*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

See Through Τι συμβαίνει με την κρεμαστή γέφυρα του Κόσυνθου; Και τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν γι' αυτήν;

13 Ιουνίου
Άκουσον!Άκουσον!
Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη, με όλο το Νομό κι όχι μόνο την πόλη να βυθίζεται στο σκοτάδι λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 περίπου τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός… πανικός παντού και να κυκλοφορούν με… φακούς στους δρόμους της πόλης πολλοί Ξανθιώτες που ξενύχτησαν!
……
*Όπως έγινε γνωστό η διακοπή οφείλονταν σε βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ από τον οποίον τροφοδοτείται η πόλη και πολλοί οικισμοί του Νομού Ξάνθης, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παροχή ρεύματος και να βυθιστούν τα πάντα στο σκοτάδι…
…...
*Για τη βλάβη κινητοποιήθηκαν τεχνικοί της ΔΕΗ οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα και προχώρησαν στην επιδιόρθωση της βλάβης και την αποκατάσταση της τροφοδοσίας της πόλης. Σημειώνεται ότι  η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ μέσα στην πόλη. Τέλος καλό τελικά, όλα καλά…
……
*Φωτογραφικός ο διαγωνισμός του Δήμου Μύκης, αλλά μήπως το ίδιο συμβαίνει και με δυο διαγωνισμούς άλλων Καλλικρατικών Δήμων; Με ρωτάει φίλος αναγνώστης…
-Φέρτε μας στοιχεία κι εμείς εδώ είμαστε!
……
*Απίστευτο… Νωρίς το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου  κατέπλευσε στο λιμάνι του Πρίνου Θάσου το καινούριο πλοίο “Νικητής” της εταιρίας Thassos Link συμφερόντων Σ. Φιλιάγκου. Το πλοίο ωστόσο αν και την Κυριακή έπρεπε να πραγματοποιούσε ήδη δρομολόγια στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα στην προσπάθεια του να δέσει στο λιμάνι προσάραξε σε… αβαθή με αποτέλεσμα να πάθει βλάβη και να μην μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια της γραμμής!
-Περαστικά του… τι άλλο να πούμε εμείς;
……
Δημοπρασία για τις παραλίες του Δήμου Τοπείρου θα γίνει όπως πάντα και φέτος –με μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση-στο Δημαρχείο του Ευλάλου.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την  19-06-2017, ημέρα Δευτέρα   και ώρα 11:00 πμ έναρξης δημοπρασίας και ώρα 12:00 π.μ. λήξης δημοπρασίας, με δικαίωμα παράτασης της ώρας λήξης, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων και αφορά τις παραλίες των Μαγγάνων και του Ερασμίου.

Τι συμβαίνει με την κρεμαστή γέφυρα;
Να που μετά… 25 χρόνια ρώτησε και κάποιος πολίτης (σ.σ. Στη προκειμένη περίπτωση ο Τάσος Τεφρωνίδης στο f.b κι όχι κάποιος δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης) για την περίφημη «κρεμαστή γέφυρα» του Κόσυνθου που θα κατασκευάστηκε επί Φ. Αμοιρίδη με μελέτη που έγινε από το ΔΠΘ από τον πρώην Πρύτανη και καθηγητή κ. Ευάγγελο Γαλούση:
«Η πρώτη κρεμαστή γέφυρα στον ποταμό Κόσυνθο κατασκευάστηκε πριν 25 και πλέον χρόνια με μελέτη της πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης , δεν παραδόθηκε ποτέ και παραμένει ασυντήρητη και κλειστή τα τελευταία χρόνια ... δυστυχώς».
-Δυστυχώς, αλλά δεν θα πρέπει κάποτε να μάθουν οι Ξανθιώτες τι λεφτά φαγώθηκαν την περίοδο εκείνη και γιατί το έργο τελικά δεν λειτούργησε ποτέ και η γέφυρα μένει ακόμη κλειστή;
Η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και ο νυν Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Καραμπίνης δεν θα πρέπει να μας λύσουν τις απορίες;
(σ.σ. Τα ερωτήματα ισχύουν και για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, γιατί κουμπάρος του είναι ο κύριος Γαλούσης αν δεν κάνω λάθος…).
Γενικό μπλακ άουτ στην Ξάνθη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου
Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη, με την πόλη να βυθίζεται στο σκοτάδι λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 περίπου τα ξημερώματα..
Όπως έγινε γνωστό η διακοπή οφείλονταν σε βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ από τον οποίον τροφοδοτείται η πόλη με αποτέλεσμα να σταματήσει η παροχή ρεύματος.
Για τη βλάβη κινητοποιήθηκαν τεχνικοί της ΔΕΗ οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα και προχώρησαν στην επιδιόρθωση της βλάβης και την αποκατάσταση της τροφοδοσίας της πόλης. Σημειώνεται ότι  η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ μέσα στην πόλη.
120 δόσεις: Τον Ιούλιο ρύθμιση για 800.000 
επαγγελματίες -Όλο το σχέδιο
Νέο σχέδιο – πλαίσιο για ρύθμιση οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία έρχεται στο προσκήνιο και, σύμφωνα με πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Real News, θα αφορά 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενος και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει η εφημερίδα, είναι η ρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουλίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με εφάπαξ καταβολή της οφειλής θα γίνεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων.
Με εξόφληση του χρέους σε 60 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%.
Με εξόφληση της οφειλής σε 120 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.
4 νέες συλλήψεις Βουλγάρων στα Άβδηρα για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη παραλία του Μυρωδάτου.
Δεν λένε να σταματήσουνε τα αυθαίρετα και τις αυθαίρετες εργασίες στις παραλίες των Αβδήρων, Βούλγαροι επενδυτές που αγόρασαν εκεί ακίνητα και νομίζον ότι μπορούν και να χτίζουν αυθαίρετα! Έτσι κοντά στις παλιές προστέθηκαν και νέες συλλήψεις!
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοο Βουλγαρίας, ηλικίας 62, 61, 52 και 47 ετών, διότι εντοπίστηκαν να εκτελούν οικοδομικές εργασίες σε οικία, πλησίον της παραλίας Μυρωδάτου, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ιδιοκτήτης της οικίας.
Επιδειξίας συνελήφθη σε πλαζ της Καβάλας
Σοκαρίστηκαν οι λουόμενοι σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας, πολλοί εκ των οποίων είχαν μαζί τους ανήλικα παιδιά, όταν αντίκρισαν έναν άγνωστο άνδρα να χαϊδεύει επιδεικτικά μπροστά τους τα γυμνά γεννητικά του όργανα και να τους παρατηρεί απαθέστατος!
Σύμφωνα με το protothema.gr, κάποιοι ειδοποίησαν από τα κινητά τους την Αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στους οποίους υπέδειξαν τον επιδειξία που ήταν ένας 52χρονος Αλβανός.
Ο σάτυρος δεν προέβαλε αντίσταση όταν του έβαλαν χειροπέδες και κάλεσαν περιπολικό να τον παραλάβει.
Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια που έκανε προανάκριση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και τον παρέπεμψε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία του άσκησε την αντίστοιχη δίωξη.
Ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Σ. Αραβίας 
κατά του Ερντογάν: Δείτε τι φωτογραφία βρήκαν
Ο σαουδαραβικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya δημοσίευσε μια φωτογραφία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν να στέκεται στα γόνατα μπροστά στον Gulbuddin Hekmatyar ηγέτη του κόμματος Hezb-e Islami p και ηγετική μορφή των Ταλιμπάν στον πόλεμο κατά των ΗΠΑ.
Ο Hekmatyar έχει το προσωνύμιο ο «χασάπης της Καμπούλ» αφού στις αρχές της δεκαετίας  του ΄90 ηγήθηκε ένοπλου αγώνα που στοίχισε τη ζωή σε 50.000 αμάχους της αφγανικής πρωτεύουσας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »