*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Με 5μελή Συμβούλια θα διοικήσει ο Αναστάσιος Τσορλίδης στο Δήμο Ξάνθης...

09 Ιουνίου
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ

Ένα ερώτημα στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο…
-Πόσα έργα και ποιες χρονολογίες πήρε η Σερραϊκή εταιρεία  Νάσκου Α.Ε. επί δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη από τον Δήμο Ξάνθης και πόσα έργα και ποιες χρονολογίες πήρε επί Τσέπελη στην ΔΕΥΑΞ;
-Θα περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις…
-Εκτός αν πρόκειται για προσωπικά δεδομένα του θείου… Νάσκου!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα… μαύρα» του «Μ»)
-Σε αναμονή λοιπόν…
…………..
Μετά θάνατον όλοι έχουν τα καλύτερα λόγια να πούνε και δεν κάνουν οικονομία σε επαίνους. Σπουδαίο και άξιο όμως είναι να έχουμε περίσσευμα ψυχής και δύναμη να αναγνωρίζουμε εν ζωή την όποια αξία του άλλου και ακόμα σπουδαιότερο να αναγνωρίζουμε την όποια αξία ή πραξη αντιπάλων, ανεξάρτητα από προσωπικά πάθη. Αυτό μου αρέσει και εκτιμώ τους ανθρώπους με περίσσευμα ψυχής.
(Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βορίδης στο fb για τα μετά θάνατον εγκώμια για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη)
-Είναι κι αυτό μια άποψη…
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Διαβάζω στα επίσημα πρακτικά της δίκης μου με τον πρώην αντιδήμαρχο Δόμησης Απόστολο Αγκόρτσα την απάντησή που έδωσε στο δικαστήριο στο ερώτημά μου «σε ποιόν Δήμο ανήκει η Αγριανή…».
-Δείτε τις δηλώσεις του κυρίου Μπένη στον Εισαγγελέα για το που ανήκει ο χώρος!
(σ.σ. Τώρα αν είναι απάντηση αυτή ενώπιον των σεβαστών δικαστών…)
……
*Ερώτημα 1ον. Δηλαδή κάλεσε ο Εισαγγελέας τον κύριο Μπένη και τον ρώτησε που ανήκει η Αγριανή κι αυτός έδωσε απάντηση που δικαιώνει τους ισχυρισμούς του, ή ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας ψεύδονταν στο δικαστήριο;
….
*Ερώτημα 2ον. Κύριε Μπένη, εσείς που κάποτε κάνατε… συγκλονιστικές (!) καταγγελίες για τον Απόστολο Αγκόρτσα στο δημοτικό συμβούλιο  Ξάνθης σχετικά με τα χρήματα που… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ (!) στο Δήμο Μύκης και μου είχατε στείλει μάλιστα και τα ντοκουμέντα τότε, μπορείτε να μου εξηγήσετε τι επακριβώς εννοεί ο συγκεκριμένος κύριος; 
-Περιμένω με μεγάλη αγωνία τις απαντήσεις…
……
*Άλλωστε κύριε Μπένη αν ρωτήσετε τον νομικό σας σύμβουλο, θα σας πει ότι εγώ δεν μπορώ να πάω στον Εισαγγελέα και να τον ρωτήσω αυτό που κατέθεσε ενόρκως  ο ιδιοκτήτης της Αγριάνης στο δικαστήριο…
-Οπότε ως δημόσιο πρόσωπο, υποψήφιος δήμαρχος και μέχρι πρότινος πολιτικός αντίπαλος του κυρίου Αγκόρτσα, μπορείτε να ενημερώστε την τοπική κοινωνία τι υπονοεί ο πρώην αντιδήμαρχος Δόμησης;
…..
*Διότι υποτίθεται ότι όλοι εσείς οι αυτοδιοικητικοί και δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πρωτίστως υπερασπίζετε τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης.
Με 5μελή Συμβούλια σε κάθε συνοικία θα διοικήσει 
ο Αναστάσιος Τσορλίδης
Με ανάρτηση του στο fb ο Αναστάσιος Τσορλίδης που ανακοίνωσε ήδη την κάθοδό τους στις επόμενες  δημοτικές εκλογές  αναφέρεται στο πρόγραμμά του σημειώοντας τα παρακάτω:
Ως υποψήφιος για τον ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ το 2019 και ακούγοντας τα περί αναθεώρησης του Συντάγματος, μέσα στο πρόγραμμα που έχω ετοιμάσει για την πόλη της Ξάνθης -πρόγραμμα 53 σελίδων- είναι και η παρακάτω πρόταση:
"Κάθε συνοικία στην πόλη, θα έχει το δικό της πενταμελές συμβούλιο"
Τι σημαίνει αυτό;;;
Η συνοικία της Κυψέλης, η συνοικία της Ρέμβης, η συνοικία Σαμακώβ κ.α. θα έχουν από ένα πενταμελές συμβούλιο στο οποίο θα καταγράφουν τις ανάγκες της συνοικίας τους.
Έτσι, καμιά συνοικία δε θα έχει συνανθρώπους μας που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό Ή που είναι κομμένο το ρεύμα του σπιτιού τους Ή που έχουν ελλείψεις σε φάρμακα καθώς και άλλα πολλά.
Σε όλα αυτά θα υπάρχει ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του ΔΗΜΟΥ!
Άλλωστε το σύνθημά μου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι ένα:
" Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο "
        Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης
Ανέστης Αντωνιάδης: Γιατί απόντες όλοι οι Δήμαρχοι 
από την σύσκεψη των Δημάρχων για τα διόδια στη Καβάλα
Με  αιχμηρή δήλωσή του στο fb ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης αναφερόμενος στη σύσκεψη των Δημάρχων Βορείου Ελλάδος για τα 38 νέα διόδια τα παρακάτω:
Να ευχαριστήσω τους κυβερνητικούς βουλευτές Ξάνθης και Β. Ελλάδος γενικότερα που σύντομα για να πάω στην Καβάλα στην δουλειά μου γρήγορα και ασφαλής θα πληρώνω 5 ευρώ και για Θεσσαλονίκη είτε για δουλειά, είτε για αναψυχή από 10, 20 ευρώ. Εδώ να θυμηθώ τις ωραίες εποχές που κοινοποιούσαν 100 φορές τα βιντεάκια με τον Κωφιδη και τον Βαξεβάνη να μην πληρώνουν και να κάνουν "Επανάσταση" του "Δεν Πληρώνω". Φυσικά δεν προτρέπω για νέο μπαταξιδικο κίνημα, αλλά τονίζω την ανακολουθία λόγων και έργων. Της συνήθειας που έγινε λατρεία, με τους ΣΑΝΕΛ. Στην σύσκεψη επίσης σήμερα στην Καβάλα έμαθα ήταν δήμαρχοι από όλοι την Β. Ελλάδα, αλλά όχι από την Ξάνθη. Μάλιστα.
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου 
με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη
Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη πραγματοποίησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Αθήνα, σχετικά με το νομοσχέδιο για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και τις νέες αρμοδιότητες που αυτό μεταβιβάζει από την κεντρική διοίκηση στις Περιφέρειες.
Στη συνάντηση που ήταν παρών και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος ειδική αναφορά έγινε για τη σύσταση Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια.
Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχης τόνισαν στον υπουργό ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του παρατηρητηρίου είναι η έγκαιρη στελέχωσή του και η επαρκής χρηματοδότησή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.
                        Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το θυμάται ο κύριος Δημήτρης Μπένης το πρωτοσέλιδο του «Μ» στις 12/6/2015;
-Γιατί αν δεν το θυμάται… Να του το θυμίσουμε εμείς! 
Σε δικά του ντοκουμέντα στηριχθήκαμε!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »