*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουνίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα το σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Μεταγνώση» με θέμα: «Παιδεία… από την αρχή».

16 Ιουνίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα το σεμινάριο που διοργανώθηκε στον χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Μεταγνώση» με θέμα «Παιδεία … από την αρχή».
Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν εκτός από τους ομιλητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς αποτελούν τους βασικούς άξονες εκπαίδευσης των παιδιών.
Τα επιμέρους θέματα του σεμιναρίου ήταν τα εξής:
1. Η σημασία της παιδείας και της εκπαίδευσης στη σύγχρονη κοινωνία
- Μουσόπουλος Θανάσης, Φιλόλογος - Συγγραφέας
2. Η εκπαίδευση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία
- Μελισσόπουλος Σάββας, Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
3. Ο ρόλος των γονιών στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών
- Παπαδοπούλου Μαρία, Ψυχολόγος - Ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες
- Ξενοπούλου Νίκη, Παιδαγωγός - Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Μεταγνώση"
4. Η συμβολή των εξωσχολικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση των παιδιών
- Παραστατίδης Φίλιππος, Πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου "ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ"
-Γκουρνέλης Παύλος, Υπεύθυνος ακαδημιών ομάδας μπάσκετ "ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ"
-Μίλαν Ψάλτου, προπονητής ακαδημιών "ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ", ο οποίος παρόλο που δεν είχε συμπεριληφθεί στο αρχικό πλάνο της εκδήλωσης τοποθετήθηκε με σεμνότητα και ήθος για τη συμβολή των εξωσχολικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση των παιδιών.
Στα πλαίσια του σεμιναρίου και μετά το τέλος των παρουσιάσεων των ομιλητών δημιουργήθηκε ένας κύκλος συζήτησης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, γεγονός το οποίο συντέλεσε στην πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παραβρισκόμενων. Οι γονείς έθεσαν ερωτήσεις που αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο, ανησυχίες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίοι οι ίδιοι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή και συζήτησαν με τους ομιλητές τους προβληματισμούς τους.
Τα παιδιά είναι το μέλλον και η προσπάθειά μας για να τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια αποτελεί υποχρέωση μας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πολλά υποσχόμενη Νίκη Ξενοπούλου και το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Μεταγνώση» για τη φιλοξενία, την αξιέπαινη προσπάθεια και τον επιτυχημένο συντονισμό του σεμιναρίου. Αξίζει να σημειωθεί  πως το εκπαιδευτικό Κέντρο «Μεταγνώση» δραστηριοποιείται στην Ξάνθη ενεργά στον χώρο της εκπαίδευσης καινοτομώντας και παρέχοντας συνεχώς νέες υπηρεσίες για τα παιδιά και τους γονείς στην πόλη μας. Το κέντρο επικεντρώνεται στην καθημερινή μελέτη και πλήρη προετοιμασία του παιδιού για την επόμενη μέρα στο σχολείο, συμβάλλει στην κάλυψη κενών από προηγούμενες τάξεις  και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρίσματά του, ενώ παρέχει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους μαθητές με διεπιστημονική και εφαρμοσμένη προσέγγιση.
Συγχαρητήρια στη Νίκη για την αξιέπαινη προσπάθεια!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »