*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουλίου

Θλίψη και συγκίνηση, πέθανε ο Μίνωας Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1

02 Ιουλίου

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.
Ο Μίνωας Κυριακού υπήρξε εμβληματική μορφή του δημόσιου βίου, με ενεργή παρουσία στον χώρο των ΜΜΕ, τόσο με τον Όμιλο ΑΝΤ1, όσο και με τις εκδόσεις της “Δάφνη Επικοινωνίες”. Παράλληλα, είχε εμπλακεί και με τον ελληνικό αθλητισμό, διατελώντας μεταξύ άλλων πρόεδρος του Πανελληνίου και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί το Μάιο του 1942.
Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.
Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »