*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιουλίου

See Through Χαμός στη Ξάνθη με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη για τα δυο κολυμβητήρια που θέλει να κάνει στο Δήμο Αβδήρων

15 Ιουλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με ανάρτησή του στο fb και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, ο γραμματέας της ΝΕ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης, αναφέρει τα παρακάτω:
«Καλημέρα σας, αγαπητέ πρόεδρε του ΕΒΕ Στέλιο Μωράιτη, επιβάλλεται να έχεις προσκεκλημένο σε μια ημερίδα τον κύριο Μπαλάφα, μαζί με την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, για να μας αναλύσουν το σχέδιο "ΕΥΕΡΓΕTHΘΕΝΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ". Λογότυπο για την ημερίδα προτείνω "το μηχανάκι". Αναμένουμε τις ενέργειες σας. Ευχαριστώ».
……
*Πολύ θετική απήχηση είχε η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη να κατασκευάσει δημοτικό κολυμβητήριο στο παλιό γήπεδο του Άρη Πετεινού, στο 3ο χιλιόμετρο Ξάνθης - Διομήδειας, θέμα που αποκάλυψε χθες σε αποκλειστικότητα η «Αδέσμευτη».
Βέβαια κάποιοι από την αντιπολίτευση θα τον πετροβολήσουν γιατί «μπλέκει» ο Δήμος Αβδήρων με κολυμβητήρια και τα τοιαύτα, αλλά το μέλλον είναι εδώ… Ο Δήμος αναπτύσσεται και η μιζέρια θα πρέπει να πάει στη γωνία.
……
*Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αβδήρων χθες στην Ανοιχτή γραμμή «έχει καταθέσει πρόταση να κατασκευάσει κολυμβητήριο και στην περιοχή της Ποταμιάς που έχει θερμά νερά για να έχει ζεστό νερό και όλο το χειμώνα.
……
*Σημειώνω ότι στις 24 Ιουλίου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων και μεταξύ των άλλων θα συζητήσει και το θέμα του κάμπινγκ Μυρωδάτου και το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ότι δεν είναι αυτόνομο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο επενδυτής να πάρει οικοδομική άδεια για να κάνει κατασκευές. Οπότε και στο θέμα αυτό θα έχουμε εξελίξεις.
…..
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 ιατρικό κλιμάκιο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Η  ΕΣΕΕ ζητά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων
Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κ. Παπανάτσιου, με κοινοποίηση στον Διοικητή ΑΑΔΕ κ.Γ. Πιτσιλή. 
Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της επιστολής της Συνομοσπονδίας προς την κα Υφυπουργό έχει ως εξής:
«Για την καλύτερη αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στις τελευταίες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση του φόρτου εργασίας της Δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου φοροτεχνών-λογιστών, η ΕΣΕΕ καλεί τις φορολογικές αρχές να προβούν στις αναγκαίες μεταβολές και να μεταφέρουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων από 17/07/2017 στις 26/07/2017.  Άλλωστε, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η με την εν λόγω παρέμβαση δεν επέρχεται καμιά δυσμενή μεταβολή ούτε στο ύψος των αλλά ούτε και στις ροές των Δημοσίων εσόδων».

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ…! 
ΜΙΛΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ
Για να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί κάποιοι μας προκαλούνε καθημερινά ευλογώντας τα…γένια τους.
Εμείς δεν κάνουμε αυτοδιαφήμιση και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον «Μαχητή», γιατί το κάνουν οι αναγνώστες μας…
-Από κει και μετά…καλούμε όλους τους Ξανθιώτες να στηρίξουν όλες τις τοπικές εφημερίδες…
Κι αφού τις διαβάζουνε όλες, στο τέλος να διαβάζουν και «Μαχητή» και να συγκρίνουν αυτό που κάνει τη διαφορά…
Είναι τόσο απλό…

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου 2017 
– Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους φορείς
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 01 Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 01 Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή)
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Αυγούστου 2017 θα καταβληθούν στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη (ΦΕΚ B 3965 – 12.12.201

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Η παρατεταμένη ανομβρία και οι μειωμένες χιονοπτώσεις του χειμώνα είχαν σαν αποτέλεσμα την μερική πλήρωση των φραγμάτων, την μείωση απορροής των ποταμών και υδατορεμμάτων όπως και την μεγάλη πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων. Σε  συνδυασμό με τις μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούν και την αρδευτική περίοδο στο αποκορύφωμα της, παρουσιάσθηκε μεγάλη πτώση στην στάθμη των καναλιών τεχνητού εμπλουτισμού και για το λόγω αυτό συνίσταται στους καλλιεργητές  να διακόψουν την άρδευση τουλάχιστον κατά τις ώρες 11:00 – 15:00  έως και την 15 Αυγούστου.
Ο περιορισμός αυτός συνίσταται αφ’ ενός μεν για λόγους  εξοικονόμησης ενέργειας, αφ’ ετέρου δε προστασίας του περιβάλλοντος που σχετίζονται με την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, όπως είναι γνωστό, κατά τις ώρες αιχμής της θερινής περιόδου με τις υψηλές θερμοκρασίες, οι απώλειες φτάνουν το 50%.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ο Δ/ΝΤΗΣ
Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής
ΚΟΥΓΚΟΥΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
Γεωπόνος

Υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Καλαντζής;
Με αρκετό ενδιαφέρον διαβάσαμε το δημοσίευμα του blog dikisports.blogspot.gr (της γνωστής αθλητικής εκπομπής "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαΐδη) για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ (και πρώην υπουργός) Γιώργος Καλαντζής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Δίκης" ο κ. Καλαντζής, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον αθλητισμό, θα είναι ο αντίπαλος του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ -ενώ οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο.
Ο ίδιος ο κ. Καλαντζής, με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, κινήθηκε στο στυλ του "ήξεις αφίξεις", χωρίς να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει το δημοσίευμα. Βέβαια, το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που η εκπομπή "Δίκη" είναι στον αέρα -είτε τηλεοπτικά είτε ραδιοφωνικά- έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά έγκυρη και καλά πληροφορημένη δεν πρέπει παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Σχολιάζοντας πάντως την είδηση χθες ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είπε «ας το ανακοινώσει πρώτα ο ίδιος επίσημα και εγώ θα τον στηρίξω αν και στο ποδόσφαιρο δεν μπαίνουν κομματικά θέματα…».
………………..
Έλεος Χριστιανοί! Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος!!! (Πάλι καλά που δεν «θεοποίησαν» και τον καστανά…)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »