*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιουνίου

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΠΖΑ! Και επιμένει σε προσλήψεις με… πιστοποιητικό Τουρκικής γλώσσας, "απειλώντας" και το....ΑΣΕΠ!!

23 Ιουνίου
-Ενώ οι Βέλγοι καθιερώνουν την Ελληνική γλώσσα επίσημη στην πατρίδα τους, ο Δήμαρχος Μύκης επιμένει ρατσιστικά, ανθελληνικά και Τουρκικά!
Πρώτη είδηση στα Μέσα του Βελγίου. Την εισαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βελγίου, προβλέπει η Χάρτα Συνεργασίας Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό», που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και την υπουργό Παιδείας της Γαλλόφωνης Κοινότητας Marie-Martine Schyns.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από Έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών.
Στη ίδια συνάντηση προτάθηκε από την Συντονίστρια Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου και έγινε δεκτή από την υπουργό Marie-Martine Schyns, η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας ως τρίτης γλώσσας επιλογής στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
Οι μαθητές του βελγικού Λυκείου θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν τα νέα ελληνικά ως επίσημα διδασκόμενη γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών τους.
Στην επίσημη συνάντηση με την κυρία Marie-Martine Schyns τον υφυπουργό Παιδείας K. Ζουράρι συνόδεψαν η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η Συντονίστρια Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου και η Σταματία Κολιαδήμου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης.
Από βελγικής πλευράς παρέστησαν ο Georges Letayf, διευθυντής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Γαλλόφωνης Κοινότητας και οι Christelle Ladavid και Isabelle Polain, υπεύθυνες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ…!
Κι ενώ αυτά έγιναν την Τετάρτη στις Βρυξέλες, στην Ελληνική Θράκη ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ που επιμένει… ΤΟΥΡΚΙΚΑ και ρατσιστικά, συνεχίζει να προκαλεί!
Λίγες λοιπόν μέρες μετά την ακύρωση της ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ προκήρυξης του Δήμου Μύκης, ο Δήμαρχος Καπζά όχι μόνο δεν πειθαρχεί στην ΑΚΥΡΩΣΗ της, αλλά ζητάει και τα…ρέστα!
Σύμφωνα μάλιστα με την Τουρκόφωνη εφημερίδα «Μιλιέτ» θα ετοιμάσει και… ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου στοχεύοντας αυτήν τη φορά το… ΑΣΕΠ!
Ιδού λοιπόν τι είπε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Μύκης ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ:
«Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές παλιότερα, εμείς ετοιμάσαμε την προκήρυξη μας κατ΄εφαρμογήν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Την σχετική με την πρόσληψη προσωπικού προκήρυξη την ετοιμάσαμε σύμφωνα με τον νόμο. Άλλωστε αυτή την προκήρυξη την εξέτασαν και την ενέκριναν και η Διοικητική Γενική Γραμματεία και το ΑΣΕΠ. Μετά από την έγκριση από αυτούς τους φορείς έγινα η ανακοίνωση της προκήρυξης. Αλλά μετά άρχισαν οι αντιδράσεις. Άρχισε έρευνα. Τις περασμένες μέρες με έγγραφο που στάλθηκε από το ΑΣΕΠ-Θεσσαλονίκης, μας ενημέρωσαν πως η προκήρυξη αυτή ακυρώθηκε. Στην κατεύθυνση αυτή μας ζητήθηκε αυτή την ακυρωτική απόφαση να την περάσουμε από το δημοτικό συμβούλιο. Αλλά στο έγγραφο δεν αναφέρεται το αιτιολογικό της ακύρωσης. Εμείς λοιπόν εγγράφως ρωτήσαμε σχετικά με το αιτιολογικό. Αυτοί μας απάντησαν. Μας ζητάνε να ακυρώσουμε την προκήρυξη. Λένε πως θα εξετάσουν ξανά αυτή την προκήρυξη. Στην πραγματικότητα το αιτιολογικό της ακυρότητας δεν αναφέρεται σαφώς.  Το επαναλαμβάνω όμως ως εμείς δεν κάναμε κάτι έκνομο. Αυτό το θέμα της  πρόσληψης προσωπικού θα το φέρουμε πάλι στο δημοτικό μας συμβούλιο, θα το συζητήσουμε και θα πάρουμε ξανά απόφαση»
(http://milletgazetesi.gr/view.php?id=7586 –Η μετάφραση από τα Τουρκικά Νέα)
ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΝΕΩΝ
Σχ: Κ. Καμπζά η δική μας συμβουλή είναι η εξής:
Αυτή την φορά στο δημοτικό συμβούλιο να πάρετε ως παράδειγμα τους άλλους δήμους της Θράκης και να αυξήσετε τις θέσεις εργασίας στο δήμο σας με διαμεσολαβητές γλώσσας πομακικής και τουρκικής αφού τόσο το θέλετε! Αλλά σε καμιά περίπτωση η Ελληνική πολιτεία δεν θα επέτρεπε στην ελληνική επικράτεια να θεωρηθεί απαραίτητο προσόν η τουρκική γλωσσά σε ανέργους επιστήμονες και διοικητικούς υπαλλήλους.  Ζείτε σε μια δημοκρατική χώρα, οπότε φροντίστε οι ομόφωνες αποφάσεις να μην αδικούν και να μην υποτιμούν την νοημοσύνη όλων! Η ελληνική πολιτεία,  δίνει ένα μήνυμα σε σας και σε αυτούς που κατάρτισαν αυτήν την καθαρά φωτογραφική προκήρυξη
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »