*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ; Αυτό που το 2010 έδωσε τον κοινόχρηστο χώρο στο Κυβερνείο, ή αυτό του 2017 που λέει όχι;

02 Ιουνίου
-Είσαι δικηγόρος του Δήμου κι όχι του… Δημαρχόπουλου είπε αιχμηρά στην Χατζηλιάδου ο Θανάσης Ξυνίδης, ενώ με μηνύσεις απείλησε και ο Δήμαρχος!
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!
*Πρόκειται για δυο αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις που θα πρέπει να διερευνήσουν οι Εισαγγελείς, γιατί ή ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ, ή ο νυν πήρε στο «λαιμό» του όλο το δημοτικό (νυν) συμβούλιο Ξάνθης!
Μετά από σοβαρές αντεγκλήσεις και διαφωνίες πέρασε για τρίτη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Ξάνθης για τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με το σώμα ωστόσο (σ.σ. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις του Δημάρχου Ξάνθης…), να παίρνει κατά πλειοψηφία και πάλι ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση για το Κυβερνείο σε σχέση με τον Κοινόχρηστο χώρο.
Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου Ξάνθης και της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, υπέρ οι παρατάξεις Κοινωνία Δημοτών και Ανταμπούφης και λευκό οι παρατάξεις Μπένη, Τσακίρογλου και Κολλάρου.
Όπως είναι γνωστό, το θέμα του ΚΥΒΕΡΝΕΊΟΥ που ακυρώθηκε για δεύτερη φορά από την Επιτροπή του Αρ. 152 μετά από προσφυγή των επιχειρηματιών λόγω ανεπαρκούς νομικής αιτιολόγησης στις προηγούμενες αποφάσεις, αποτελεί σημείο έντονων τριβών του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου με τον Φανουράκη και τους επιχειρηματίες τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια αφού αφορά τον κοινόχρηστο χώρο που επί χρόνια ωστόσο νοίκιαζε ο Δήμος στο συγκεκριμένο μαγαζί! Ήτοι επί Αειμνήστου Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη από το 1996-1999 και επί Λάκη Στυλιανίδη από το 2000-2014!!!
Καυστικός και πάλι ο Θανάσης Ξυνίδης τόνισε με έμφαση στη συνεδρίαση της Τετάρτης απευθυνόμενος στη συμπολίτευση και στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο:
«Έχετε εμπλακεί όλοι σε μια προσπάθεια του Δημάρχου εναντίον ενός καταστήματος, όπου ιδιοκτήτης και μισθωτής είναι μέλη της παράταξής μας και μαζί με σας, έχει πληγεί δυστυχώς και το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας, μετά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος παρέστη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής του Αρ. 152 που ακύρωσε για δεύτερη φορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας θέτω και πάλι προ των ευθυνών σας…!
Μάλιστα δεν παρέλειψε να επιπλήξει και την Νομική Σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης κυρία Χατζηλιάδου για την λειτουργία της, υπευνθυμίζοντάς της ότι «είναι δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης κι όχι του κυρίου Δημαρχόπουλου…».
Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η παρέμβαση της νομικής συμβούλου του Κυβερνείου δικηγόρου Αλεξανδρούπολης Βικτωρίας Κουτίνη (του Νομικού γραφείου Δετσαρίδη).
Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε,  η επιχείρηση, δεν προτίθεται να συνεχίσει να προσβάλλει τις αποφάσεις, παρότι αυτές γίνονται δεκτές, γιατί έχει εξαντληθεί οικονομικά (σ.σ. Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσει και την μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη…), ωστόσο έχει υποβάλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος όσων έχουν ψηφίσει στο παρελθόν και ότι τυχόν νέα παρόμοια απόφαση, θα συσχετιστεί με την ίδια δικογραφία. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα αποσταλεί όλος ο φάκελος στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κλείνοντας με την εξής δήλωση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και την συμπολίτευση.
ΚΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Και κατέληξε η δικηγόρος κυρία Κουτίνη με έμφαση:
«Πότε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν νόμιμο; Το 2010 που αποφάσιζε να παραχωρείται ο χώρος στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ή τώρα που αποφασίζει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί  δεν γίνεται να είναι νόμιμες και οι δυο αποφάσεις εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι…».
-Απόλυτα συμφωνούμε με την θέση της, διότι κι εμάς μας έκανε εντύπωση. Ποια ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ δηλαδή και πρώην Δήμαρχοι παρανομούσαν;
Αυτά (και αυτοί) που διετέλεσαν από το 1996 έως το καλοκαίρι του 2014 ή ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του κυρίου Δημαρχόπουλου;
Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού υπέρ της εισήγησης των υπηρεσιών του Δήμου ψήφισαν οι παρατάξεις της δημοτικής αρχής και του Ι. Καμαρίδη, λευκό οι παρατάξεις Μπένη και Τσιακίρογλου, παρών ο Ι. Τσεγγελίδης και κατά της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις Σωκράτη Ξυνίδη και Ν. Ανταμπούφη.
-Σημειώνουμε  ότι από τη συνεδρίαση και την ψήφιση απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη  Πυρνάρη (δικηγόρος του Κυβερνείου) και Μανώλης Φανουράκης λόγω της ιδιοκτησιακής του σχέσης με την επιχείρηση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »