*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουλίου

Διεύθυνση Υδάτων στο Κόκκινο Καβάλας: Δεν έχουμε δώσει καμία άδεια στον TAP για τα Τενάγη!

13 Ιουλίου

Η Διεύθυνση Υδάτων Αν. Μακεδονίας-Θράκης ούτε έλαβε αίτηση αδειοδότησης για άντληση υδάτων στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, ούτε έδωσε άδεια, δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο προϊστάμενος της εν λόγω Υπηρεσίας, Γιώργος Καμπάς, αφήνοντας εκτεθειμένους όσους επί 10 ημέρες δεν αντιδρούν στην υδροληψία.
Όπως είπε, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου, έχουν προβλεφτεί διάφορα σημεία, από όπου ο ΤΑΡ μπορεί να παίρνει νερό για να κάνει υδραυλικές δοκιμές σε τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου που τοποθετεί.
«Για την εργολαβία από την γέφυρα των Κήπων Έβρου μέχρι το Ποντολίβαδο Καβάλας, η Υπηρεσία έχει δώσει άδειες για λήψη κατάλληλων ποσοτήτων νερού από συγκεκριμένα σημεία, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Κι έχει προβλεφθεί και ο τρόπος της εισόδου των ποσοτήτων νερού στους υδάτινους αποδέκτες (μετά την χρήση), ώστε να μην προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα.
Ως Υπηρεσία, δεν έχουμε λάβει καμία αίτηση από τον ΤΑΡ για την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι:
-Τις σχετικές άδειες τις δίνει μόνο η Διεύθυνση Υδάτων
-Η Διεύθυνση Υδάτων δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια για τα Τενάγη των Φιλίππων,
-Ακόμη κι αν είχε χορηγηθεί άδεια δεν θα επιτρεπόταν η υδροληψία κατά την περίοδο της άρδευσης.
Ανακοίνωση ΤΑΡ: Δεν κάνουμε γεωτρήσεις
Πριν από λίγη ώρα, εκδόθηκε δελτίο Τύπου από τον ΤΑΡ, με καθυστέρηση 10 ημερών, στην οποία αναφέρει ότι δεν κάνουν γεωτρήσεις, αλλά παραδέχεται ότι αποστραγγίζει (δηλαδή αφαιρεί υδάτινες ποσότητες), προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, κι ότι οι υδροστατικές δοκιμές θα γίνουν σε μελλοντικό χρόνο, όταν θα έχουν ληφθεί και οι απαιτούμενες άδειες. Είναι άγνωστο αν και για τις εργασίες που εκτελεί απαιτούνται άδειες, ενώ δεν κάνει γνωστές τις ποσότητες υδάτων που αφαιρεί από την συγκεκριμένη περιοχή.
Τέλος, η έκφραση «Πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, προσωρινής ανακούφισης του υδροφόρου ορίζοντα», μάλλον είναι ατυχής για μια περιοχή που οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας.
kokkinokavalas

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »