*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιουνίου

See Through Έπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο, δυο οι νεκροί

23 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Συχνά πυκνά το facebook βγάζει τις αναμνήσεις των χρηστών… Χθες λοιπόν με έκπληξη μου κοινοποίησε ένα κείμενο που είχα αναρτήσει πριν ακριβώς 6 χρόνια και έγραφε τα παρακάτω:
«Παναγιωτης, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη δημοσίευση που κάνατε πριν από 6 χρόνια.
Παναγιωτης Παπαδοπουλος
22 Ιουνίου 2011 ·
Κάποτε είχαμε μια πλατεία με ήχους, χρώματα, κίνηση, ζωή, ζωντανές μουσικές και στο φουλ τα C.D.. Καθόσουν αραχτά στα τραπεζάκια κάτω απο τον πλάτανο, ταξίδευε το βλέμμα σου σε ατέρμονα όνειρα και χαιρόσουν να πέφτουν αστέρια για να προλάβεις μια ευχή... Χθες γύρω στις 1 που πέρασα, μαυρίλα, σιωπή, λες κι ήμουν ΞΕΝΟΣ σε άλλη πόλη! Καλά που υπάρχει κι η φυγή και λυτρώνεσαι... κι όπου φύγει, φύγει!»
-Κι όπου φύγει φύγει… όταν όμως έχεις ένα Μηλάκι, κι η «φυγή» πλέον… είναι απαγορευμένη λέξη για τις σκέψεις σου…
……
*Ευχές στους μουσουλμάνους συντοπίτες μας από τον Μητροπολίτη μας για το μπαϊράμι τους:
«Με την ευκαιρία της εορτής του Σεκέρ Μπαιραμιού η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εύχεται εις τους εορτάζοντες Μουσουλμάνους συμπολίτες μας, χρόνια πολλά, υγεία και κάθεκαλό για την ειρήνη και την προκοπή του τόπου μας. ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ»
……..
*Πασχάλης Λύρατζης ο μοναδικός… Διαίρει και βασίλευε!
-Έτσι αφού πρώτα έβαλε «φυτίλια» και ο Δημήτρης Πετρόπουλος έκοψε τους παλιούς d.j. και τον Μπουζούρη από τον Μουσικό Ιούλιο, στο τέλος κατάφερε….
-Να μαλώσουν οι μεν με τους και να λένε και οι δυο…ευχαριστούμε τον Λύρατζη!!!
Άπαιχτος…! Μοναδικός… υποκλίνομαι…!
.....


Πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου για τα κουνούπια, δυο νεκροί στον υδροβιότοπο του Σχοινιά

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν δέχτηκε κλήση για πτώση ελικοπτέρου που χρησιμοποιείται σε ψεκασμούς για τα κουνούπια στον υδροβιότοπο του Σχοινιά.
Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 09.48 το πρωί της Παρασκευής
Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο εκ των τριών ατόμων του πληρώματος. Οι διασώστες τούς απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τούς μετέφεραν σε νοσοκομείο της Αττικής. Βάσει νεότερης ενημέρωσης είναι νεκροί. Ο τρίτος είχε καταφέρει νωρίτερα να απομακρυνθεί μόνος του χωρίς τη συνδρομή των πυροσβεστών.
Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 09.48 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και εξετάζεται το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με την παρουσία καλωδίων της ΔΕΗ στην περιοχή.
Το τραγικό της υπόθεσης; Τη μοιραία πτήση κατά την οποία έμελλε να χάσει τη ζωή του μετέδιδε live στο Facebook ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά.
Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Στις πρώτες εικόνες φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχοινιά από ψηλά, ενώ στη συνέχεια το ελικόπτερο φαίνεται να χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή.
29χρονος έκλεψε 2 ανεμοθώρακες από μοτοσικλέτες στην Αλεξανδρούπολη
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 17 έως 19-6-2017 αφαίρεσε από δύο σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες στην Αλεξανδρούπολη, δύο ανεμοθώρακες.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το όχημα του δράστη βρέθηκαν οι δύο αφαιρεθέντες ανεμοθώρακες, οι οποίοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Γεροντόπουλος για εξωτερική πολιτική:
Η Κυβέρνηση πατάει σε δυο βάρκες και θα πέσει στο νερό
Έντονη κριτική στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, έκανε ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Έβρου της Νέας Δηνμοκρατίας Άκης Γεροντόπουλος, κατά την παρέμβαση του στον Τομέα Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: » Όταν πατάς σε δύο βάρκες το πιο πιθανό είναι να πέσεις στο νερό. Στην εξωτερική πολιτική , όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις σε δύο οχήματα, είναι σίγουρο ότι θα τραυματιστείς θανάσιμα. Αυτό δυστυχώς κάνει σήμερα η Κυβέρνηση προσπαθώντας να έχει οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρόνως να ικανοποιήσει τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα των κομματικών της στελεχών  Το αποτέλεσμα είναι ως Έλληνες να μη γινόμαστε πιστευτοί στην Ευρώπη και να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή με εκτροχιασμό»..

Ναυτικές Γιορτές στην παραλία της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει για πρώτη φορά Ναυτικές Γιορτές από 23 έως 25 Ιουνίου 2017 στην παραλία της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης (ανάμεσα στο Καλαμάκι και στον Ορίζοντα).
Οι ναυτικές γιορτές αφορούν κυρίως τα παιδιά και τους νέους. Στόχος του συλλόγου είναι να καθιερωθεί η εν λόγω διοργάνωση και να εμπλουτιστεί από του χρόνου με περισσότερες δραστηριότητες.
Οι εκδηλώσεις του συλλόγου «Καλοκαίρι 2017» θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου με Θρακιώτικο, Ποντιακό και Λαϊκό γλέντι αντίστοιχα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Χηλής.

Ο βιαστής της Δάφνης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης 
-Βγήκε από το Τζάνειο η 20χρονη φοιτήτρια
Ολόκληρο το πανελλήνιο είχε σοκάρει πριν από περίπου ένα μήνα η περίπτωση του 52χρονού στη Δάφνη, ο οποίος κρατούσε κλειδωμένη για δύο 24ωρα μία 20χρονη φοιτήτρια και την κακοποιούσε.
Ο 52χρονος δράστης, κατέθεσε αίτηση άμεσης αποφυλάκισης, με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο «βραχιολάκι», λόγω της αναπηρίας του, που πιστοποιήθηκε στο 95%, δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Ειρηνάκης στο Star.
Ο κατηγορούμενος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως και ζητά να μεταφερθεί σε κατοικία.
Σύμφωνα με το Star, η 20χρονη φοιτήτρια, αφού βγήκε από το Τζάνειο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην πόλη απ’ την οποία κατάγεται, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, καθώς, από το πολύωρο δέσιμο με τους ιμάντες που υπέστη, φέρει σοβαρές κακώσεις στα πόδια και τα χέρια της. Στο κέντρο αυτό γίνεται προσπάθεια αποκατάστασής της και θεραπείας της, αρκετά χρονοβόρα και δύσκολη. Δεν μπορεί ακόμα να περπατήσει, ούτε να χειριστεί πράγματα με τα χέρια της.

Νέο αντλιοστάσιο για το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Νέστου, 
προϋπολογισμού 310.000 ευρώ, μέσω του Ε.Π. της Περιφέρειας 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η κατασκευή ενός νέου αντλιοστασίου για την ενοποίηση των δικτύων ύδρευσης της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου και των οικισμών της Κεραμωτής, συνολικούπροϋπολογισμού 310.000 ευρώ,εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Το νέο αντλιοστάσιο, το οποίο θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Κεραμωτής.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Αποκαταστάθηκε για μια ακόμη φορά σε χρόνο ρεκόρ η βλάβη 
της ΔΕΥΑΞ στην οδό Μακεδονίας-Μεσολογγίου
Για μια ακόμη φορά η ΔΕΥΑΞ με τα συνεργεία της και κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, κατάφερε να αποκαταστήσει μια σοβαρή βλάβη και το αγαθό που λέγεται νερό να επανέρθει στην κανονικότητά του.
Ο συμπολίτης μας Στάθης Παπαδόπουλος έδωσε μάλιστα δημόσια συγχαρητήρια στο συνεργείο της ΔΕΥΑΞ που εντόπισε και αποκατέστησε τη βλάβη στην οδό Μακεδονίας με Μεσολογγίου και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή νερού και σε όλη την γύρω περιοχή (4ης Οκτωβρίου,  ΙΧ Μεραρχίας, Σάρδεων, Ανδριανουπόλεως κλπ)
«….με 31 βαθμούς ζεστή αυτή την ώρα το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ παλεύει να αποκαταστήσει την βλάβη στην οδό Μακεδονίας με Μεσολογγίου...Μπράβο σε όλους...!!!», έγραψε στο f.b ο Στάθης Παπαδόπουλος απεικονίζοντας με φωτογραφίες την μεγάλη προσπάθειά τους.
Το νερό τελικά επανήρθε
……………
…η χαρά της νέας γενιάς και το σχόλιο του Θ. Ξυνίδη
 …Οι δικές μου κότες πεθαίνουν φυσικά σε βαθιά γερατειά
(Ο Θανάσης Ξυνίδης στο fb)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »