*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαΐου

See Through Στη Ξάνθη σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εκδήλωση της ΝΟΔΕ στο Νατάσσα...

12 Μαΐου
Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης συμμετείχαν χθες 
στην 5ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 18.30, θα συγκληθεί στο Motel Natassa (1ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας), η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ) μελών και στελεχών της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Συντονιστής βουλευτής της Νομαρχιακής Συνέλευσης έχει ορισθεί ο Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
….
*Προηγουμένως ο κ.Κουμουτσάκος σύμφωνα με την πρόσκληση της ΝΟΔΕ (ώρα 18.00) θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Νατάσσα στα ΜΜΕ
(Σ.Σ Βέβαια αν γίνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία αμφιβάλω αν οι Υπουργοί του θα συνεχίσουν να είναι τόσο ανοιχτοί και προσιτοί…)
……
*Τέλος σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 11:40, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα δεχτεί στο γραφείο του στο Διοικητήριο, τον Βουλευτή και πρ. Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.
-Ευκαιρία να του συστήσει και τον εκλεκτό ειδικό σύμβουλό του κ.Παπαχαβιάρη…
……
*Και μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για τους παραγωγούς.
Σας γνωρίζουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα - βαμβάκι από το χαλάζι της 8-5-2017 στην περιοχή του Δήμου Ξάνθης, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Εύμοιρο Ξάνθης, έως και τη Δευτέρα 22 Μαϊου 2017.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2. Α.Φ.Μ.
3. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΟΣΔΕ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
…….
Αποζημιώσεις ύψους 10.960.308,68 € πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 9.772 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016 αλλά  και το 2017.
Σύμφωνα με την ανάλυση  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής έτους 2016.
Στην Ξάνθη οι αποζημιώσεις φτάνουν τις 8.913,56€
Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;
Από την αρχή που ανέλαβε την καθαριότητα του Δήμου Ξάνθης ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, δεν ήμασταν καθόλου αισιόδοξοι ότι θα τα πάει καλά και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει, επαληθευόμαστε…
Μάλιστα το κακό είναι ότι εκτός από την αδιαφορία του, λέει και ψέματα στους πολίτες. Παράδειγμα το πρόσφατο γεγονός όταν ενημερώθηκε από δημότη για την ύπαρξη σκουπιδιών στη παλιά πόλη, δίπλα στη νέα γέφυρα και είπε ότι έλυσε το πρόβλημα…
Ποια ήταν η συνέχεια; Ανάγκασε την δημότισσα να επανέρθει με νέα ανάρτηση, σχολιάζοντας με νόημα:
«Δεν θέλω να φανώ εριστική αλλά προ ημερών έκανα μια ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου σχετικά με τη καθαριότητα και τα παρατημένα στη τύχη του παρτέρια δίπλα στη νέα γέφυρα. Η απάντηση τους ήταν ότι το αίτημα μου διευθετήθηκε. Τελικά η κατάσταση σήμερα είναι αυτή. Τα συμπεράσματα δικά σας.»
-Το συμπέρασμα πράγματι δικό μας….Θέλει άλλο αντιδήμαρχο καθαριότητας ο Δήμος Ξάνθης. Που δεν θα τρέχει μόνο στις εκδηλώσεις αλλά και στα προβλήματα….

Στην Αλεξανδρούπολη το έβδομο διεθνές πάλι “Maritsa 2017”
Πάνω από 40 κλασικά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα αντίκα, από Ελλάδα ,Βουλγαρία και Τουρκία θα συμμετέχουν στο 7ο Διεθνές Ράλι «MARITSA 2017» το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου στην πόλης της Αλεξανδρούπολης με κεντρικό σύνθημα «Το ποτάμι ενώνει».
Τα πληρώματα θα εισέλθουν στην Ελλάδα από το τελωνείο των Κήπων το Σάββατο 13 Μαΐου. Το 7ο Διεθνές Ράλι «MARITSA 2017» θα ρίξει αυλαία με τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς από το Σύλλογο «Τρίγωνο Έβρου Αλεξανδρούπολης».

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ, ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ
Ολοκληρώθηκαν, σε ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης, οι αρχαιρεσίες της Νέας Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το Προεδρείο της απαρτίζουν τα μέλη:
Πρόεδρος: Δημήτριος Λουρίκας Πολιτικός Μηχανικός
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Ασημίδης Πολιτικός Μηχανικός
Γ. Γραμματέας: Αδαμάντιος Παπαδόπουλος Μηχανολόγος Μηχανικός
Μέλη Διοικούσας:
-Κωνσταντίνος Βαβάτσικος Πολιτικός Μηχανικός
-Μιχαήλ Κούγκουλος Πολιτικός Μηχανικός
-Γεώργιος Παπαδήμος Πολιτικός Μηχανικός
-Πολυζώης Παρασκευόπουλος Πολιτικός Μηχανικός
-Αργύρης Πλέσιας Πολιτικός Μηχανικός
-Τριαντάφυλλος Σφυρής Πολιτικός Μηχανικός
Στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης εξελέγησαν:
Πρόεδρος: Αντώνιος Μήτρου Πολιτικός Μηχανικός
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Φελάκης Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
Γ. Γραμματέας: Ιωάννης Δουκέλης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ
με τους Προέδρους των Συλλόγων Πολυτέκνων της Περιφέρειας
Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους Προέδρους των συλλόγων πολυτέκνων της Περιφέρειας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Περιφέρεια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των συλλόγων πολυτέκνων Δράμας κ. Νίκος Σμολοκτός, Αλεξανδρούπολης κ. Αγάπη Πετροπούλου, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Αριστείδης Ζίζικας, βορείου Έβρου κ. Χρήστος Παπαδούδης, Κομοτηνής κ. Γιώργος Ράπτης, Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Καβάλας κ. Γιάννης Βοΐδης.

Ολοσχερής καταστροφή περίπου 30.000 στρεμμάτων
από χαλαζόπτωση σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστησαν περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με βαμβάκι και ηλίανθο, στις περιοχές του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, από την έντονη χαλαζόπτωση το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς.
Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη χτες Πέμπτη στους δύο πληγέντες από το έντονο καιρικό φαινόμενο, δήμους στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, δήλωσε πως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής της ζημίας από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
«Η διάρκεια της έντονης χαλαζόπτωσης ήταν 20 λεπτά και το φαινόμενο στροβιλιζόταν. Από το πρωί ειδοποιήσαμε τους εμπειρογνώμονες και τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή, επιδιώκοντας να γίνει μία σύντομη εκτίμηση της μεγάλης αυτής ζημίας. Μάλιστα, η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει με γεωπόνους εφόσον κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί πιο σύντομα η όλη διαδικασία».





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »