*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Ιουνίου

Αποκλειστικό. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ Οι καπνοπαραγωγοί από τον Μιχαηλίδη! 44 μέρες μετά την επίσκεψη Παππά, δεν έγινε τίποτα!

08 Ιουνίου
*Αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά τι ζήτησαν από τον Νίκο Παππά οι καπνοπαραγωγοί του Εχίνου στις 26/4 κατά την εκεί επίσκεψή του, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση και λύση στο πρόβλημά τους
*20 καπνοπαραγωγοί της περιοχής του Εχίνου διαγράφηκαν από τον… ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί τα χωράφια τους θεωρήθηκαν… δασώδη!
Περιμέναμε όλες αυτές τις εβδομάδες να δούμε έστω μια απλή ανακοίνωση από κάποιον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τη Νομαρχιακή, για το πλέον καυτό θέμα που του έθεσαν οι κάτοικοι του Εχίνου, όταν συναντήθηκε μαζί τους στο καφενείο του οικισμού…
Θέμα που δεν είχε ναι μεν καμία σχέση με τα δορυφορικά πιάτα, αλλά την ίδια την επιβίωσή τους…
Και μπορεί πράγματι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να μην είχε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ωστόσο δεν παύει να είναι το Νο 2 της Κυβέρνησης, που μπορεί να λύσει  παρόμοια προβλήματα…
44 μέρες λοιπόν μετά από εκείνη την επίσκεψη, ο «Μαχητής» αποκαλύπτει για πρώτη φορά, ποιόν ήταν το υπ’ αριθ. 1 πρόβλημα που έθεσαν υπόψη του Υπουργού οι κάτοικοι κι έχει σχέση με την καπνοκαλλιέργεια και τον γνωστό Μιχαηλίδη!!!
Το γιατί τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γιατί και οι 3 βουλευτές αδράνησαν να πάρουν θέση και να δώσουν κάποια λύση, το αφήνουμε να στη δική σας κρίση…

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Ιδού λοιπόν αυτούσιος ο διάλογος που είχε με τον Υπουργό ένας εκπρόσωπος των μουσουλμάνων καπνοπαραγωγών της Ορεινής περιοχή: .
Καπνοπαραγωγοί: Έχουμε κύριε Υπουργέ μια εταιρεία που ονομάζεται Μιχαηλίδης εδώ στην ορεινή και στον κάμπο που αφορά την επιβίωση όλης της Θράκης.  Είναι μια πτώχευση που έχει γίνει, που έχει βάλει χέρι η τράπεζα. Σ’ αυτήν την περίπτωση αν μπορεί να επέμβει η κυβέρνηση τουλάχιστον να πληρωθούν οι παραγωγοί γιατί το θέμα είναι η επιβίωση των παιδιών που σπουδάζουν, που πληρώνουνε νοίκια αν μπορείτε να επέμβετε… Ο κόσμος είναι απλήρωτος κε υπουργέ μου. Η μόνη επιβίωση αυτού του λαού είναι η καλλιέργεια του καπνού. 5 μήνες το χρόνο δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους του ούτε το ΕΛΓΑ του, ούτε τη ΔΕΗ του…. Δηλαδή του καθυστερούν το εισόδημα του. Και δεν ξέρουμε και αν τα πάρει ο κόσμος. Όλη η ορεινή περιοχή ανησυχεί τι θα γίνει με τα λεφτά μας. Δηλαδή να δουλεύεις όλο το χρόνο και να μην μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου είναι μεγάλη υπόθεση. Ζητάμε την παρέμβαση σας».
Νίκος Παππάς: «Είναι ενήμερος και ο κος Αποστόλου».
Καπνοπαραγωγοί: Το θέμα είναι θα γίνει με την ομάδα των καπνοπαραγωγών. Είναι το θέμα με όλη την επικράτεια δεν είναι μόνο η Θράκη. Είναι ο Λαγκαδάς, είναι η Κατερίνη που έχει πάρει αυτά που πήρε τα καπνά και… Δεν έχει πληρωθεί καμία πόλη, ούτε η Δράμα ούτε η Ξάνθη, η Κομοτηνή δε τα έδωσε γιατί η σύμβαση που κάνουμε είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Αυτή δεν τα πούλησε. Αυτή Γλύτωσε. Οι υπόλοιποι που τα φόρτωσε ο Μιχαηλίδης, μόλις τα φόρτωσε,  δήλωσε πτώχευση!. Δεν πληρώνει. Δεν έβαλε εγγυητική επιστολή. Ενημερώθηκε ό κόσμος ότι δεν έβαλε εγγυητική και τελικά είναι στα δικαστήρια. Αυτός δίνει τα καπνά, λέει πουλήστε τα  ναι αλλά τρεις τράπεζες έχουν δεσμεύσει τα μισά καπνά. Δεν ξέρω αν μπορεί να επέμβει η κυβέρνηση, πάντως ο κάθε φτωχός καπνοπαραγωγός, περιμένει 1000 ευρώ; Και τα 1000 ευρώ να τα χάσει;
Νίκος Παππάς: «Απ’ όσο γνωρίζω θα έρθει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα λέει ότι όσοι παίρνουνε αγροτικά προϊόντα σε 2-3 μήνες θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί».
Καπνοπαραγωγοί: «Κι αυτά τα δίνουνε στη σύμβαση και τα γράφουνε αυτά. Ότι όποιος αγοράζει τον καπνό μου, στη σύμβαση γράφει, ότι μέσα στο μήνα θα πάρει τα λεφτά του μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Υπάρχει προθεσμία πληρωμής για τα καπνά. Λέει ότι μέσα σε 30 μέρες μπορείς να τα πάρεις τα λεφτά. Τέλος πάντων τα τοπικά προβλήματα είναι πολλά. Εδώ όλοι έχουμε από 2 από 5 στρέμματα καπνό.
Έχουμε 20 άτομα που διαγράφηκαν εντελώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και λέει ένας από αυτούς: «γιατί κε υπουργέ με διέγραψαν;» και λέει ο άλλος «γιατί το χωράφι σου είναι δασώδες». «Μα δεν είναι δασώδες ελάτε να το δείτε. Κάναμε αιτήσεις, κάναμε υπεύθυνες δηλώσεις προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
(σ.σ. Οι καπνοπαραγωγοί λοιπόν της Ορεινής περιοχής του Εχίνου περιμένουμε 44 μέρες μια απάντηση, μια λύση στα δυο παραπάνω καυτά θέματα που έθεσαν στον Νίκο Παππά και στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης…Μπορούμε να μάθουμε αν λύθηκε έστω το… μισό από αυτά;).

«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »