*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουνίου

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η «ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

12 Ιουνίου



Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευση τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Ο εορτασμός στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, με μέριμνα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυν. Δ/ντή κ. Ιωάννη Καραμανλή, όπου στις 10.30΄ τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη πατέρα Παϊσιου, εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος βρισκόταν εκτός Ξάνθης, μεταφέροντας τις πατρικές του ευχές. 
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Λιμενάρχης Λάγους κ. Σκιλίτσης, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ΄ΣΣ,  ο Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. Κώστας Μαλλικόπουλος, ο Μαρίνος Σδρέβανος ως εκπρόσωπος του Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ, ο πρόεδρος των Εβριτών κ. Απόστολος Πολυμένης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων, οι Υποδιευθυντές κ.κ. Γκίκας Ευάγγελος, Πασχάλης Γιώρης, Κώστας Χατζησταμάτης και Νεκτάριος Ορφανίδης, οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΣΚΑΞ κ.κ. Νικόλαος Γουναρίδης – Παναγιώτης Δροσίδης αντίστοιχα και πλήθος αποστράτων με τις οικογένειές τους.
Την ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα Κων/νου ανέγνωσε ο Υ/Α’ κ. Σταύρος Σακελλαρίδης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ των άλλων:
Σήμερα που η εκκλησία μας εορτάζει τους Άγιους Πάντες, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει η Ελληνική Αστυνομία να τιμά τους Αποστράτους Αστυνομικούς.
Τη γιορτή διοργανώνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας. Είναι γιορτή τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού.
Τιμάται μια κατηγορία λειτουργών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους, το χρόνο τους και σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο τους το αίμα προκειμένου να επικρατήσουν στην κοινωνία μας αξίες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η κοινωνική ειρήνη.
Νιώθουμε υπερήφανοι που η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν την προσφορά μας.
Τέλος συνεχάρη τον Δ/ντή Αστυνομίας Ξάνθης, για την διοργάνωση της τελετής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρή δεξίωση στη καφετέρια «ΠΙΑΤΣΑ» της κεντρικής πλατείας.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »