*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουνίου

Η αφιέρωση του Μπουζούρη στο Λύρατζη και στον Πετρόπουλο και η θέση του Πασχάλη για τον Μουσικό Ιούλιο

22 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ωραίος ο Λύρατζης. Άφησε πρώτα τον Δημήτρη Πετρόπουλο να γίνει κακός λέγοντας ΟΧΙ στη βραδιά των παλιών d.j. και μετά πήγε ο ίδιος στο Μπουζούρη και του είπε…
-Μην αγχώνεσαι, πες μου πότε θέλεις εσύ και θα την κάνουμε άλλη μέρα τη βραδιά!
-Πρώτος… Και με τον χωροφύλαξ και με τον…αστυφύλαξ!
……
*Στο μεταξύ αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Δημήτρη Πετρόπουλου με τους άλλους "4" κι αν θα δώσουν την Παρασκευή του Μουσικού Ιούλη στους παλιούς d.j. ή όχι...
-Το πιο πιθανό να είναι θετική με μια διαφορά!
-Θα δοθεί προφανώς μετά τις....9 Ιούλη 2017! Που θα έχουν λήξει οι γιορτές!
(σ.σ. Με τον Μπουζούρη θα ασχολείτα ο Δημήτρης Πετρόπουλος, όταν κάποτε έπαιρνε συνεντεύξεις απο την Πετρουλάκη; Έλεος πια...)
....
*Και κάτι άλλο για τον Λύρατζη...Δεν ξέρω πως τα κατάφερε έτσι, αλλά το βράδυ της Τετάρτης στη Παλιά Πόλη γίνονταν χαμός με την...Ευρωπαϊκή  μουσική! Δηλαδή ο Πρόεδρος δεν αρκείται στις γιορτές Π. Πόλης, θέλει να "τυρρανεί" τους κατοίκους όλο το καλοκαίρι...
.....
*Την επόμενη φορά θα καλέσουμε να ρθει να κοιμηθεί στο σπίτι μας τον ίδιο τον Λύρατζη να μας πει πως του φαίνεται...μου είπε κάτοικος της πόλης.
-Να τον καλέσεις να κοιμηθεί σπίτι σου....αλλά αυτός  μόνος, δεν κοιμάται ποτέ!!!
.......
*Να ‘μαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί κι ας πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, διότι άλλο να το ζεις εσύ στο πρόβλημα κι άλλο να το ζουν οι άλλοι… κι εσύ να έχεις βολευτεί σε υψηλές θέσεις και αντιμισθίες.
……
*Εικόνα λοιπόν πλήρους απαξίωσης της απασχόλησης, με φθηνές θέσεις εργασίας, έκρηξη της ελαστικής απασχόλησης και αμοιβές κάτω από το όριο της φτώχειας, παρουσιάζει η αγορά εργασίας της χώρας.
Μάλιστα για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια, η μερική και η εκ περιτροπής εργασία ξεπερνούν την πλήρη και σταθερή εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος - Μάιος 2017).
……
*Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του πενταμήνου, δημιουργήθηκαν 924.321 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 459.888 πλήρους απασχόλησης και 464.433 θέσεις αθροιστικά η μερική (341.104, ποσοστό 36,90%) και η εκ περιτροπής (123.329, ποσοστό 13,35%). Τα συμπεράσματα για σας… Τους ανέργους όχι τους «βολεμένους»!
……
*Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και σφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.
Δίκαια απόφαση..
……
*Εκπαιδευτικό. Η τραγωδία των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών αποτυπώνεται από τους αριθμούς. Φέτος οι αιτήσεις για τις 20.000 θέσεις αναπληρωτών (με τις καλύτερες προβλέψεις) που θα δοθούν για κάλυψη την επόμενη σχολική χρονιά, έφθασαν τις 112.000.
……
Η «ΔΕΛΤΑ» και η «ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ», στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ για την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Ευζωία, Παραγωγικότητα, Ποιότητα: Βασικοί παράγοντες για τη βιωσιμότητα των γαλακτοπαραγωγικών εκμεταλλεύσεων» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 - 15:00, στο ξενοδοχείο 1000 colors (πρώην ξενοδοχείο Casino) στην Ξάνθη. 1000 colors: Λατομείο Ξάνθη, 25410 84805.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Πρόεδρο της Δημοκρατικής Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» Λεωνίδα Παππά στα γραφεία του κινήματος στη Βουλή.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης οι επικείμενες αλβανικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λ. Παππάς είναι αναγκαίο να κινητοποιηθεί η ελληνική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα ώστε να δώσει δυναμικό «παρών» στις εκλογές.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης εξέφρασε την πλήρη ταύτισή του με τις απόψεις του προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και τόνισε ότι είναι «εθνικό καθήκον οι Βορειοηπειρώτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και κυρίως, να ψηφίσουν ελληνικά».
Διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία 
για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ διαβιβάστηκε με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «ο υπουργός διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014».
Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά σε ενδεχόμενη εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων παραμένει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Καταγγελίες Φίλη για επαναπροωθήσεις 
Τούρκων στον Έβρο από μασκοφόρους
Για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο από μασκοφόρους, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
«Την Δευτέρα 19 Ιουνίου για παράδειγμα είχαμε τη μυστηριώδη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία. Υπάρχει εν εξελίξει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, τονίζοντας επίσης ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οφείλουμε να απαντούμε που δεν είναι μόνο τα οικονομικά».
O κ. Φίλης είναι μεταξύ των 25 κυβερνητικών βουλευτών που πρόσφατα κατέθεσαν ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εξωτερικών για τα όσα καταγγέλλονται. Τώρα εμφανίζεται βέβαιος για τα περιστατικά, διαψεύδοντας κατ' ουσίαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις». Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση τότε ποιος μεταφέρει τούρκους αντικαθεστωτικούς στην αγκαλιά του Ταγίπ Ερντογάν; Μπορεί να συμβαίνει αυτό εν αγνοία των ελληνικών Αρχών; Και ποιος ελέγχει την ασφάλεια εντός της χώρας αν όχι η ελληνική κυβέρνηση;
«Δεν είμαι μέρος μιας βεντέτας»
Βέβαια ο κ. Φίλης δεν μίλησε μόνο για τους τούρκους αντικαθεστωτικούς και τις βίαιες επαναπροωθήσεις τους προς την τουρκική πλευρά των συνόρων. «Δεν είμαι μέρος μιας βεντέτας» διαβεβαίωσε αναφορικά με τις εσωκομματικές διενέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην υπουργός όμως παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα.
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6, Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ-ΚΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διανομή του Προγράμματος ΤΕΒΑ-ΚΕΑ, καθώς με υπουργική απόφαση το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) συνδέθηκε με το Επισιτιστικό Πρόγραμμα Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Παρακαλούνται οι 117 ωφελούμενες οικογένειες που εξυπηρετούνται από την Ένωση Κυριών Δράμας να προσέλθουν στα γραφεία του Φορέα έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, το ΑΜΚΑ και το χαρτί της αίτησής τους. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο δικαιούχος και έρθει να παραλάβει για αυτόν συγγενικό του πρόσωπο είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν οι ωφελούμενοι μαζί τους σακούλες και τροχήλατο καρότσι. Η Ένωση Κυριών Δράμας συμμετέχει στην Κοινωνική Σύμπραξη Αλληλεγγύη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Δράμας στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».
Η Πρόεδρος
Αλίκη Τσιαμούρα
Συνελήφθη στο Ορμένιο 24χρονος Βούλγαρος ο οποίος μετέφερε με νταλίκα παράνομα 6 Σύριους λαθρομετανάστες
Συνελήφθη την Τρίτη (20-6-2017) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε παράνομα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Σλοβακίας και να κατευθύνετε στην έξοδο της χώρας μας προς Βουλγαρία. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του φορτηγού, διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος είχε αποκρύψει ανάμεσα σε παλέτες με εμπορεύματα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, το οποίους σκόπευε να μεταφέρει στη Βουλγαρία.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου Ορεστιάδας.
……………..
Μπουζούρης σώου… Αφιερωμένο!

Αφιερωμένο το επόμενο τραγούδι… στον Λύρατζη που πάει με όλους 
και στον Πετρόπουλο που πάει με τον… εαυτό του!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »