*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Όσα φέρνει η ώρα....δεν τα φέρνει ο χρόνος! Ποιός έχει σειρά;

18 Ιουλίου
Και τώρα μετά από τόσες παραιτήσεις, ποιος έχει…σειρά;
………………..
Ομολογώ ότι η σημερινή κατάσταση είναι η χειρότερη που βίωσα τα είκοσι τρία αυτά χρόνια.
Και δεν φταίει σ’ αυτό καθόλου η κρίση.
Και γύρω από αυτήν παλαιοκομματικοί μηχανισμοί πρώην βουλευτών, μέσα ενημέρωσης που δήθεν τους βρίζουν και πάντα τους στηρίζουν, συμφέρονται
(Ο Θανάσης Ξυνίδης στη γραπτή δήλωση παραίτησης)
-Ομολογώ ότι η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Ξάνθης σε σχέση με τη χθεσινή ΣΑΠΙΛΑ της διαπλοκής και των πλουτίσαντων λαμόγιων δημοτικών συμβούλων… είναι εμφανώς καλύτερη των 23 προηγούμενων χρόνων!
……………….
Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις). «Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος» 
Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά θα πρέπει να στηριχθεί και να ακολουθήσει δυο βασικούς κανόνες.
Ο πρώτος είναι πως, από όποια θέση και εάν ασχοληθεί, θα πρέπει να το κάνει χωρίς εμμονές και κολλήματα για θέσεις, καρέκλες, και αξιώματα και χωρίς την ανάγκη και την επιδίωξη για κοινωνική ή πολιτική αναρρίχηση.
(Ο Δημήτρης Μπένης στην γραπτή δήλωση παραίτησης στα ΜΜΕ)
-Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι όσο ένας πολιτικός έχει εμμονές και κολλήματα… πάντα θα αποτυγχάνει! Κι εσύ είχες εμμονή και κόλλημα (δυστυχώς…) στο όνομα Πάνος Παπαδόπουλος.
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Για μένα προσωπικά ήταν αναμενόμενη η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Μπένη, από την ώρα που ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Θανάσης Ξυνίδης.
-Χανόταν πλέον το έδαφος κάτω από τα πόδια του, το συζήτησε 100% μαζί του και πήρε την απόφαση για ένα διάστημα να «αποσυρθεί» παρά να συνεχίζει να φθείρεται, ώστε να αποφασίσει ανάλογα για τις εκλογές του Οκτώβρη 2019.
(σ.σ. Διότι στο βάθος έχει πείσει τον εαυτό του μέσα του, ότι μόνο με αυτόν… μπορεί να πάει η πόλη μπροστά!).
……
*Από την ώρα δηλαδή που το αντίπαλο δέος του Δημαρχόπουλου (σ.σ. Ο Θαν. Ξυνίδης), αποφάσιζε να παραιτηθεί και να μην ολοκληρώσει τη θητεία του, ήταν θέμα χρόνου για τον Δημήτρη Μπένη να ακολουθήσει, γιατί δεν τον έπαιρνε πλέον…
……
*Άλλωστε ήταν επικεφαλής ενός συνδυασμού, όπου ήδη ο Γιάννης Τσεγγελίδης εδώ και καιρό, λειτουργεί με τη δική του «σημαία», ο Στέλιος Γουναρίδης ήταν έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί και να πάει με τον Δημαρχόπουλο και ο Σαμπάν Μπαντάκ που επίσης είχε διαχωρίσει τη θέση του, με δυσκολία ανέχονταν την υπάρχουσα κατάσταση…
……
*Ποιος δημοτικός σύμβουλος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μπένη στην παράταξη «Συμμετέχω»; Ο Μπεκίρ Ογλού Σουά που στις εκλογές του 2014 είχε πάρει 299 ψήφους.
-Ούτε καν ο γιατρός Φίλιππος Φιλίππου για τον οποίο κοινό μυστικό είναι στις δημοτικές εκλογές του 2019, ή θα πάει με τον Δημαρχόπουλο, ή θα καθίσει μόνο στο Νοσοκομείο…
Ο Γιάννης Τσεγγελίδης ή ο Στέλιος Γουναρίδης επικεφαλής 
της παράταξης, «Συμμετέχω»
Μετά την χθεσινή γραπτή παραίτηση και του Δημήτρη Μπένη, η δημοτική παράταξη «Συμμετέχω» στο δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από τους παρακάτω:
1. ΜΠΑΝΤΑΚ ΣΙΑΜΠΑΝ 551
2. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 403
3. ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 403
4. ΜΠΕΚΗΡ ΟΓΛΟΥ ΣΟΥΑ 399
5. ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΓΛΟΥ ΑΛΗ 376
Αναπληρωματικοί:
6. ΚΟΥΡΟΥ ΧΑΛΗΛ ΙΛΧΑΝ 345
7. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ     330
-Ποια ονόματα ακούγεται ότι θα αναλάβουν τα ηνία της παράταξης; Είτε ο Στέλιος Γουναρίδης, είτε ο Γιάννης Τσεγγελίδης που αναμένεται να βρεθούν μέσα στη βδομάδα…
Μάκης Τουμάσης: Ένοχη η σιωπή της τοπικής Ν.Δ. Ξάνθης 
για το τοπικό στέλεχός της Θωμά Μίχογλου
Περιμένοντας επί μακρόν δήλωση συγγνώμης και ανάκλησης των λεχθέντων υπό του Δημάρχου κου Μίχογλου και επειδή καλός πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης, οφείλω ως πολίτης να τοποθετηθώ επί ενός γεγονότος δημόσιας αισχύνης.
Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου αποκάλεσε τον Πρόξενο της Τουρκίας ... "πονόψυχο" και το γεγονός της νομιμοποίησης του ψευτομουφτή ένα γεγονός που η Θράκη θα το βρει μπροστά της. Ως Έλληνας πολίτης και ως ένας άνθρωπος που τα τελευταία εννέα χρόνια μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στην Αθήνα και στην Ξάνθη αλλά και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, οφείλω να σχολιάσω ότι η  εν λόγω δήλωση συνιστά μια δήλωση μειοδοσίας και να την χαρακτηρίσω επιεικώς σαν πράξη πολιτικής αφέλειας και ανοησίας. Εν κατακλείδι δε, να αναρωτηθώ: Η ένοχη σιωπή της τοπικής ΝΔ για το κορυφαίο τοπικό στέλεχός της οφείλεται σε αισθήματα ντροπής, αμηχανίας ή υιοθέτησης της Εθνικά απαράδεκτης και πολιτικά ανόητης δήλωσης;
Μάκης Τουμάσης
Τέως δ/ντης Γραφείου Τύπου
Ελληνικής Πρεσβείας πΓΔΜ – δημοσιογράφος
Μια ζωή θα δικαιώνομαι, γιατί τους ξέρω πολύ καλά!!!
Όλους αυτούς τους μήνες λοιπόν που εγώ έγραφα ότι «τελείωσε» για το δημοτικό συμβούλιο ο Μπένης μετά την αργία των 6 μηνών που «σφραγίστηκε» με την απόφαση του ΣτΕ τι έκανε ο συγκεκριμένος κύριος;
Έπαιρνε τοπικά ΜΜΕ, που όταν ήταν πανίσχυρος κατηγορούσε και έστελνε στα δικαστήρια ή απειλούσε με αγωγές προεκλογικά κι έκανε δηλώσεις!!!! 
Την περίοδο λοιπόν που «Μ» τον ρωτούσε πως ενώ είναι σε αργία, αυτός πήγαινε και κάθονταν στα… έδρανα της παράταξής του, ιδού τι δήλωνε στη «Θράκη» ως απάντησή μου:
«Εγώ έχω μια διοικητική ποινή από την Αποκεντρωμένη, που σημαίνει ότι για έξι μήνες δεν θα ψηφίσω και δεν θα πάρω τον λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι «παρών». Η παράταξη εξακολουθεί να υπάρχει, κάνουμε τις συναντήσεις που κάναμε πάντα, δεν έχουμε σταματήσει να συζητάμε τα θέματα και να έχουμε και την άποψή μας για αυτά, τα παιδιά τα ενημερώνω εγώ όπως τα ενημέρωνα μέχρι τώρα και είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς βέβαια να κάνω τοποθέτηση και χωρίς να ψηφίζω. Αυτό είναι το ένα κομμάτι και είναι ξεκάθαρο. Άρα σε όσους νόμιζαν ότι εγώ δεν θα είμαι ή θα απουσιάζω ή θα υπάρξει κάποιο «κενό»!
-Και χθες… ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ οριστικά και μας άδειασε τη «γωνιά» μια για πάντα!!!
(σ.σ. Για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους… κι αυτός. Τελικά και το να κάνεις selfies στα καφέ, κατάντησε… κούραση!).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »