*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Ο λατίνος ποιητής Πόπλιος Οβίδιος και οι....κωλοτούμπες!

30 Ιουνίου
*Ο λατίνος  ποιητής Πόπλιος Οβίδιος Νάσων (43 π.Χ.- 17 μ.Χ.), έγραψε μεταξύ άλλων και το, (κατανεμημένο σε 15 βιβλία), επικό ποίημα με γενικό τίτλο «Μεταμορφώσεις». Με το έργο του αυτό ο Οβίδιος κατάφερε, με μεγάλη επιτυχία, να δημιουργήσει μια τεράστια πινακοθήκη μεταμορφώσεων των ανθρώπινων όντων.
Κάπως έτσι είχαμε δηλαδή τις Οβιδιακές μεταμορφώσεις που στις μέρες μας έχουν απλοποιηθεί από το σοφό λαό… ως κωλοτούμπες!
……
*Το τι κωλοτούμπες θα γίνουν στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, δεν φαντάζεσαι, μου είπε χθες άσπονδος φίλος χαμογελώντας πονηρά… και συνέχισε.
«Θα δεις ανθρώπους που σήμερα αλληλοβρίζονται… στο τέλος να κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές»…!
-Δεν αποκλείω τίποτα… Άλλωστε ένα από τα «ολέθρια λάθη μου» (;)  ήταν κι αυτό… Πάνω από μια 20ετία κρατάει η κόντρα μου με τα γνωστά λαμόγια που έγιναν πλέον «κολλητοί» με αυτούς που θα τα τους έστελναν στη… φυλακή από το 2000 μέχρι το 2007 και μετά ξαφνικά… αγαπήθηκαν!
……
*Τι λέει ένα από τα τελευταία «ανέκδοτα» που άκουσα τελευταία; Ότι ο Τσέπελης πήγε μέχρι και στο γραφείο του Ζαγναφέρη προκειμένου να τον «πείσει» να κατέβει υποψήφιος… Δήμαρχος Ξάνθης στις ερχόμενες εκλογές!
-Πως δεν του πήγε και τον… Μιχάλη Αμοιρίδη μαζί να του πει, σου βρήκα και τον «διάδοχο», είναι η δική μου απορία…
Έτσι μετά τον «διαμορφωτή κοινής γνώμης», θα είχαμε τον διαμορφωτή… υποψηφίων για τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια!
……
*Μπορεί ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης να μην είχε «αναγνωρίσει» την αξία του Σάββα Παυλίδη (σ.σ. Ήταν ο άνθρωπος που εκτίμησε ως… καλαθοφόρο το… γερανάκι του Σελέρου!), ήρθε όμως ο δήμαρχος της συνδημότισσας και όχι μόνο τον αποκατέστησε πλήρως στο Δήμο, αλλά και τον όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής που θα κρίνει και το ποιος θα πάρει τα έργα στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων…!
(σ.σ. Χθες ήταν να συνεδριάσει, αλλά ο Θωμάς Μίχογλου όσο κι αν προσπάθησα δεν απάντησε στις κλήσεις μου για να μου πει τι έγινε…).
……
*Τι μου έκανε εντύπωση; Ότι μέλος της συγκεκριμένης 7μελούς επιτροπής προκειμένου να καταθέσει την άποψή  του διαφωνώντας με τον Πρόεδρο, αναγκάστηκε να στείλει… εξώδικο για να την αποδεχτούν! Και μιλάμε για έργο  προϋπολογισμού 4.5 εκατ. ευρώ που κάποιοι θέλουν να δώσουν σε… Αθηναίο!
-Το ‘χετε ξαναδεί ποτέ αυτό;
…….
*Μαθαίνω ότι στο Δήμο Αβδήρων –άλλο ένα αποκλειστικό θέμα που στη συνέχεια «αντιγράφηκε» από όλους-εξακολουθεί μέγας αναβρασμός για το αν μπορεί να κτίσει ή όχι ο νέος επενδυτής που πήρε το κάμπινγκ Μυρωδάτου…
-Έτσι λοιπόν και για να είναι σίγουρος ο Βούλγαρος επενδυτής, τι έκανε λέτε;
-Κατέθεσε αίτηση στο Δήμο Αβδήρων και ζητάει να πληροφορηθεί τα…αυτονόητα! Δηλαδή αν μπορεί να κτίσει, να κάνει το αποχετευτικό κλπ στο κάμπινγκ Μυρωδάτου ή ΔΕΝ μπορεί!
….
*Απορία. Από την ώρα λοιπόν που βεβαιώνει ο Δήμαρχος Αβδήρων ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα γιατί δεν του δίνει με την υπογραφή του την βεβαίωση που ζητάει να τελειώνουμε;
……
*Τι προβλέπετε να γίνει μετά την κίνηση αυτή του επενδυτή; Να διαβιβάσει το αίτημά του η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων στην Πολεοδομία Ξάνθης, για να πάρει και την απάντηση.
……
*Ερώτηση κρίσεως…
-Καλά οι Νομικοί του Δήμου Αβδήρων, δεν έπρεπε να έχουν ήδη προβεί σε αυτές τις ενέργειες; Δεν έπρεπε όλα αυτά να είχαν ήδη τακτοποιηθεί; Και να φτάνει στο σημείο ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης και να λέει, «εγώ θα παραιτηθώ από Δήμαρχος αν βεβαιώσει η Πολεοδομία ότι δεν μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια στον επενδυτή για τα έργα στο κάμπινγκ Μυρωδάτου;».

Απλά ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει και επίσημα πλέον ο ίδιος ο Δήμος Αβδήρων, που ήδη έχει ζημιωθεί από τη συγκεκριμένη υπόθεση πάνω από 100.000 ευρώ! Και θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »