18 Ιουλίου

Γ. ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ: Να πάνε στα σπίτια τους Ξυνίδης και Μπένης! Ήρθε ο καιρός ν’ αλλάξουνε τα πράγματα!!! (19/1/2014)

18 Ιουλίου
Να γιατί ο «Μαχητής» γράφει την ιστορία!
Οι «προφητικές» δηλώσεις του φαρμακοποιού και πρώην δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παπαμαρκάκη στις 9 Ιανουαρίου 2014 (3.5 χρόνια πριν) στην «Ανοιχτή γραμμή» του Life 921 fm
*Από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Θαν. Ξυνίδης, «ηγέτης» και του Δημήτρη Μπένη, ήταν επόμενο να παραιτηθεί και αυτός την ίδια μέρα! Άλλωστε έπονται κι άλλες δικαστικές υποθέσεις για τον πρώην αντιδήμαρχο…
Στις 9 Ιανουαρίου 2014, όταν σχεδόν όλοι μαζί όλοι της αντιπολίτευσης τότε «βαρούσαν» τον «Μαχητή» για την καθαρή θέση του να στραφεί κατά των δημοτικών συνδυασμών Χρίστου Πούλιου-Θανάση Ξυνίδη και Δημήτρη Μπένη που στην ουσία εξέφραζαν επίσης ένα μεγάλο κομμάτι του κατεστημένου (σ.σ. Επί Φ. Αμοιρίδη και Λάκη Στυλιανίδη…) με αποκλειστική δήλωση βόμβα στον «Μ» και τον Πάνο Παπαδόπουλο (στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΗ του Life 921 fm), ο γνωστός φαρμακοποιός Γιάννης Παπαμαρκάκης είχε κάνει την παρακάτω προφητική δήλωση που τότε μάλιστα είχε χαρακτηριστεί  από την εφημερίδα μας:
Δήλωση - βόμβα του γνωστού φαρμακοποιού και μέλους της «Τριανδρίας» του 2002 χθες στην «Ανοιχτή Γραμμή» και έγινε πρωτοσέλιδο.
Έγραφε λοιπόν με νόημα τότε ο «Μ»:

Η ΞΑΝΘΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ & ΟΝΟΜΑΤΑ!
…ο Γιάννης Παπαμαρκάκης που το 1994 έκανε την ανατροπή και αποτόλμησε να πάει κόντρα στον τότε «πανίσχυρο» Φίλιππο Αμοιρίδη κατεβάζοντας ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό και το 2002 διεκδίκησε εκ νέου τον Δήμο Ξάνθης με την «τριανδρία» Δημήτρης Μπένης (επικεφαλής) και Θανάσης Ξυνίδης», ξεκαθάρισε χθες την προσωπική του θέση, με δηλώσεις φωτιά στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Life 921 fm. Μάλιστα δεν δίστασε ν’ αφήσει και υπαινιγμούς για κάθοδο ή όχι του μέχρι πρότινος αδελφικού του φίλου Δημήτρη Μπένη από τον οποίο τώρα κρατάει αποστάσεις, τονίζοντας με έμφαση…
«Εγώ δεν ενδιαφέρομαι πλέον για κανένα αξίωμα. Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για κανέναν και για τίποτα. Ας δούμε πρώτα αν θα είναι υποψήφιος ο Μπένης και βλέπουμε…».

Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗ
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Παπαμαρκάκης δήλωσε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου μέσα από τον LIFE 921 FM, τα παρακάτω, απαντώντας στο ερώτημά του αν θα κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014:
«Εγώ τα παρακολουθώ τα πράγματα όπως όλοι οι Ξανθιώτες. Φαντάζομαι πως όλοι ενδιαφερόμαστε για την πόλη και έχω πάρει εγώ τις προσωπικές μου αποφάσεις εδώ και πολύ καιρό. Δεν πρόκειται ποτέ να αναμειχθώ ξανά με τα δημοτικά για κανέναν λόγο και με κανέναν υποψήφιο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχα κατέβει υποψήφιος. Ο καθένας κρίνει και κρίνεται ανάλογα με τις πράξεις του. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι πλέον για κανένα αξίωμα. Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για κανέναν και για τίποτα»
Στο ερώτημα του Πάνου Παπαδόπουλου αν θα στηρίξει τον Δημήτρη Μπένη εκ νέου ως υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης μια και το 2002 αποτελούσαν «τριανδρία της παράταξης Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ με τη προσθήκη και του Θανάση Ξυνίδη», η απάντηση του Γιάννη Παπαμαρκάκη ήταν ιδιαίτερα δηκτική:
«Ας δούμε πρώτα αν θα είναι υποψήφιος ο Μπένης και βλέπουμε… Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Εγώ πιστεύω σε τελική ανάλυση ότι από αυτούς που ακούγονται, μπορεί κανένας να μην είναι υποψήφιος και να είναι κάποιος καινούριος. Η Ξάνθη χρειάζεται καινούρια πρόσωπα και ονόματα. Γιατί όχι; Πρέπει να μείνουμε στα παλιά; Εγώ δεν θα ανακατευτώ με κανέναν υποψήφιο, αλλά πιστεύω πως ήρθε ο καιρός στην Ξάνθη να αλλάξουνε τα πάντα, όπως θα αλλάξουν σε όλη την Ελλάδα. Ας πάνε σπίτια τους».
-ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Και για τον Θανάση Ξυνίδη ισχύει αυτό; Από ότι γνωρίζω τόσο ο Δημήτρης Μπένης όσο και αυτός, ήταν και είναι στενοί φίλοι σας…
-Και για τον Θανάση το λέω. Φτάνει τόσο. Όσο ήταν να προσφέρει στην Ξάνθη, πρόσφερε. Καινούρια πρόσωπα, καινούριες ιδέες και όχι φθαρμένες. Εγώ αυτήν την άποψη εκφράζω. Μακάρι να γίνει. Αν δεν γίνει, εντάξει. Δεν κατεβαίνω και δεν στηρίζω κανέναν. Θα στηρίξω μία νέα ιδέα, αν βγει στην επιφάνεια!!!».

ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!
3μιση χρόνια μετά, τόσο ο Θανάσης Ξυνίδης όσο και ο Δημήτρης Μένεις επέλεξαν να παραιτηθούν και οι δυο την ίδια ακριβώς ημέρα με γραπτή δήλωσή τους.
Τυχαίο; Δεν νομίζω….Απλά ο δεύτερος χωρίς πλέον τον Θ. Ξυνίδη να «κεραυνοβολεί» την σημερινή δημοτική αρχή και με αρκετές δίκες να τον «περιμένουν», επέλεξε να ακολουθήσει, ελπίζοντας ωστόσο αν βελτιωθούν οι πολιτικές συνθήκες ή να τεθεί σε αργία και ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, να…επανέρθει ως…. «σωτήρ» της πόλης! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου άλλωστε….
Απλά  δημοσιεύουμε αυτούσιες και τις δύο γραπτές παραιτήσεις και τις θέτουμε υπό την κρίση σας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ
ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
Ήταν καλοκαίρι του 1994 όταν η αγωνία μου, ως κομματικού υπεύθυνου τοπικής αυτοδιοίκησης, με ανάγκασε να δεχθώ την απαίτηση του υποψήφιου δημάρχου, να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ξάνθης. Μια, κατά τη γνώμη μου, τότε, ευκαιριακή υποχρέωση, που εξελίχθηκε σε σχέση ζωής.
Είκοσι τρία χρόνια μετά συνειδητοποίησα κάποια πράγματα.
Είναι απαραίτητο, να ασχολείται κάθε δημότης με τη πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορείς να παρεμβαίνεις στη καθημερινή ποιότητα ζωής του δήμου σου.
Συμμετοχή βέβαια δεν είναι η αφ'υψηλού κριτική της καφετέριας, η καταγραφή ή φωτογράφιση του προβλήματος και η αμφισβήτηση της ηθικής σε όποιους συμμετέχουν.
Οι δημότες της Ξάνθης δυστυχώς έχουν την εικόνα ότι, η υπόθεση δήμος, είναι κάτι πολύ μακρινό γι'αυτούς, θεωρούν ότι οι κατά καιρούς διοικήσεις είναι σε όλους τους δήμους ίδιες και το μόνο που ψάχνουν είναι πως θα εξυπηρετούν το στενό προσωπικό τους ρουσφέτι, που σχεδόν πάντα θα έπρεπε να τους προσφέρεται αυτονόητα σαν υπηρεσία.
Και δεν εννοώ τους ψηφοφόρους που λύνουν το πρόβλημα επιβίωσής τους με τις εκλογές, αλλά τους κακομαθημένους προσηλωμένους σε κομματικές και κοινωνικές αγκυλώσεις ψηφοφόρους.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να συνεργαστώ με όλους, για το καλό της πόλης, με άλλους τα κατάφερα, με άλλους όχι.
Ομολογώ ότι η σημερινή κατάσταση είναι η χειρότερη που βίωσα τα είκοσι τρία αυτά χρόνια.
Μίζερη, κοντόμυαλη διοίκηση, με μόνη αγωνία την επιβίωση και τη διαχείριση του προσωπικού και κομματικού συμφέροντος, χωρίς όραμα, μεράκι, ανεξαρτησία σκέψης και σχεδιασμό. Και δεν φταίει σ’αυτό καθόλου η κρίση.
Και γύρω από αυτήν παλαιοκομματικοί μηχανισμοί πρώην βουλευτών, μέσα ενημέρωσης που δήθεν τους βρίζουν και πάντα τους στηρίζουν, συμφέρονται οικονομικά και πολιτικά, συνειδήσεις που εξαγοράζονται με χάρες και παροχές.
Οφείλω πλέον να αποχωρήσω, παρόλο που κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να διεκδικήσω τη δημαρχία.
Γιατί δεν είχα και δεν έχω καμία επιθυμία να γίνω δήμαρχος.
Γιατί η πολύχρονη ενασχόλησή μου, ακόμη και σαν αντιπολίτευση, με καθιστά μέρος του προβλήματος.
Γιατί η νέα γενιά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όταν ευρωπαϊκές χώρες κυβερνιούνται από 35άρηδες και 40ρηδες, το μέλλον της Ξάνθης είναι εκεί.
Γιατί δεν έχω καμία όρεξη να συνεργαστώ με δήθεν μηχανισμούς επιρροής ψήφων, που καταδυναστεύουν κάθε υποψήφιο.
Γιατί δεν επιτρέπω να με πολεμήσουν μικρόμυαλοι κομματικού σωλήνα να θυσιάζουν τη πόλη τους.
Δήθεν αριστερούς που όσες φορές έφτασε παρασύριζα η ευκαιρία της αλλαγής την σαμποτάρισαν, γιατί απλά δεν ήταν η δική τους ανατροπή.
Δήθεν δεξιούς που υπάκουοι στη φωνή των κυρίων τους φτάνουν να απειλούν με διαγραφή δημοτικούς συμβούλους γιατί δεν ψήφισαν με βάση το κομματικό συμφέρον.
Γιατί απλά εάν πολιτευθώ ανήθικα θα με δικάζει η συνείδησή μου και αν πολιτευθώ ηθικά θα με μισήσουν οι ψηφοφόροι.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους σε αυτές τις έξι εκλογικές διαδικασίες με ψήφισαν.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που με εξέλεξαν επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ και με στήριξαν σε κάθε μου επιλογή.
Ευχαριστώ το Χρίστο Πούλιο  που μου δίδαξε τον οργανωμένο προεκλογικό αγώνα και τη μέθοδο έμπνευσης νέων ανθρώπων, ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας, να ασχοληθούν με το δήμο.
Ευχαριστώ το Δημήτρη Μπένη που μου έδωσε τη δυνατότητα να καταθέσω αυτοδιοικητική πρόταση χωρίς κομματική αντίληψη.
Χαίρομαι που με τις νέες αντικαταστάσεις έρχονται νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, η Ειρήνη Χαριτωνίδου και ο Μιχάλης Ρεκάρης, που με τη φρεσκάδα τους θα επιβεβαιώσουν πως η Ξάνθη στερήθηκε το 2010 και το 2014 ικανότατα στελέχη.
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον το Δήμο Ξάνθης  και θα σταθώ δίπλα σε κάθε κίνηση ανατροπής του μοντέλου που διοικεί δεκαετίες το δήμο.
Ξέρω ότι με ένα δημοτικό συμβούλιο άφωνων πλειοψηφιών το παιχνίδι θα πρέπει να παιχθεί έξω από αυτό, στη κοινωνία .
Καλώ τους νέους, έξω από τους παραδοσιακούς, φθαρμένους και ξεπερασμένους μηχανισμούς και συνενώσεις διαχειριστών της εξουσίας στο δήμο, να αναλάβουν την ευθύνη τους και να δώσουν τέλος στη ανικανότητα, ανατρέποντας κατεστημένα δεκαετιών.
Να μην ενταχθούν σε παλαιοντολογικές λογικές, να μην ακολουθήσουν  υποψήφιους που πριν ακόμη αυτοπροταθούν, τρέμουν το πολιτικό κόστος.
Σε όλους όσους, αιρετούς και υπαλλήλους, ήρθα σε αντιπαράθεση όλα αυτά τα χρόνια θέλω να γνωρίζουν ότι δεν έχω καμία προσωπική αντίθεση, απλά η αυτοδιοικητική και προσωπική μου ηθική δεν συμβάδιζε ποτέ με τις επιλογές τους.
Σε όλους σας αφιερώνω και δύο πολιτικές παρακαταθήκες με σκίτσα του ΑΡΚΑ
Θανάσης Ξυνίδης
Δημότης Ξάνθης

Αναμενόμενο! Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Μπένης από επικεφαλής 
της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω»
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Μπένη αναφέρει τα παρακάτω:
Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις). «Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος».
Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά θα πρέπει να στηριχθεί και να ακολουθήσει δυο βασικούς κανόνες.
Ο πρώτος είναι πως, από όποια θέση και εάν ασχοληθεί, θα πρέπει να το κάνει χωρίς εμμονές και κολλήματα για θέσεις, καρέκλες, και αξιώματα και χωρίς την ανάγκη και την επιδίωξη για κοινωνική ή πολιτική αναρρίχηση.
Ο δεύτερος. και πιο απλός, αλλά εξίσου σημαντικός, είναι πως αυτό που κάνει πρέπει να το κάνει δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων του, ώστε να είναι και αποδοτικός και χρήσιμος.
Κατά την διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στα κοινά θεωρώ πως έχω αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως ακολούθησα αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και κανόνες όσο καλύτερα μπορούσα.
Σήμερα όμως, δυστυχώς, νέα δεδομένα, προσωπικοί-επαγγελματικοί λόγοι, δεν μου δίνουν την δυνατότητα να εξακολουθήσω να ασχολούμαι με τα κοινά στο βαθμό που εγώ πιστεύω πως πρέπει.
Έτσι από μια ελλιπή παρουσία προτιμώ μια διακοπή, έστω και προσωρινή.
Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο συνδυασμός ”Συμμετέχω”, που ηγούμαι, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα συνεχίσει την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα είναι και παρών στο δημοτικό γίγνεσθαι. Θα παρακολουθούμε τα δημοτικά θέματα, θα τα ελέγχουμε και θα έχουμε όπως πάντα μια ουσιαστική παρουσία, απεγκλωβισμένη από κομματικές σκοπιμότητες, παλαιοκομματικές νοοτροπίες και σκουριασμένες πρακτικές.
Το ζητούμενο για εμάς ήταν και θα είναι πάντα το καλό και η πρόοδος του Δήμου μας και η επαναφορά του σε τροχιά ανάπτυξης από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
Δημήτρης Μπένης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »