*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Οκτωβρίου

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 230 επιχειρήσεις σε Ξάνθη & Ροδόπη! Τα ίδια και στην Καβάλα! Πάτε στα δικαστήρια, τους είπε ο Ζαγναφέρης...

13 Οκτωβρίου
ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
Να κάνουν… δικαστήριο λέει ο Ζαγναφέρης, «μπερδεμένος» ο Αμοιρίδης, στο Περιφερειακό συμβούλιο φέρνει το θέμα ο Φώτης Καραλίδης
Απλήρωτες παραμένουν, από τον  Αύγουστο του 2016, 230 επιχειρήσεις στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης (σ.σ. Το ίδιο συμβαίνει και στο Νομό Καβάλας όπως μαθαίνω...), χωρίς ωστόσο να καταλάβει κανείς ποιοι ευθύνονται. Οι Αντιπεριφέρειες Ροδόπης και Ξάνθης που δεν εναρμονίστηκαν στο νέο Νόμο και δεν είχαν ορίσει οικονομικούς επόπτες μέχρι 31/12/2016 ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες;
Η όλη κατάσταση έχει φέρει ωστόσο σε  δυσχερή θέση τους επιχειρηματίες και σε δύσκολους καιρούς μάλιστα, αφού τους οφείλονται ποσά της τάξεως των 1.500, 3-5.000 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις άνωθεν των 8 και 10000 ευρώ!!! Και μιλάμε για 18 μήνες, ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όταν του τέθηκε το θέμα, τους παρέπεμψε στα…δικαστήρια για να βρουν το δίκαιό τους!!!!
Αναλυτικότερα το θέμα συζητήθηκε χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», ωστόσο οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν ταυτίζονταν πουθενά και όπως δείχνουν τα πράγματα τον «γόρδιο» δεσμό ώστε να βρεθεί λύση θα πρέπει να πάρει το Περιφερειακό συμβούλιο!!!
Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αφορά τους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, ωστόσο στην Αλεξανδρούπολη κατά «περίεργο» τρόπο επιλύθηκε ευθύς εξ’ αρχής, χωρίς να γνωρίζει κανείς γιατί οι εκεί υπηρεσίες πλήρωσαν κανονικά τους επιχειρηματίες, ενώ στις Αντιπεριφέρειες Ροδόπης και Ξάνθης, αρνούνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες να υπογράψουν τις αποφάσεις και τα εντάλματα!!!
Αναλυτικότερα για το θέμα των επιχειρήσεων που έχουν να παίρνουν από τον Αύγουστο του 2016 τα λεφτά τους, ο Αντιπεριφερειάχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης κάλεσε τους επιχειρηματίες να καταφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, με… αγωγές κατά της Περιφέρειας!!! Λέγοντας πως αδυνατεί να βρει άλλη λύση…
Αντίθετα μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης πρότεινε να πάνε όλοι, Ιερόπουλος και επιχειρηματίες μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και να βρουν λύση!!!
Από την πλευρά του, δηκτικός στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων Γιάννης Ιερόπουλος που μεταξύ των άλλων, δήλωσε και τα παρακάτω:
«Δεν είναι δυνατόν ο κύριος Ζαγναφέρης να μας στέλνει στους δικηγόρους… Δηλαδή έχω να παίρνω από την Αντιπεριφέρεια 1.500 ευρώ, θα δώσω στο δικηγόρο 1000 ευρώ για να πάρω 500; Και πόσος καιρός θα περάσει… Πάλι θα περιμένω άλλον ένα χρόνο;  Δεν φταίνε οι υπάλληλοι για την καθυστέρηση και το ότι δεν πληρωνόμαστε. Να βρει λύση ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης… Γι’ αυτό τον ψήφισε ο κόσμος."
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ
Για το ίδιο θέμα, καταπέλτης κατά της διοίκησης της Περιφέρειας ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης που τόνισε ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τη σημερινή διοίκηση (πρώην και νυν Περιφερειάρχη), ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο.
«Αφού δεν υπογράφει κανείς, ας πάρουν την πολιτική απόφαση να πληρωθούν οι επιχειρήσεις οι Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης. Να υπογράψουν αυτοί και να πληρωθούν οι άνθρωποι… Αυτά συμβαίνουν γιατί οι διοικήσεις λειτουργούσαν ασυντόνιστα και ανοργάνωτα… Να αναλάβει ο κύριος Ζαγναφέρης την ευθύνη του», κατέληξε ο κύριος Φώτης Καραλίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »