φερνάρντο Πεσσόα.
Μικρός αριθμός ατόμων κρατώντας σταυρούς στα χέρια και μαύρες σημαίες με συνθήματα συγκεντρώθηκαν για δεύτερη μέρα έξω από κτίριο για να διαμαρτυρηθεί για την παράσταση.
Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν άτομα που έσπευσαν να δουν την παράσταση και φώναξαν συνθήματα, ενώ ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές και ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Αυτή την ώρα, τα άτομα είναι συγκεντρωμένα στο χώρο του Λευκού Πύργου και στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

H Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης συνεδριάζει στις 24/10 ή στις 25/10/2017
Tην Τρίτη 24/10/2017 και ώρα 14:00 και σε περίπτωση μη απαρτίας την Τετάρτη 25/10/2017 και ώρα 14:00 (εγκύκλιος 49, Α.7/74572/29-12-10 και Ν.2690/99), συνεδριάζει  η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης. Τα θέμα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:
1.Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε Δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις Αστυνομικές Διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 Υγειονομική διάταξη. (εισηγήτρια Χατζηγεωργίου Σταυρούλα)
2.Έκφραση γνώμης για θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της παρόδου Αντίκα 27. (εισηγήτρια Παπαδοπούλου Αραβέλα)
3.Έκφραση γνώμης για θέση φορτοεκφόρτωσης επί των οδών Σωκράτους και Δόμνας Βιζβύζη . (εισηγήτρια Παπαδοπούλου Αραβέλα)
4.Έκφραση γνώμης για θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Μ. Καραολή 67. (εισηγήτρια Παπαδοπούλου Αραβέλα)
5.Έκφραση γνώμης για μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Σκρά, Παρόδου Κλεμανσω και Μιαούλη. (εισηγήτρια Παπαδοπούλου Αραβέλα)
5.Έκφραση γνώμης για το σχέδιο Κανονισμού λειτουργίας περιπτέρων (εισηγήτρια Τζανόγλου Καλλιόπη)
Η Πρόεδρος
Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου
   ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Για 16η χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης 
       από τον δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη. Όσο υπάρχουν Κοντογιαννίδηδες, ελπίζω...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »