*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιουνίου

ΣΑΣΟΕΕ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Ένα καλύτερο αύριο για τον αγροτικό και συνεταιριστικό κόσμο της χώρας!

20 Ιουνίου
*ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΑΣΟΕΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ Π. ΠΟΛΗ
*Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και οι πρώτες συναντήσεις με τους Αρχηγούς των κομμάτων




Συνεδρίασε το Σάββατο 17 Ιουνίου στη Ξάνθη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) υπό την Προεδρία του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από το 25μελές Δ.Σ  του ΣΑΣΟΕΕ (μαζί με τους 4 αναπληρωματικούς), όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την Κρήτη, ενώ στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε και στους Μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς της Θάσου που εντάχτηκαν στο ΣΑΣΟΕΕ και έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση, ενώ λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες από τη ΣΑΣΟΕΕ  με το θέμα της κτηνοτροφίας να είναι στην ατζέντα των θεμάτων.  
Η  ατζέντα των θεμάτων στη συνεδρίαση του Σαββάτου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αφορούσε τα παρακάτω θέματα:
-Λαθραία διακίνηση αγροτικών προϊόντων
-Πρόταση Νόμου για τους Συνεταιρισμούς.
-Κτηνοτροφία. Η φέτα είναι μόνο Ελληνική!
Παράλληλα ενημερώθηκαν τα μέλη και για τις πρώτες συναντήσεις που είχαν Πρόεδρος (Αλέξανδρος Κοντός) και Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ (Νικήτας Πρίτνζος) με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και βγουν οι δημοσιογράφοι εκτός αιθούσης, στις δηλώσεις ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Νικήτας Πρίντζος ανέφερε τα παρακάτω:
«Με πολύ μεγάλη χαρά συγκεντρωθήκαμε συνεταιριστές από όλη την Ελλάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου μας, του πρώην Υπουργού  του κου Κοντού,όπου κάναμε μία μεγάλη κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας. Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού. Είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας περνάει μία τεράστια οικονομική κρίση, την οποία περνάει και ο  αγροτικός κόσμος της πατρίδας. Από εδώ λοιπόν την πατρίδα του κου Κοντού και του εθνάρχη του συνεταιρικού κινήματος του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, να συμπράξουμε δημιουργικά όλοι εμείς που είμαστε από το ίδιο μετερίζι, ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, όλον τον αγροτικό κόσμο, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός χαιρέτισε με θέρμη και ιδιαίτερα μεγάλη συγκίνηση την συνεδρίαση στη Ξάνθη, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Είναι πολύ σημαντικό που υποδεχόμαστε στην Ξάνθη εξαιρετικούς συνεταιριστές από την Κρήτη ως τον Έβρο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Αντιπρόεδρο και πολύ καλό μου φίλο, Νικήτα Πρίντζο που έχει και αυτός μία οργάνωση και είναι πραγματικά τιμή και κόσμημα για το συνεταιριστικό κίνημα, την ΕΒΟΛ στον Βόλο. Μας φιλοξένησε στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο τον προηγούμενο μήνα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς, εκείνο που βλέπουμε είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αγροτική πολιτική, αλλά δεν γίνεται ούτε καν διαχείριση των θεμάτων και των προβλημάτων.
Εμείς σας ΣΑΣΟΕΕ μπαίνουμε στα προβλήματα και παλεύουμε για αυτά. Συναντηθήκαμε πρόσφατα με την κα Γεννηματά και τη Νέα Δημοκρατία. Γνωστοποιήσαμε τον ρόλο του ΣΑΣΟΕΕ, μας ζήτησαν να είμαστε σύμβουλοί τους και μας καλούν ήδη στη Βουλή να καταθέσουμε τις απόψεις μας για όλα τα θέματα και νομοσχέδια που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα και αποφασίσαμε με πρόταση του κου Πρίντζου  να συστήσουμε ομάδες για να διαμορφώσουμε αγροτική πολιτική για το μέλλον. όχι μόνο να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά να σχεδιάσουμε το μέλλον του αγροτικού τομέα στην πατρίδα μας. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους από την Κρήτη ως τον Έβρο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, να κάθονται σε ένα τραπέζι  και να μιλούν εποικοδομητικά για το «αύριο» της ελληνικής υπαίθρου και του αγροτικού τομέα της χώρας.
Ο ΣΑΣΟΕΕ ήδη έχει κάνει αίτηση να μπει στην COPA-COGECA, που είναι το κορυφαίο συνεταιριστικό ευρωπαϊκό όργανο. Τον Σεπτέμβριο, πιστεύω, θα είμαστε μέλη της. Εκπρόσωποί μας θα συμμετέχουν σε όλες τις επιτροπές τις  διαχειριστικές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής συνεταιριστικής πολιτικής που έχει άμεση σχέση με τη χώρα μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κάθε χρόνο 2 δις. ευρώ ενισχύσεις στους αγρότες έρχονται από την Ευρώπη και άλλα 5 δις. για την πενταετία έχει ο 2ος πυλώνας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλοι μαζί, Ένα καλύτερο αύριο για τον αγροτικό  και συνεταιριστικό κόσμο της χώρας!».
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης με τον Πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρο Κοντό ξενάγησαν τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών στη ΣΕΚΕ, κορυφαία βιομηχανία καπνικών ειδών αλλά και στη Παλιά Πόλη όπου γνώρισαν τις ομορφιές της πόλης της Ξάνθης.
ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΣΟΕΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Διαδοχικές και προγραμματισμένες συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδροςτης ΣΑΣΟΕΕ κος Νικήτας Πρίντζος για θέματα που αφορούν τις ζημιές στα σιτηρά και τα προβλήματα των αγροτών.
Μάλιστα για το σκοπό αυτό ενημέρωσαν και τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους των Συνεταιρισμών και συνεταιριστικών εταιρειών στη συνεδρίαση του ΣΑΣΟΕΕ που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ξάνθη.
Αρχικά η Διοικούσα Επιτροπή της ΣΑΣΟΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Μιχάλη Τσελέπη.
Ο πρόεδρος και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ ενημέρωσαν, τόσο την Πρόεδρο όσο και τους βουλευτές, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, καθώς και για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι σιτοπαραγωγοί από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις, οι οποίες επέφεραν ποιοτική υποβάθμιση των σιτηρών. Η κα Γεννηματά υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου οι σιτοπαραγωγοί να τύχουν της δέουσας αποζημίωσης. Παράλληλα κάλεσε το Προεδρείο της ΣΑΣΟΕΕ στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Ακολούθως οι εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης συναντήθηκαν με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Στην συνάντηση παρευρίσκοντο και η βουλευτής κα Φωτεινή Αραμπατζή, υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο κ. Κων/νος Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, στους οποίους πάλι ετέθησαν τα προβλήματα των αγροτών καθώς και οι πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν τα σιτηρά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ακόμα έγινε αναφορά στο πρόβλημα των κατασχέσεων που απειλεί τον αγροτικό κόσμο, καθώς σωρεία σχετικών ειδοποιητηρίων τους αποστέλλονται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
Δόθηκαν υποσχέσεις από τους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας ότι θα προβούν σε ενέργειες αντιμετώπισης των θεμάτων που ετέθησαν.
Τέλος όλα τα τρέχοντα προβλήματα των αγροτών συζητήθηκαν το Σάββατο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΣΟΕΕ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη όπου και λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες από τη ΣΑΣΟΕΕ  με το θέμα της κτηνοτροφίας να είναι στην ατζέντα των θεμάτων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »