*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Ιουνίου

Εδώ ακόμη κι ο Κηλικιώτης θέλει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στον Τόπειρο...

17 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μήπως έχουμε «εμφύλιο» στο περιβάλλον του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη; Γιατί ενώ οι περισσότεροι τον πιέζουν και του λένε να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου, ο Φανουράκης όπως μαθαίνω από πρώτο χέρι αντιδρά και τον πιέζει να… διαψεύσει και να πει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την…Βουλή!
(σ.σ. Μασάει η κατσίκα και ο…Σαρακατσάνος ταραμά, όταν η κατάσταση είναι τόσο ρευστή και οι φιλοδοξίες του τόσο μεγάλες να είναι κάπου υποψήφιος…;
Ή ο Φανουράκης δεν μπορεί χωρίς ρόλο και τον «πιέζει» τόσο πολύ;).
……
*Ο Τένης πάντως στη «Θράκη» ανακάλυψε και… τρίτο υποψήφιο Δήμαρχο για τον Τόπειρο, μόνο που δεν μας λέει το όνομα…
……
*Καλά από λόγια και υποψηφίους χορτάσαμε Τένη μου! Εδώ ακόμη κι ο… Άγγελος Κηλικιώτης ακόμη, Δήμαρχος θέλει να γίνει!
-Πρώτα όμως ας κάνουν ψηφοδέλτια και ας μαζέψουν λεφτά για τα παράβολα των υποψηφίων και τον προεκλογικό αγώνα τους και μετά, το συζητάμε..
……
*Απορία. Καιρό έχουν να γράψουν ονόματα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ. οι Αθηναϊκές εφημερίδες…
-Γιατί παιδιά μας κρατάτε σε τόσο μεγάλη….αγωνία;
(σ.σ. Εδώ μέχρι και ο Γιάννης Μπούτος είδε το όνομά του σε Αθηναϊκή εφημερίδα και σε χρόνο ρεκόρ κοινοποίησε το μέγα γεγονός στο f.b ο Ζήσης Κατσαρίκας).
……
*Λέτε ο Κώστας Ζαγναφέρης να με  διαψεύσει και στην αποκάλυψη που έκανα για το «φάγωμα» του Μιχάλη Αμοιρίδη από τον Μέτιο και το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης που ήδη ετοιμάζεται για τις εκλογές του 2019;
-Γιατί χθες το ίδιο πράγμα άκουσα και από κολλητό του!
……
*Κι ένα από τα ωραία που διάβασα στο fb από τον Γιώργο Μαυρίδη.
Giorgos Mavridis. Στην Ξάνθη σε λίγο θα παρκάρουν και στα μπαλκόνια μας. Με αλάρμ πάντα.
Σύλληψη και των 22 Βουλγάρων Τελωνειακών 
στον Προμαχώνα γιατί… χρηματίζονταν!!!
Σύμφωνα με τα Βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης,η Βουλγαρική Αστυνομία έκανε επιδρομή, με 8 περιπολικά και δύο κλούβες στη νεκρή ζώνη στα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα. Στη συνέχεια συνέλαβαν όλους τους Τελωνειακούς της βάρδιας (περίπου 22 άτομα) και τους αντικατέστησαν με νέους. Οι νέοι τελωνειακοί ξεκίνησαν εντατικούς ελέγχους σε όλα τα λεωφορεία και τους επιβάτες καθώς και στις αποσκευές. Οι πρώτες πληροφορίες από τη Βουλγαρική τηλεόραση κάνουν λόγο για εξάρθρωση κυκλώματος διεφθαρμένων τελωνειακών που χρηματίζονταν!
Υπέρ των αναλογικών διοδίων οι Πρόεδροι των ΠΕΔ 
και οι Δήμαρχοι Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου
Υπέρ της εφαρμογής αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων, μέσω του οποίου ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με τη χρήση που κάνει, τάσσονται οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Παράλληλα, ζητούν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μην λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελου Λαμπάκη και της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννη Λώλου. Ο κ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι είχε επίσης, επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αιτημάτων αυτών.
Όπως τονίστηκε, οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα παραπάνω αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ οι ΠΕΔ θα κάνουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των δήμων, που θα καταθέσουν προσφυγές για το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο θα συνυπογράφουν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΠΕΔ.
Ειδική ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία Αβδήρων
Τη Δευτέρα 19-06-2017 και ώρα 11:00 στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco) θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα SEATRAC, η οποία θα χρησιμοποιείται από ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες την ευκαιρία να απολαύσουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Επίσης για την υποστήριξη της εγκατάστασης έχει τοποθετηθεί ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.
Η συγκεκριμένη ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα καθώς και ένα μηχάνημα καθαρισμού ακτών έχουν χορηγηθεί από τον Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) και το  Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής   στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Εταιρείας.

Δώδεκα σωματοφύλακες του Ερντογάν καταζητούνται στις ΗΠΑ!
 - Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης
Την σύλληψη 12 σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν προανήγγειλε ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην Ουάσιγκτον λέγοντας πως εάν οι συγκεκριμένοι σωματοφύλακες επιστρέψουν στις ΗΠα θα συλληφθούν.
Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τόσο ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον Muriel E. Bowser όσο και ο επικεφαλής της Αστυνομίας Peter Newsham υπογράμμισαν ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συγκεκριμένα άτρομα τα οποία βρίσκονται όμως τώρα όλα στην Τουρκία, αλλά καταζητούνται από τις ΗΠΑ.
Οι υπεύθυνοι ασφάλειας του Τούρκου προέδρου είχαν προκαλέσει επεισόδια στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία όταν είχαν επιτεθεί κατά Κούρδων διαδηλωτών, κατ΄ εντολήν του ίδιου του Ερντογάν. 

Διέψευσε η ΚΑΕ Άρης τη σύλληψη του ξανθιώτη Νίκου Λάσκαρη
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φίλαθλοι του Άρη. Το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε μία φήμη ότι ο πρόεδρος της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ , Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.
Ο ιδιοκτήτης της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ έχει μία δικαστική διένεξη με έναν Λετονό πρώην συνεργάτη του σχετικά με την αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το όνομα αυτού είναι Μιχάλ Σουμπότιντς. Ο Σούμποτιντς είχε καταθέσει μήνυση για υπεξαίρεση 100 εκατ. ευρώ. από τον Νίκο Λασκάρη.
Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας το συμβάν.
"Ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι συνελήφθη σήμερα (15/06) στην Αθήνα και πως υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση εισαγγελέα. Όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας των εμπνευστών της "είδησης", αναφέρει η ανακοίνωση των "κιτρινόμαυρων".
Να σημειωθεί ότι και η ΕΛ. ΑΣ διέψευσε ότι ο Νίκος Λάσκαρης συνελήφθη.

Αυθαίρετα: «Τακτοποίηση» παραβάσεων με 250 ευρώ!
Το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, περιέχει μια ευνοϊκή διάταξη για κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν το 1975 και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να «τακτοποιήσουν» πολεοδομικές παραβάσεις αντί μόλις 250 ευρώ!
Με μόλις 250 ευρώ μπορεί κάποιος να νομιμοποιήσει όλες τις μικροπαραβάσεις που έχει στο κτίσμα του, όπως στέγαστρα, αποθήκες, καμινάδες, πέργκολες κ.α. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, υπάγονται στις διατάξεις του και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ, 21 συνολικά παραβάσεις.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων είναι η διαφορετική διαμόρφωση των διαμερισμάτων ενός ορόφου,  από αυτή που προβλέπει η οικοδομική άδεια, καθώς και η διαφορετική χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης.
Στην πρώτη περίπτωση καταβάλλεται παράβολο 250 ευρώ ανά όροφο ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. Στη δεύτερη περίπτωση,  οι ιδιοκτήτες υποβάλλουν κάτοψη αποτύπωσης των υφισταμένων θέσεων στάθμευσης και τα 250 ευρώ καταβάλλονται εφάπαξ εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης.


ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό στα πλευρά υπαρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας από ποινικούς κρατούμενους διενεργεί εισαγγελέας με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα στις φυλακές Νιγρίτας υπαρχιφύλακας πήγε έξω από κελί κρατουμένων, ανταποκρινόμενος σε αίτημα που υπήρχε από την πλευρά ενός Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος φώναζε ότι πονάει και πρέπει να τον εξετάσει γιατρός.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή εκείνη ο υπαρχιφύλακας δέχθηκε τη ρίψη αντικειμένων από άλλους κρατούμενους, ενώ όταν επιχείρησε να φύγει του επιτέθηκε ένας εξ αυτών με ένα σκουπόξυλο και τον τραυμάτισε στα πλευρά.
Ο σωφρονιστικός υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σερρών, όπου και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική.
  …………….
                                                         Η Φωτογραφία της ημέρας
Λέτε τελικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ να πήγαν στον Τσίπρα για τον… Καραμπίνη; 
-Μα σύντροφοι κι αυτός… πρώην ΠΑΣΟΚ είναι!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »