*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τα βραβεία του Καραμπίνη απο τους δεσποτάδες και όχι μόνο!

16 Ιουνίου
Για να δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο ποιος θα βραβεύσει τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Καραμπίνη; Μήπως κανείς εκδότης;
…………..
Σε ότι αφορά ενδεχόμενη κάθοδο του γιατρού Σπ. Τσιλιγγίρη με τον… μισό συνδυασμό Μίχογλου στο πλευρό του, είναι κάτι για το οποίο ο γιατρός δεν επιθυμεί προφανώς να συζητήσει, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί στην πολιτική όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και εκείνα που φαίνονται απίθανα!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Μα αν έχει ο γιατρός το μισό συνδυασμό… Μίχογλου συν τους Ευστρατίου και όλο το συνδυασμό του Χατζηευαγγέλου, από τώρα είναι βγαλμένος!
………….
Γιατί ωστόσο επιμένει στον Σπύρο Τσιλιγγίρη ο σκληρός πυρήνας του Χατζηευαγγέλου αλλά και το στενό περιβάλλον του γιατρού και η Καραλευθέρη;
1. Θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, κόβουν από τώρα την «φόρα» κάποιων άλλων –π.χ. Κώστας Δαλάτσης, Βασίλης Χαραλαμπίδης, Δελλής κλπ- για τον Δήμο Τοπείρου…
2. Θεωρούν ότι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, δεν θα κινηθεί εναντίον του και θα κρατήσει αυστηρή ουδετερότητα..
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Μα κι ο Μίχογλου αυστηρή ουδετερότητα κρατούσε μέχρι τώρα… Και τον… χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Σήμερα Παρασκευή, 16/06/17 και ώρα 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης μεταξύ των υπηρεσιών της Π.Ε Ξάνθης και με εκπροσώπους της Σ.Ε.Κ.Ε και της Σ.Ε.ΚΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Καπνού Ξάνθης.
….
*Να σημειώσω ότι το Μουσείο Καπνού στη Ξάνθη το έχει οραματιστεί ο Αλέξανδρος Κοντός από την εποχή που ήταν ακόμη Πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης με Νομάρχη τον Αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, αλλά ο τελευταίος λόγω της διευρυμένης την εποχή εκείνη, προτίμησε να γίνει πρώτα το Μουσείο Καπνού στην Καβάλα και μέχρι σήμερα….δυστυχώς να μην προχωρήσει η υπόθεση του Μουσείο Καπνού στη Ξάνθη.
*Το να έχει ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης στενές σχέσεις με κάποια ΜΜΕ και κάποιους δημοσιογράφους, το καταλαβαίνω…
-Δεν είναι όμως δυνατόν οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να στέλνουν διακηρύξεις και μάλιστα με συχνότητα που προκαλεί, σε εφημερίδα που ΔΕΝ κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια περίπου!!!
….
*Και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε ο Πρύτανης, διότι οι εφημερίδες πάνε στο Δημοκρίτειο και ξέρει ποιες είναι οι 6 εφημερίδες της Ξάνθης που κυκλοφορούν!
(σ.σ. Πάντως όχι η… 7η που στέλνει τις διακηρύξεις παρανόμως ο υπάλληλος του ΔΠΘ Θωμάς Μαρκόπουλος! Και μας είπε χθες με αφέλεια, μα εγώ…έχω φύλλο της εφημερίδας στα χέρια μου! Αυτό το ΕΝΑ φύλλο δηλαδή που δημοσιεύτηκε η…διακήρυξη! Βρε τον διαμορφωτή Κοινή γνώμης…μέχρι μαϊμού φύλλα βγάζει! Τις συνέπειες τις αναλογίζεται; ).
Συνάντηση Ζαγναφέρη με Κώστα Καραμανλή 
για την προτομή του Εθνάρχη στην Ξάνθη!
Τον βουλευτή Σερρών και γιο του Αχιλλέα, Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε και συναντήθηκε χθες μαζί του στο γραφείο του στην  Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Συλλόγου Φίλων του Εθνάρχη στη Ξάνθη και την Προτομή που πρόκειται να αναγείρουν στη πόλη μας με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του. (σ.σ. Θα συμπληρωθούν στις 23/4/2018)
Μάλιστα ο Κώστας Ζαγναφέρης έμεινε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον νέο Κώστα Καραμανλή που είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την σεμνότητα και την αμεσότητα του χαρακτήρα του.
Η είδηση; Ο Κώστας Ζαγναφέρης θα έχει συνάντηση μέσα στον Ιούνιο και με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το ίδιο θέμα.
Να λοιπόν που ο σύλλογος δραστηριοποιείται και ήδη έχει και τα πρώτα αποτελέσματα… Έστω κι αν τον «πολεμάνε» ορισμένοι όπως για παράδειγμα ο Μιχάλης Αμοιρίδης…
Πρόταση για συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO
Συνάντηση είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα.
Ο κ. Μέτιος εξέφρασε προς την κ. Τζιτζικώστα το αίτημα για ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Πρόεδρος πρότεινε στον κ. Περιφερειάρχη την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε όλους τους τομείς δράσης της UNESCO όπως Εκπαίδευση, Επιστήμες, Πολιτισμός και Επικοινωνία.  
Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά θα παρευρεθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο των συνέδριων, της ΔΗΜΑΡ που θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Ιουνίου.
Πριν από αυτά τα συνέδρια θα προηγηθούν 13 προσυνέδρια σε όλη τη χώρα. Για την περιοχή της ΑΜΘ το προσυνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 10.30 στο Grecotel Aλεξανδρούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενόψει του  συνεδρίου "Πρόγραμμα Ελλάδα" (θέμα του είναι η ανάπτυξη των νομών και των περιφερειών) με εισηγήτρια την κ. Φώφη Γεννηματά.
Έπειτα η κ. Γεννηματά, θα επισκεφτεί την Δοξιπάρα Έβρου, στις 18:00, όπου θα καταθέσει στεφάνι, στο  μνημείο του πατέρα της.
Τέλος θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »