*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Μαΐου

See Through Ευχαρίστησε προφανώς τον Πασχάλη γιατί στήριξε τον...Μέτιο!!!

13 Μαΐου
Θερμή υποδοχή του «κορυφαίου» κομματικού στελέχους του Περιφερειάρχη της Ν.Δ. Αντώνη Πασχάλη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη…
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Δράμας, πραγματοποιείται από χθες Παρασκευή στη Δράμα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με την συμμετοχή του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας και φυσικά και του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Ήδη από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στη Δράμα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
Σημειώνω επίσης ότι στη χθεσινή Γεν. Συνέλευση, συμμετέχουν Επιμελητήρια και φορείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ο Σύνδεσμος Συνοριακών Περιοχών της Ευρώπης, Ευρωβουλευτές και βουλευτές καθώς επίσης στελέχη της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
……
*Πρόεδροι, μέλη και στελέχη των Επιμελητηρίων της χώρας πραγματοποιούν την εαρινή συνέλευση τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα, με θεματολογία που αφορά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως οι προτάσεις των επιμελητηρίων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και ο τελευταίος νόμος που ψηφίσθηκε, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλα.
……
*Η φιλόξενη Δράμα, η πόλη των νερών, με την παράδοση στο μάρμαρο, τα οινοποιεία, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον υποδέχτηκε χθες τα Επιμελητήρια της χώρας με τον δικό της θερμό τρόπο και μπράβο τους.
Παράλληλα το Επιμελητήριο Δράμας φρόντισε να υπάρχει σήμερα για τους φιλοξενούμενους και πρόγραμμα επισκέψεων στα οινοποιεία της περιοχής που αποτελούν σημαντικό πόλο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.
……
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017
ιατρικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από Νευρολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων Δροσερού και  την Τρίτη 16  Μαΐου 2017 ιατρικό κλιμάκιο με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Καρυόφυτου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού: Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζος

ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΨΕ» Ο ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ!
Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Πασχάλης  Λύρατζης στο θέμα των «Βατράχων» αφού εκεί που τους κατηγορούσε για την συνεργασία τους με μαγαζιά της Κομοτηνής την περίοδο του Καρναβαλιού στην Οργανωτική Επιτροπή στην ουσία ζημίωνε τον θεσμό, μας προέκυψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης… συνήγορος αλλά και υπερασπιστής του Μιχάλη Τσέπελη και συνδιοργανωτής των «Βατράχων» στο Μουσικό Ευρωπαϊκό τους 3ήμερο!
Μάλιστα όταν ο Νίκος Ανταμπούφης κατήγγειλε τον συγκεκριμένο σύλλογο ότι στις Γιορτές Π. Πόλης -όπου διαθέτει μόνο οινοπνευματώδη ποτά σε αυτούς που διασκεδάζουν στο στέκι του κι όχι σουβλάκια-, έπαιζε… Heavy metal μετά τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να ξεσηκώνεται όλη η γειτονιά και να μην μπορεί να κοιμηθεί, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού έσπευσε να το παίξει…υπερασπιστής των «Βατράχων»!
-Δηλαδή τι επεδίωξε με την «αυτόκλητη» παρέμβασή του ο Λύρατζης; Να γίνει αυτός ο καλός και να γίνει ο Ανταμπούφης ο… κακός;
Εκτός αν «παίζει» κάτι άλλο, όπως αυτό που φημολογείται… Ότι ο Δήμαρχος θέλει «πακέτο» στο ψηφοδέλτιό του τους Γιάννη Παπαχρόνη και Μιχάλη Τσέπελη!!! Και γι’ αυτό δεν τους χαλάει «χατίρια!».

Έως 22 Μαΐου η δήλωση ζημιών από το χαλάζι στην Ξάνθη, στον ΕΛΓΑ στο Εύμοιρο Ξάνθης.
Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα – βαμβάκι από το χαλάζι της 8ης Μαΐου στην περιοχή του Δήμου Ξάνθης, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Εύμοιρο Ξάνθης, έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2. Α.Φ.Μ.
3. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΟΣΔΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας ΑΜΘ «Η Στήριξη».
Συγκροτήθηκε σε σώμα υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας ΑΜΘ «Η Στήριξη».
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ορίστηκε μετά την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του νέου κατασταστικού του μέχρι πρότινος Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης «Η Στήριξη» και τη μετατροπή αυτού σε δομή με περιφερειακό χαρακτήρα.
Αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, αντιπρόεδρος η περιφερειακή σύμβουλος Δράμας κ. Γεωργία Χειράκη, γραμματέας η περιφερειακή σύμβουλος Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου ενώ ως μέλη παρέμειναν στις θέσεις τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης κ. Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου και κ. Χουσεΐν Μεχμέτ Ούστα καθώς και η Πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ κ. Πηνελόπη Μιχαηλίδου.
Με απόφαση του κ. Μέτιου, χρέη διευθυντού ορίστηκε να εκτελεί η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεωργία Χειράκη.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο Δήμος Ξάνθης και το Τμήμα Πρασίνου θα διανέμει
 λουλούδια σε όλες τις μανούλες, την Κυριακή 14 Μαΐου
Μάνα, μητέρα, μαμά. Εκφράζουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στη γυναίκα που μας χάρισε τη ζωή, μας φρόντισε με αφοσίωση, υπομονή και μας χάρισε απλόχερα την άδολη αγάπη της. Ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, και ένα ευχαριστώ, μπορεί να είναι λίγα για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρει. Για αυτήν όμως, αυτά τα «λίγα», είναι σίγουρο ότι είναι αρκετά για να την κάνουν χαρούμενη. Ο Δήμος Ξάνθης και το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ως ελάχιστη έκφραση αγάπης, σεβασμού και αναγνώρισης στο πρόσωπό της, για τη μεγάλη και πολυδιάστατη προσφορά της στην οικογένεια, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, θα διανέμει λουλούδια σε όλες τις μανούλες, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017και ώρα 11:00 π.μ. από την πλατεία Ελευθερίας έως στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στην πλατεία της Καλλιθέας, καθώς και στην πλατεία της Σταυρούπολης.
Τις ευχόμαστε χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και χαρούμενες στιγμές.

Ολοκληρώθηκε η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού
και Πολιτισμού ΑΜΘ σε Κομοτηνή & Καβάλα
Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, των Δήμων Κομοτηνής και Καβάλας και την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής της Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών, διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού ΑΜΘ, την Τετάρτη 03 και Πέμπτη 04 Μαίου 2017 στο χώρο της ΣΕΦΑΑ στην Κομοτηνή και την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 στην Καλαμίτσα Καβάλας, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Η Μαθητιάδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κάνοντας πράξη το  κεντρικό σύνθημα της «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» και οι μαθητές  βίωσαν τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι». Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φορείς, που βοήθησαν στην υλοποίηση του δύσκολου και φιλόδοξου εγχειρήματος, τόσο με την υλική συνδρομή τους, όσο και με την ηθική συμπαράστασή τους, τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη της εκδήλωσης, τους γονείς των μαθητών, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας, τους 620 εθελοντές, που χωρίς τη συνδρομή τους δε θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί η εκδήλωση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους για την συμμετοχή τους και πάνω απ’ όλους τους μαθητές, που με τη ζωντάνια τους έδωσαν πνοή στο εγχείρημά μας.
Ελπίζουμε, ότι η 1η  Περιφερειακή Μαθητιάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα αποτελέσει την απαρχή για την πραγματοποίηση και επόμενων ανάλογων δράσεων.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΜΘ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »