*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουνίου

SEE THROUGH H προς έγκριση πέργκολα της FAVELA που ήδη....λειτουργούσε και με...αυθαίρετα μάλιστα! (φώτο)

28 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Να γελάει κανείς με τα τερτίπια ορισμένων στο δημοτικό συμβούλιο ή να… «θρηνεί» για την κατάντια τους…;
……
*Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης λοιπόν:
17ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της με αριθμό 54/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών στην ξύλινη πέργκολα σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βας. Κων/νου 86 (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
-Όπως διαβάζετε λοιπόν, ήρθε ως θέμα η έγκριση πέργκολας στη γνωστή Favela, ενώ ήδη αυτή είχε…τοποθετηθεί από την επιχειρηματία και μάλιστα αντί για ένα πανί, υπήρχε και...αυθαίρετη κατασκευή που εντοπίστηκε ωστόσο απο την αντιπολίτευση!
……
*Περιττό βέβαια να γράψω ότι ορισμένα μαγαζιά της Π. Πόλης όπως το συγκεκριμένο μαγαζί αλλά και η γνωστή «Τυφλόμυγα» (σ.σ. Διαβάστε ΒΟΛΙΔΕΣ σελίδα 15), είναι από τα «αγαπημένα» μαγαζιά του Δημάρχου Ξάνθης κι ίσως γι’ αυτό το λόγο μονίμως σχεδόν… παρανομούν!
……
*Τελικά έγινε πανδαιμόνιο για το θέμα της Favela με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αλεξία Γκιρτζίκη να αποσύρει το θέμα…!
Και ευτυχώς, γιατί πάλι για Εισαγγελέα ήταν ορισμένοι....
…..
*Τώρα πως γίνεται, να ζητάς έγκριση για μια κατασκευή που ήδη έχεις… τοποθετήσει και μάλιστα παρανομώντας αφού εκτός από πανί έκανες κι άλλη κατασκευή, ε αυτό… ρωτήστε τον στον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο ή την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μαρία Τσιακίρογλου.
-Διότι η κυρία της Favela κάνει απλά τη δουλειά της…
-Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης όμως; Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δόμησης Κίρατζη Ερκάν; Η υπηρεσία Νεότερων Μνημείων;
……
*Αυτό είναι… Είχαμε έναν Τσέπελη στην πλατεία Αντίκα τώρα έχουμε τουλάχιστον τριπλάσιους!!! Αυξάνεται και πληθύνεται το είδος....

Συνελήφθη 47χρονος πλανόδιος ψαράς στον Έβρο χωρίς άδεια
Συνελήφθη την Δευτέρα 26-6-2017 το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριγώνου, 47χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση ψάρια, τα οποία μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες μεταφοράς – διάθεσής τους και χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια για την εμπορία τους. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω προϊόντα αλιείας, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.    

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ
Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση έλαβε χώρα το διάστημα 21-23 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και την συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις ευρώ.
Αναλυτικά σύμφωνα με το ΠΑΜΑΚ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% παρουσιάζοντας άνοδο 0,5% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα στις 24-26 Μαΐου.
Στον αντίποδα το κυβερνών κόμμα εμφανίζει πτώση 1,5% περνώντας στο 15% από 16,5%.
Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χ.Α συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).
Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στη Δράμα 
κατηγορούμενες για πλανόδιο εμπόριο χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν την Δευτέρα 26-06-2017 το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Δ.ΙΑ.Σ., δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 43 και 34 ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προ πώληση διάφορα εκκλησιαστικά είδη (εικόνες αγίων, σταυρούς, κομποσχοίνια κ.λ.π.)  χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια. Κατασχέθηκαν 115 εκκλησιαστικά είδη, ενώ επιβλήθηκε στις δράστιδες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Καταδίκη πέντε ατόμων από τις Σέρρες 
για απάτη με επιδοτήσεις ντομάτας
Ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 έτη επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος πέντε ατόμων, τα οποία κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κατηγορούμενα για υπόθεση εικονικών δηλώσεων ποσοτήτων βιομηχανικής ντομάτας, κατά το διάστημα 2000 και 2002, που αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και ζημίωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι ντοματοβιομήχανοι και πρόεδροι ή επικεφαλής αγροτοενώσεων και παραγωγών εκείνης της περιόδου, που κρίθηκαν ένοχοι για απάτη. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τις ποινές (κατά περίπτωση υπό όρο) ή τις μετέτρεψε σε χρηματικές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συνολικό ποσό της απάτης ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ, συνδεόμενο με τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. Για την ίδια υπόθεση είχαν αθωωθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο συνολικά 34 άτομα, μεταξύ αυτών παραγωγοί, γεωπόνοι, υπάλληλοι αγροτοενώσεων κ.ά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Γεμάτο λάδια το σημείο που έγινε πριν μερικές μέρες το ατύχημα, στη στενή γέφυρα λίγο μετά τη Σμίνθη. – Κόντεψε να σκοτωθεί κι άλλος άνθρωπος
Δεν πέρασαν και πολλές μέρες από τότε που μας απασχόλησε ή πολύ άσχημη είδηση του ατυχήματος στο οποίο ο συμπολίτης μας Χασάν Καρααλή έχασε τη ζωή του πάνω στη στενή γέφυρα λίγο μετά τη Σμίνθη. Πριν από λίγες ώρες ένας ακόμα κάτοικος της ορεινής περιοχής κόντεψε να φύγει στο γκρεμό αλλά ευτυχώς κατάφερε να ελέγξει και να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του. Το συγκεκριμένο σημείο μετά το ατύχημα είχε γεμίσει με λάδια με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να ρίξει αρκετό χώμα για να το καλύψει.
Ωστόσο τα χώματα έχουν φύγει εντελώς και τα λάδια έχουν βγει και πάλι στην επιφάνεια μετατρέποντας το συγκεκριμένο σημείο σε θανάσιμη παγίδα για τους οδηγούς. Πριν λίγο επικοινώνησε με την XANTHINET ο άνθρωπος που παραλίγο να βρεθεί στο ποτάμι ζητώντας μας να ενημερώσουμε το κοινό για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου. Μάλιστα ο ίδιος επικοινώνησε και με την αστυνομία προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση του δρόμου.
Είναι λοιπόν απόλυτα αναγκαίο να παρέμβουν οι αρμόδιοι ακόμα και μέσα στη νύχτα για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.    
Σ. Καραχότζα

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου (20.00) 
το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 20.00 το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου προκειμένου να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για τα παρακάτω 8 θέματα:
1.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2017 (εισήγηση: Μαρία Χατζηγιαννάκου)
2.Έγκριση 7ης αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 δήμου Τοπείρου (εισήγηση: Έλλη Πάλλα, προϊσταμένη Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών)
3.Έγκριση του απολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου (εισήγηση: Αναστασία Καρκαλιάνη)
4.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Εξοχής» (εισήγηση: Μαρία Χατζηγιαννάκου, προϊσταμένη τμημάτων Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος και Καθαριότητας)
5.Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Σ.Δ.Α.Ν.Ξ. και δήμου Τοπείρου. (εισήγηση: Δήμαρχος)
6.Τροποποίηση της υπ' αριθμό 97/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου περί συγκρότησης Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με συμβιβασμό (εισήγηση: Πρόεδρος)
7.Έγκριση διενέργειας της υπηρεσίας «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Δημοτικής Κοινότητας Ευλάλου» (εισήγηση: Ιωάννης Σιαμίδης, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας)
8.Έγκριση πρακτικού της τριμελούς επιτροπής για τον καθορισμό του τιμήματος απευθείας αγοράς από τον δήμο Τοπείρου ιδιωτικής έκτασης στους Τοξότες για διαπλάτυνση οδού έμπροσθεν του κοιμητηρίου Τοξοτών (εισήγηση: Δήμαρχος).
………………….
Η φωτογραφία της ημέρας 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ FAVELA ΑΥΤΗ ΗΔΗ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Μπορεί να αναβλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το υπ’ αριθ. 17 θέμα της FAVELA, αλλά πριν εγκριθεί η πέργκολα όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία, έχει ήδη… στηθεί και λειτουργεί!!! Χωρίς καμιά έγκριση απο το Δήμο Ξάνθης!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »