*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

Αλεξανδρούπολη: Εψηνε παϊδάκια και έβαλε φωτιά στο δάσος-Τι λέει η Πυροσβεστική

04 Ιουνίου

Αυστηρή προειδοποίηση και υπενθύμιση προς όλους τους πολίτες, απευθύνει η Πυροσβεστική, με αφορμή τη σύλληψη 36χρονου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έβαλε φωτιά σε δασική έκταση, καθώς... έψηνε παϊδάκια.
Ο 36χρονος Κ.Δ., συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην περιοχή Κρύα Βρύση του δήμου Αλεξανδρούπολης, για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, συνεπεία χρήσης υπαίθριας ψησταριάς με κάρβουνα.
Αναλυτικότερα: Ανακοίνωση εξέδωσε η Πυροσβεστική, με αφορμή την σύλληψη το Σάββατο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενός 36χρονου, στην περιοχή Κρύα Βρύση του δήμου Αλεξανδρούπολης, για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση.
Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική στην ανακοίνωσή της απαγορεύεται η χρήση υπαίθριας ψησταριάς με κάρβουνα κατά την αντιπυρική περίοδο, από την οποία, πέρα από την ζημιά που θα προκαλέσει θα προκύψουν και σοβαρές ποινικές ευθύνες για τον υπαίτιο.
Ειδικότερα, η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά, καθώς και ότι η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »