*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Σεπτεμβρίου

See Through Το Τρακτέρ του Νίκου Στογιαννίδη και ο Γιάννης Καναργέλης

12 Σεπτεμβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
Η Ελλάδα την Τετάρτη αντιμετωπίζει μία εκ των Ρωσία ή Κροατία για να πάει στα ημιτελικά του Eurobasket 2017.
Mάλιστα, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι από τους Έλληνες που θέλουν να πάνε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στους ήδη 300-400 του αγώνα με τη Λιθουανία θα προστεθούν πολλοί ακόμη ειδικά από την Ξάνθη και τη Ροδόπη και τον Έβρο.
……
*Ήδη το ενδιαφέρον από τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως τη Θράκη, από όπου το ταξίδι μπορεί να γίνει και οδικώς, τεράστιο! Η Εθνική μας θα έχει κερκίδα αύριο! Κι οι Τούρκοι δεν αποκλείεται να στηρίξουν Ελλάδα μετά την σαρωτική τους ήττα από την Ισπανία!
……
*Σχολιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΡΓΕΛΗΣ στο fb
«Σύλλογος άνοιξη στις δύο το πρωί...  τραγούδι: μάνα μας κλεψαν το τρακτέρ!!
Όντως έχει δίκιο ο δήμαρχος , στις γιορτές Στην παλιά πόλη παράγεται πολιτισμός!!
Σύλλογος προστασίας Παλιάς Ξάνθης».
-Sorry Γιάννη και καταλαβαίνω το δίκιο σου σε μεγάλο βαθμό, αλλά ο συγκεκριμένος σύλλογος μάλλον είναι από τους πλέον ήσυχους σε σχέση με κάποιους άλλους που «δούλευαν» μέχρι… ξημερώματα και το τραγούδι «Μάναμ, μας κλέψαν το τρακτέρ» του Ξανθιώτη τραγουδιστή και συνθέτη Νίκου Στογιαννίδη είναι από τα πλέον δημοφιλή στην νεολαία, όσο κι αν δεν είναι αποδεκτά σε σένα…
……
*Ρώτα για παράδειγμα τον Στάμο Τριμίτζιο που όταν έρχονταν στο στέκι της Θρακικής Σκηνής στις καλές εποχές στα θερινά «Ολύμπια» και για πάρτι του ο εν λόγω καλλιτέχνης το τραγουδούσε 3 και 4 φορές το…ΤΡΑΚΤΕΡ!
……
*Η λέξη πολιτισμός άλλωστε είναι υποκειμενικό θέμα…Διότι και κάποιοι που το παίζουν ποιότητα και υψηλή μάλιστα, αν σου πω τους στίχους των τραγουδιών τους, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα κλείσεις απλά τα’ αυτιά σου, αλλά θα ζητάς κι εσύ το… Τρακτέρ!
.....

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Ξεκινάει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 η  καταβολή των   προνοιακών επιδομάτων στους 2.362 δικαιούχους στην Ξάνθη.  Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2017 και πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε.
Οι   αρμόδιες   υπηρεσίες   του   Δήμου   Ξάνθης   ενεργοποίησαν   όλες   τις   διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχου
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
....
Χειροπέδες σε δύο άντρες στην Ξάνθη
–Πουλούσαν παράνομα υαλοκαθαριστήρες
Συνελήφθησαν την 8-9-2017 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 21 ετών, διότι ασκούσαν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 42 υαλοκαθαριστήρες, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Πώς οι κάτοικοι της Π. Πόλης αποφάσισαν να εντοπίζουν τους… ταραχοποιούς» πολιτιστικούς συλλόγους!
Το είδαμε κι αυτό αυτές τις μέρες των Γιορτών Π. Πόλης. Κάτοικοι της Π. Πόλης να κάνουν την παρακάτω ανάρτηση στο fb για άλλους συναδέλφους σας, προκειμένου να εντοπίζονται οι σύλλογοι που «ενοχλούν»!
“Καλημέρα, για την περίπτωση που κάποιος ενοχλείται από το θόρυβο και θέλει να μετρήσει τα επίπεδα θορύβου κατά τις γιορτές Παλιάς Πόλης με έξυπνο τηλέφωνο (smartphone) ή τάμπλετ, συνιστουμε την εφαρμογή NIOSH Sound Level Meter (NIOSH SLM) για συσκευές iOS. Είναι δωρεάν, την έχει βγάλει το ΝΙΟSH (National Institute for Occupational Safety and Health, Eθνικό Ινστιτούτο για Ασφάλεια Εργασίας και Υγεία, των ΗΠΑ), είναι τεσταρισμένη και ακριβής.”
Σύμφωνα με το ΠΔ 1180/1981, τα ισχύοντα ανώτερα όρια περιβαλλοντικού θορύβου είναι 70 dB (ντεσιμπέλ) σε νομοθετημένες βιομηχανικές περιοχές και 50 σε αστικές περιοχές. Το κομπρεσέρ, συγκριτικά, βγάζει περίπου 130 dB. Για τα 90 dB ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει η έκθεση να μην υπερβαίνει τις 2,5 ώρες ημερησίως, για τα 95 dB τα 48 λεπτά, και για 100 dB τα 15 λεπτά, και για τα 110 το 1,5 λεπτό.
Καλό είναι αν κάποιος ανεβάσει μέτρηση να γράψει που την έκανε και πότε, ώστε να μας ενημερώσει και τους υπόλοιπους».

72ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ 15ΧΡΟΝΗ 
ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ
Στη σύλληψη μιας 15χρονης προχώρησαν την Κυριακή το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών.
Η ανήλικη μαζί με συνεργό της, προσπάθησαν να μπουν παράνομα σε σπίτι με σκοπό την κλοπή, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 72χρονο ιδιοκτήτη της οικίας.
Ο οποίος όχι μόνο τους σταμάτησε, αλλά και ειδοποίησε την αστυνομία που πήγε και απλά τους…συνέλαβε!

Δημοσκόπηση Marc: Αγγίζει την αυτοδυναμία η ΝΔ
-Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την τάση της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία, δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της MARC που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα,  η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων έχει ως εξής:
-ΝΔ: 31,4%
-ΣΥΡΙΖΑ: 19% 
-Χρυσή Αυγή: 7,1%
-ΚΚΕ: 6,9%
-Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,9%
-Ένωση Κεντρώων: 2,7%,
-Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,4%
-Ποτάμι: 2,3%
-Λαϊκή Ενότητα: 1,6%.
Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος αυξάνεται, αν και το 66% δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Φιλανθρωπική εκδήλωση με παρουσιαστή τον  Γιώργο Μαυρίδη 
στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, διοργανώνει στο προαύλιο του σχολείου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 εκδήλωση ζωνγραφικής με τη συμμετοχή του γνωστού παρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη.
Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλά και πλούσια δώρα για τους παρευρισκόμενους, μουσική μπάντα , dj και επιπλέον δώρα και ροφήματα με την ευγενική προσφορά των καταστημάτων coffee island.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών αλλά και των μεγάλων!
Στόχος είναι , μέσα από μια εκδήλωση καλλιτεχνικής – εκπαιδευτικής - δημιουργικής απασχόλησης. να ενισχύσουν την κάλυψη των αναγκών του σχολείου.
Συμβολική τιμή εισόδου 5ευρώ το άτομο. Παιδιά ως 12 ετών 3ευρώ το άτομο.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 
στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Η ΔΕΘ με 81 χρόνια ιστορίας συνδέει ανθρώπους, επιχειρήσεις, πολιτισμούς, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της χώρας με διεθνή ακτινοβολία ενώ κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση έχει τιμώμενη χώρα την Κίνα.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι παρούσα παρουσιάζοντας τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου της, μάρμαρα, ζεόλιθο, κρασί, μετάξι, μέλι, λάδι και αγροδιατροφικά προϊόντα δευτερογενούς τομέα. Ταυτόχρονα, προβάλλονται ενδεικτικά σημαντικά έργα υποδομών αλλά και επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγής καινοτόμων προϊόντων της Περιφέρειας με στόχο την προώθηση των εμπορικών και εξαγωγικών συναλλαγών των επιχειρήσεων της περιοχής.
Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Pavillion 6, Stand 1 και θα λειτουργεί καθημερινά κατά της ώρες της έκθεσης:
Σάββατο και Κυριακή 9 &10/9 καθώς και 16 & 17/9/2017: 10:00 – 22:00
Καθημερινές: 16:00 – 22:00.
…………………………………….

Ταβέρνα ΚΑΠΠΟΔΑΚΑΣ:Λουκέτο λόγω κρίσεις, στο Λειβαδίτη Ξάνθης

Ρολά κατέβασε μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Ξάνθης που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της ορεινής περιοχής λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την χώρα. 
Πρόκειται για την ταβέρνα "Ο Καππαδόκας", στο Λειβαδίτη με την επιχείρηση να αναφέρει τα παρακάτω σχετικά με την απόφασή της να κατεβάσει ρολά:
"Με μεγάλη μας λύπη, σας πληροφορούμε ότι το μαγαζί μας "Ο Καππαδόκας" μετά από 22 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Ξάνθης και όχι μόνο, ανακοινώνει την λήξη λειτουργίας των υπηρεσιών του προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 

Από τις 15 Αυγούστου του 1995 (ημερομηνία έναρξης) έχουν περάσει και εξυπηρετηθεί με μεγάλη πιστεύουμε επιτυχία χιλιάδες κόσμος. Μέλη Ορειβατικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, 4x4, δίκυκλων συλλόγων, κυνηγετικών (Ξάνθης και Σταυρούπολης) μεμονωμένες παρέες, οικογένειες, φίλοι πιστεύουμε ότι φεύγοντας από το μαγαζί μας αισθανόταν και χορτάτοι και ικανοποιημένοι από την εξυπηρετησή μας. Το καλό φαγητό σε συνδυασμό με αυτό που προσέφερε η φύση (όλες τις εποχές του έτους) έδινε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης ακόμη και σε άτομα με τα πιο απαιτητητικά γούστα. 


Πρόθεσή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει να είναι η προστασία και η προβολή της περιοχής σε όλους τους συμπατριώτες μας, δυστυχώς όμως η άσχημη οικονομική κατάσταση και τα όλο και πιο πολύ δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που καλούμαστε να πληρώνουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μας οδήγησαν σε αυτήν την δυσάρεστη απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που πέρασε από το μαγαζί μας, αλλά και όσους δεν πρόλαβαν για διάφορους λόγους να "γευτούν" την κουζίνα μας. 

Μπορεί το μαγαζί να κλείνει, δεν κλείνει όμως στο μυαλό μας και στην σκέψη μας. Θα είναι πάντα ανοιχτό και θα το έχουμε (ελπίζουμε και εσείς) σε στιγμές αναπόλησης ωραίων στιγμών της ζωής μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε "φύλακες" της περιοχής και αν θέλετε να ενημερώνεστε μπορείτε να το κάνετε μέσω της ομάδας μας στο facebook https://web.facebook.com/groups/leivaditis/ και της ιστοσελίδας www.leivaditis.gr . Σας ευχαριστούμε γι αυτά τα υπέροχα 22 χρόνια και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στην ζωή σας". 
......
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κλειστή η γέφυρα του ποταμού Κομψάτου από το πρωί της Κυριακής, 
ενώ από χθες έκλεισε και η παλιά γέφυρα...!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »